Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 17. do 24. studenog 2019.
Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 17. studeni Trideset i treća nedjelja kroz godinu
Sv. Elizabeta Ugarska, red.
 7,00 sati Na nakanu
 8,30 sati + Ivica i Ivan Filipović
 10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
 18,30 sati + Ivica, Marijan i Janja Marjanović
PONEDJELJAK 18. studeni Posveta bazilika sv. Petra i Pavla, ap.
 18,30 sati 
UTORAK 19. studeni Bl. Salomeja, red.
 18,30 sati + Mato, Franjo i Marta Balentović
SRIJEDA 20. studeni 
 18,30 sati + iz ob. Ivanković
ČETVRTAK 21. studeni Prikazanje BDM
 18,30 sati + Vlatko Kovačević
PETAK 22. studeni Sv. Cecilija, dj. i mč.
 8,30 sati + Anto Karaula
SUBOTA 23. studeni Sv. Klement I., p. i mč i Sv. Kolumban,op.
 8,30 sati + Marko i Manda Dominković i Štefica Gložinić
NEDJELJA 24. studeni ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA
 7,00 sati Na nakanu
 8,30 sati +Ilija, Anto i Ana Miličević
 10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
 18,30 sati + iz ob. Đurašin
ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 30. studenog u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Hrvoje Tkalac (sin Dubravka i Kate r. Aralica, rođen 24.10.1975.) i Sanja Slijepčević (kći Nebojše i Vesne r. Dimić, rođena 22.12.1984).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči. Briga redovitog pohađanja sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.
SMOTRA ZBOROVA U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA
danas, u nedjelju 17. studenoga u 19,30 sati, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, mješoviti zbor KUU “Kristal-Sladorana”, domaćin je smotre zborova pod nazivom U spomen na žrtve Vukovara. Uz domaćine nastupit će zborovi iz Nove Gradiške, Cernika, Slavonskog Broda i Lipika.

DAN SIJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
sutra, u ponedjeljak 18. listopada, obilježavamo 28. obljetnicu stradanja Vukovara. Program započinje u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, odakle kreće Kolona sjećanja prema Memorijalnom groblju. Prvo će uslijediti prigodna molitva kod Središnjeg križa u 12,15 sati, a potom u 13 sati misno slavlje koje će predvoditi mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski.
Ne zaboravimo izvjesiti zastave u zahvalnost i sjenćanje na sve žrtve Domovinskog rata. Dan prije u spomen Vukovara, ali i Škabrnje, upalimo svijeću kod svojih kuća.

MISIJSKI SUSRET
susret članova Misijske zajednice bit će u ponedjeljak 18. studenoga, poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru.

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA
Pozivam sve članove Župnog pastoralnog vijeća na sjednicu koja će se održati u utorak 19. studenoga u 19,30 sati u dvorani za sastanke Pastoralnog centra.

SASTANAK RODITELJA UČENIKA 2. I 1. RAZREDA OŠ
sastanak roditelja učenika 2. i 1. razreda OŠ bit će u velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u srijedu 20. studenoga s početkom u 19,15 sati.

BIBLIJSKA URA
pridruži nam se na biblijsko-molitvenoj uri. Kristova riječ postaje naš životni oslonac kada ju razumijemo te dobije na važnosti u našem životu. Uz svećenike, učini i ti ovaj susret četvrtkom u našem Pastoralnom centru s početkom u 19,30 sati, vidljivim znakom.
Neka Božja riječ odjekne i tvojim životom.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST S OBJE SVETE PRILIKE
u poniznoj se vjeri zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi po čistoći srca primiš Krista u obije euharistijske prilike.
Poput jednog od desetorice ozdravljenih gubavca koji su susretali Krista, i ti učini korak bliže najmanje jednom mjesečno, a napose ne dopusti da nam tapkajući u mjestu prođe cijela godina.

SASTANAK HODOČASNIKA ZA LURD
sastanak svih prijavljenih hodočasnika za Lurd bit će u velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u petak 22. studenoga s početkom u 19,15 sati.

PROSLAVA SV. CECILIJE
spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja, naš mješoviti zbor proslavit će s drugim zborovima Županjskog dekanata u Štitaru, 22. studenoga na misi u 18 sati.
sv. misa toga dan u našoj crkvi je u 8,30 sati;
dječji zbor Isusovi biseri i zbor mladih MIR proslavit će svoju zaštitnicu zajedničkim druženjem u subotu 23. studenoga u 12 sati u Pastoralnom centru.

PRIJAVA BOLESNIKA ZA ISPOVIJED
molimo sve vas, drage članove obitelji i prijatelje naših nemoćnih župljana, da ih do konca studenoga prijavite u župnom uredu. Nemojmo si dopustiti da svećenik pohađajući vaše domove o blagoslovu obitelji, susretne nemoćne osobe koje prethodno nisu primile sakramente Božjeg milosrđa.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

POSTANI ČLAN ZBOR MLADIH MIR - POZIV
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

PODJELA BLAGOSLOVA DJECI KOD PRIČESTI
Kako bi praksa svećenikova blagoslova djece u sv. misama odisala pobožnošću i ljepotom, svako dijete koje njegovi najmiliji ne nose u naručju, neka prilazi na blagoslov prekriženih ruku na prsima.

ZAMJENA STOLARIJE NA ŽUPNOJ KUĆI
Najvažniji dio projekta zamjene vanjske stolarije na župnoj kući je pri kraju, te još ostaje obrada vanjskih i nutarnjih zidnih ploha. I ovoga puta se potvrđuje kako po onoj mudroj izreci kamen po kamen palača, naša župna zajednica skupljanjem priloga za financiranje projekta brine i čuva svoja dobra. Stoga i dalje pozivam sve obitelji i pojedince da se prema svojim mogućnostima uključe. Zahvalni za svaki Vaš dar koji ćete izdvojiti za ovu nakanu, molimo da započeto djelo bude na Božju slavu, a svima na radost.
Zahvaljujem suradnicima koji ovih dana zajedničkim snagama čine da radovi ne utječu na svakodnevne potrebe vjernika koji pohađaju župni ured.

NAJAVA DOGAĐANJA
30. studenoga u predvečerje prve nedjelje došašća paljenje prve adventske svijeće u našem župnom dvorištu;
nakana molitelja Žive krunice za prosinac: da u otajstvu Božjeg Rođenja naše mlade obitelji bez straha prihvate život više;
2. prosinca mise zornice u 6 sati;
6. studenoga je treći petak velike devetnice Srcu Isusovu i večernje Euharistijsko klanjanje od svete mise do ponoći. Molim pojedince, obitelji, zajednice… koji će se u ovom vremenu izmjenjivati svakih 30 minuta da se prijave za dežurstvo u župnom uredu.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
 – poslijepodne:  od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.   
vlč. Robert Jugović, ž.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr