„Najteže je biti sit među gladnima“

Potaknute ovim riječima, vrijedne članice misijske zajednice župe Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Županji, ove nedjelje (Treće nedjelje došašća) iznova su kao hvalu Gospodinu na daru vjere i zemaljskog života motivirale svoje župljane u akciji sakupljanja darova za misije.

Obzirom da je ovaj dan, prema odluci Hrvatske biskupske konferencije proglašen danom Caritasa (djelatne ljubavi), koji ove godine proslavlja dvadeset i pet godina postojanja u Hrvatskoj; potaknute snagom Duha Svetoga, ove vrijedne žene, nakon što su kod oltara prikazale svoj dar za potrebe Caritasa, izašle su za štandove i na veoma velikoj hladnoći, cijelo prije podne distribuirale domaće proizvode (kolače, tjesteninu i različite rukotvorine).

Zanimljivo je bilo vidjeti osobu župnog vikara vlč. Leona Noudeviwa Sagbohana (rodom iz Benina), kako je svojim dolaskom i osmjehom dao podršku ovoj akciji. Sva prikupljena sredstva, predana su župniku vlč. Robertu Jugoviću, koji će ih usmjeriti prema potrebama Misijskog centra Đakovačko – osječke nadbiskupije.