Blagoslov obitelji

čin vjere i obiteljskog zajedništva u kojem članovi obitelji zajedno s blagoslivljateljem mole za rast u zajedništvu suživota i rasta u vjeri. Ove godine sve trebamo prilagoditi epidemiološkim mjerama. Tako ćemo prvo pohoditi dijelove župe koje nemaju stambene zgrade. U vaš dom ćemo ući samo ako netko od članova čeka ispred svoga doma. Stoga apeliram na dobrosusjedske odnose, te upozorite blagoslivljatelja ukoliko ima vaših nemoćnih susjeda koji žele blagoslov a ne mogu čekati.
Zbog što kraćeg zadržavanja blagoslov će biti na ulaznom djelu kuće/stana. Zato je svaka obitelj pozvana da uredi prostor blagoslova i pripremi: upaljenu svijeću, obiteljski križ (skinuti sa zida) i blagoslovljenu vodu s malom grančicom za škropljenje.
Plan rasporeda napravljen je prema popisu obitelji koje su ubilježene prilikom plaćanja obiteljskog dara (lukna). Promjena je uvijek moguća zbog neplaniranih okolnosti pa odmah molim za razumijevanje. Blagoslov svakog dana počinje od 9 sati, prema sljedećem rasporedu, a u zagradi je navedeno odakle blagoslov za tu ulicu/trg počinje:

Cijeli raspored blagoslova možete preuzeti na linku Raspored blagoslova

Najava događanja

18. siječnja početak molitvene osmine za jedinstvo kršćana;
i dan posvete Gospi Schonstattskoj;
19. siječnja pobožnost u Godini sv. Josipa;
20. siječnja sv. Sebastijan;
21. siječnja sv. Janja (Agneza), mč.;
24.siječnja Nedjelja Božje Riječi – obilježava se u nakani pape Franje da vjernici probude svijest o važnosti Svetog pisma za naš vjernički život, počevši od njegova odjeka u svakidašnjici kao i u liturgiji koja nas stavlja u živi i trajni dijalog s Bogom. Potičući kršćane sveti Jeronim kaže: Ne poznavati Pisma znači ne poznavati Krista, dok bl. Alojzije Stepinac tvrdi: Više vrijedi jedna stranica Svetoga Pisma, nego svi romani svijeta.