TRODNEVNA PRIPRAVA I SLAVLJE SVETE POTVRDE (KRIZME)

U subotu naša župna zajednica zajedno sa 58-ero naših mladih i njihovim obiteljima, svetom misom u 10,30 sati, slavi Svetu Potvrdu. Kao delegat nadbiskupa mons. Đure Hranića sakrament Krizme podijelit će pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić. Svim krizmanicima i njihovim obiteljima nadbiskup Hranić je uputio sljedeću Poruku i zamolbu:

„Najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike i sve vjernike da u potpunosti odustanu od uobičajenih obiteljskih slavlja prilikom sakramenta potvrde. Ako ste ih dogovorili, onda Vas zaklinjemo i molimo da ih odmah otkažete. Molimo Vas da se zadovoljite jednostavnim nedjeljnim objedom u najužem obiteljskom krugu. Molimo Vas da na objed ne pozivate baš nikoga od rodbine i prijatelja, osim krizmanog kuma ili kume. Taj obiteljski objed neka bude isklju-čivo u vlastitom domu, a nipošto u nekom restoranu. Molimo Vas da ne navlačite svojim suprotnim postupkom odium javnosti na sebe, na Crkvu i na sakrament potvrde. Svima unaprijed zahvaljujem za razumijevanju i suradnji, a krizmanicima čestitam i za njih molim da trajno surađuju sa sedam darova Duha Svetoga koje će primiti po molitvi i polaganju krizmateljevih ruku te pomazanju svetim krizmenim uljem.

Trodnevna priprava za krizmanike, roditelje i kumove je u utorak, srijedu i četvrtak (15., 16. i 17. rujna), uz svetu misu na vanjskom oltarnom prostru u 19 sati.
Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove morali smo prilagoditi epidemiološkim mjerama te je napravljen raspored prema katehetskim grupama: - utorak A grupa, - srijeda B grupa i - četvrtak C grupa, svakog dana trodnevnice prije sv. mise od 17,45 sati. Roditelji pitajte krizmanike koja su grupa bili kako bi se navrijeme i uz strpljenje ispovijedali.
Susret s Krizmateljem (krizmanički ispit) je u četvrtak 17. rujna u 20 sati.
Generalna proba je u petak, 18. rujna u 19 sati. Na susretu će krizmanicima biti uručena: Pristupnica i prigodni krizmanički crveni šal (crvena boja simbol je darove Duha Svetog u obliku plamenih jezika).
Podjela SVETE POTVRDE (KRIZME) je u subotu 19. rujna za virijeme sv. mise u 10 sati. Krizmanici i kumovi trebaju doći 20 min prije početka sv. mise i zauzeti svoja mjesta. Obavezno doručkovati i ponijeti Pristupnicu i crvene šalove (dobiti će ih dan prije na probi).