Proslava Misijske nedjelje u našoj župi

21 listopada na poseban je način u našoj župi obilježena i proslavljena Misijska nedjelja. Vrijedne članice Misijske skupine pripremile su prodajnu izložbu kolača i rukotvorina te na taj način nastojale prikupiti novčane donacije za Misije u Africi. Svi njihovi proizvodi rasprodani su tijekom dopodnevna.

Katehizandi, učenici petog razreda, zajedno sa svojim katehisticama Lucom Oršolić, Ivanom Marić-Damjanović i Anom Pejić, pripremili su kratke recitale o Misijskom radu u dalekoj Africi te su obučeni u misionarske odore tijekom sve četiri mise sakupljali milostinju i čitali Molitvu vjernika. Gospođa Ivana je sa svojim katehizandima pripremila i igrokaz „Marta i Majka Terezija“ koji je izveden na misi u 8:30, koju najviše pohode djeca. Poseban duh Misija i afričke duhovnosti vjerni puk osjetio je na svim misama zahvaljujući župnom vikaru vlč. Leonu Noudeviwai Sagbohanu, porijeklom iz Benina koji je predvodio pjesmu „Oče o Baba“ (Hvala Ocu) udarajući u afrički bubanj. Vjernici su spremno prihvatili ovu jednostavnu, ritmičnu pjesmu te ju zapjevali zajedno s njim. Kratki video i fotografije možete vidjeti na župskoj mrežnoj stranici www.zupa-ivanakrstitelja.hr.
Kako je nedjelja bila posljednji dan Devetnice sv. Ivanu Pavlu II., nakon svake svete mise vjernici su u procesiji, predvođeni župnikom vlč. Robertom Jugovićem i župnim vikarom vlč. Leonom Noudeviwaom Sagbohanom pošli do svečevog kipa, koji je smješten u župnom dvorištu te tamo izmolili Litanije sv. Ivana Pavla II..
Dan je završio koncertom u organizaciji prve hrvatske gradione orgulja, harmonija i glasovira Heferer, koji je održan u župnoj crkvi, a nastupili su Trio „Fiat Lux“ koji čine Josipa Lončar, sopran; Dario Teskera, truba i Alen Kopunović Legetin, orgulje