„Mirovci“ u posjetu župniku u miru

Skupina mladih, članovi benda Mir naše župe, na Uskrsni ponedjeljak posjetili su našeg župnika u miru preč. Ivana Varoščića u domu za umirovljene svećenike u Đakovu.

Ove su djevojke i mladići 2007. godine na poticaj i uz veliku podršku tadašnjeg župnika Varoščića osnovali bend mladih Mir koji animira pjevanje na večernjim nedjeljnim i blagdanskim svetim misama te su uz mnoge koncerte održane u župi i izvan nje više puta nastupili na najpoznatijim hrvatskim festivalima duhovne glazbe (Uskrsfest i Bonofest). Njihovo je najveće ostvarenje nosač zvuka pod nazivom „Za Tobom, Isuse“ koji su snimili 2011. god.

Trenutno su gotovo svi članovi prve postave Mira izvan Županje, bilo da studiraju ili su već zaposleni, ali su svi aktivni u župama sadašnjeg obitavanja. Svoj dolazak u Županju na uskrsne blagdane iskoristili su kako bi posjetili župnika u miru, preč. Ivana Varoščića s kojim ih povezuju jake veze iz djetinjstva i mladosti, mnoge lijepe uspomene i zahvalnost na pruženim mogućnostima te na usađenoj ljubavi prema Bogu, Crkvi i Domovini.