Uveden novi župnik i predstavljen župni vikar u Županji

U nedjelju, 26. kolovoza u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji, svečanu misu uvođenja u službu župnika vlč. Roberta Jugovića u 10:30 predvodio je nadbiskup mons. Đuro Hranić. Tom prigodom predstavio je i prvog župnog vikara naše župe vlč. Leona Noudeviwu Sagbohana svećenika biskupije Porta Novo u Beninu. Dosadašnji župnik, vlč. Krunoslav Karas, s 21. kolovozom, nakon nešto manje od dvije godine obnašanja župničke službe premješten je u Župu uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju.

Ovim euharistijskim slavljem ujedno je započela i trodnevna priprava za svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – zaštitnika župe. Tim povodom u župi je gostovala poznata hrvatska skupina Emanuel iz Velike Gorice, koja je animirala pjevanje večernje sv. mise te nakon iste održala koncert duhovne glazbe. Trodnevna priprava nastavlja se u ponedjeljak i utorak svetim misama u 18:30 sati koju će predvoditi novi duhovni pastiri ove župe.

Vlč Robert Jugović
Rođen je 1979. godine. Za svećenika je zaređena na svetkovinu svetih Petra i Pavla 2008. godine u Đakovu, a mladu misu slavio je u rodnom Bizovcu. Potom je godinu dana bio župni vikar u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Slijedeće četiri godine vršio je službu tajnika nadbiskupa mons. Marina Srakića, potom godinu dana službu prefekta u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, da bi posljednje četiri godine obnašao funkciju kancelara Nadbiskupijske kurije u Đakovu.
Vlč. Robert poznat je župljanima naše župe jer je u više navrata zamjenjivao umirovljenog župnika vlč. Ivana Varoščića tijekom njegove bolesti. Kako sam ističe, željno je očekivao nadbiskupovu odluku o odlasku na župu, a dolazak u Županju dodatno ga raduje jer poznaje župu, njezin život i mnoge župljane. Dobro nam došao!