Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 15. do 22. rujna 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 15. rujna Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu
Blažena Djevica Marija Žalosna
8,30 sati + Mijo Lončarević
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Pave Čovića
PONEDJELJAK 16. rujna Sv. Kornelije, p. i Ciprijan, b., mč.
18,30 sati + Vladimir Zovak
UTORAK 17. rujna Sv. Robert Bellarmino. b. i n.
18,30 sati + Petar i Eva Arnold
SRIJEDA 18. rujna Sv. Josip Kupertinski
18,30 sati + Ruža Gagulić
ČETVRTAK 19. rujna Sv. Januarije, b. i mč.
18,30 sati + Franjo i Nada Troha
PETAK 20. rujna Sv. Andrija Kim Tae-gon i korejski, mč.
18,30 sati + Josip i Eva Damjanović
SUBOTA 21. rujna Sv. Matej, ap. i ev.
- crkveni god u Štitaru
8,30 sati + Ruža Oršolić Kovačević
NEDJELJA 22. rujna Dvadeset i peta nedjelja kroz godinu
- obljetnica biskupskog ređenja nadbiskupa mons. Đure Hranića
8,30 sati + Drago Fajdetić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ivica i Marija Pilić

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 28. rujna u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Miroslav Pejić (sin Josipa i Mire r. Čančarević, rođen 3.3.1986.) i Kristina Džijan (kći Ivana i Katice r. Levanić, rođena 9.6.1982.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

KATEHETSKA NEDJELJA I BLAGOSLOV SVIH ŠKOLARACA
danas smo na misi u 8,30 sati, obilježili Katehetsku nedjelju zazvavši Duha Svetog na učenike, učitelje, vjeroučitelje i katehete. Hvala svima koji su doprinijeli ljepoti misnog slavlja: Ivani Marić Damjanović na organizaciji, Isusovim biserima na pjevanju, čitačima, sudionicima prikazne procesije, te ravnateljima i nastavnicima na podršci.

ZAHVALA MINISTRANTIMA
Zbog odlaska na studij i preuzimanja odgovornijih životnih obaveza od naše Ministranske zajednice rastali su se Mario Baotić, Kristijan Dubravac, Luka Dominković, Marko Kučinić i Mario Dominković. Marljivost i predanost koje su ih krasile u posluživanja Kristova oltaru, neka im budu oslonac u nadolazećim izazovima. Danas na večernjoj svetoj misi, u ime cijele župne zajednice, osobno ćemo im zahvaliti prigodnim poklonom.

SUSRET KRIZMANIKA I RODITELJA
Susret svih kandidata za sakrament potvrde i njihovih roditelja je u srijedu 18. rujna u početkom u 19,30 sati u Velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
spominjući se Marijine prisutnosti u našem župnom dvorištu, u srijedu 18. rujna poslije večernje mise, uputiti ćemo se do svetišta Majke Triput Divne, te preporučujući se njezinom zagovoru, izmoliti molitvu Anđeoskog pozdravljenja. Istu posvetu možemo učiniti i tijekom dana.
Schonstattska zajednica dugi niz godina prisutna je u našoj župi, te po projektu Hodočasničkog svetišta nastoje ponuditi posjet i susret Majke Božje u našim kućama. Marija nam želi donijeti Krista, dijete u svome naručju, i time darovati blagoslov i spasenje usred našeg svakodnevnog života.
Tako se stvara krug od 10 obitelji, koje pod svoj krov svakog mjeseca udome sliku Schonstattske Gospe na tri dana. Tih dana pojedinac i cijela obitelj zadrže se u osobnoj ili zajedničkoj molitvi ili meditaciji.
Bilo bi lijepo da Marijina prisutnost u tvojoj obitelji bude vidljiva po primanju slike Gospe Hodočasnice (Marijine kapelice). Ova prepoznatljivost prisutna je samo u pobožnosti Schonstattskoj Gospi.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji su se prijavili na Tečaj priprave za brak svoje tjedne susrete nastavljaju prema predviđenom programu četvrtkom i petkom u 19,30 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca. Na predavanja ponesimo dobivene potvrde o pohađanju.

SUSRET MLADIH U SRIJEMSKOJ MITROVICI
naš zbor mladih MIR pozvan je na susret mladih svih biskupija u Srbiji. Susret će se održati u subotu 28. rujna u Srijemskoj Mitrovici. Oni će pjesmama animirati mlade za vrijeme misnog slavlja. Kako na susret putujemo autobusom, te ima slobodnih mjesta, pozivam sve mlade da nam se priključe. Broj mjesta je ograničen, a vodimo se principom: tko prvi, njegovo! Kod prijave ponijeti osobni dokument s kojom ćete prijeći granicu.

HODOČAŠĆE U RIM
Sve hodočasnike koji će od 10. do 15. listopada hodočastiti u Rim i Padovu, molim da posljednje ratu uplate do 20. rujna. Početkom listopada bit će susret gdje ćemo dobiti posljednje informacije. Cijena hodočašća je 1900 HRK.

BRAČNI VIKEND U ĐAKOVU
Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva bračne parove na vikend susrete od 4. do 6. listopada u Đakovu. Bez obzira koliko vam je godina braka, na susretu ćete se iznenaditi kada otkrijete koliko vas Bog po vašem bračnom partneru blagoslivlja. Sve potrebne informacije možete dobiti na broj 099 730 6487 kod Josipe Hrehorović. NEĆETE POGRIJEŠITI! (više na našoj oglasnoj ploči)

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas nastavlja sa svojim redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvora vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih. U davanju budimo VELIKI čuvajući dostojanstvo potrebitih uporabljivošću predmeta. Budimo svjesni kako: Nije lako u teškoćama moliti za pomoć, blaženije je dati!

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU
za hodočašće u Mariju Bistricu i Ivanec ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta. Cijena puta je 130 HRK.
Program hodočašća: - polazak iz Županje u subotu 28. rujna u 5,30 sati; - prigodna pobožnost započet će u 10 sati (iskoristimo mogućnost za ispovijed), - misa na otvorenom u 11 sati; - vrijeme za osobnu pobožnost i okrjepu iz torbe, te put za Ivanec gdje će u biskupovoj krsnoj crkvi oko 15,30 sati uslijediti prigodna pobožnost.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

NAJAVA DOGAĐANJA
u ponedjeljak 23. rujna je Misijski susret;
u nedjelju 29. rujna je susret članova i prijatelja Zajednice NOA, Vjere i svjetlo;
od listopada kada o velikoj devetnici Srcu Isusovu započinjemo naše redovite pobožnosti, svakog prvog petka imat ćemo od večernje svete mise do ponoći Euharistijsko klanjanje. Za ovo vrijeme napravio bi se raspored molitelja (pojedinaca, obitelji, zajednica) koji bi se pred Presvetim oltarskim sakramentom izmjenjivali svakih 30 minuta. Oni bi u tom vremenu bili sigurni klanjatelji, dok bi svaki vjernik mogao doći u vrijeme koje bi si kao žrtvu odredio.
u nedjelju 6. listopada je Nedjelja Zahvalnica koju ćemo obilježiti misnim slavljem u 10,30 sati. Iste nedjelje će biti i predstavljanje prvopričesnika na misi u 8,30 sati, a krizmanika u 18,30 sati.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili uplatom lukna i dara za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.