Susret osoba s invaliditetom Županjske regije

U nedjelju, 9. prosinca, održan je u Gradištu u župi sv. Franje Asiškog Regionalni susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Susret je započeo u 16 sati misnim slavljem koje je predvodio voditelj pastorala za osobe s invaliditetom, vlč. Alojz Kovaček, a u koncelebraciji su bili župnik domaćin, vlč. Mato Knežević te naš župnik, vlč. Roberet Jugović. Liturgijsko pjevanje animirao je bend mladih Mir, a tijekom mise mimikom su pjesme i evanđelje oživjeli članovi zajednice Vjere i svjetla „Noa“ – i jedni i drugi iz naše župe.

Nakon mise, program susreta nastavljen je u pastoralnom središtu zabavnim programom, druženjem i okrjepom koju su pripremili župljani župe sv. Franje Asiškog u Gradištu. Uz tamburaše iz Gradišta, nazočne su zabavljali mladi iz Dramske skupine Ivan Pavao II. i benda Mir iz Županje.

U dogovoru sa župnikom Kneževićem, članovi zajednice Vjere i svjetla „Noa“, nakon sve tri nedjeljne mise, upriličili su prodajne izložbe adventskih i božićnih ukrasa koje su pripremili na svojim kreativnim radionicama.