Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 29. studenog do 6. prosinca 2020.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 29. studen. Prva nedjelja Došašća
7,30 sati + Pero i Ana Filipović
9 sati + Mate i Marija Berač
10,30 sati Za sve župljane
18 sati + za duše u čistilištu
PONEDJELJAK 30. studen. sv. Andrija, ap.
6 sati + Andrija Bušić
18 sati + Ivo Čilić

UTORAK 1. prosinca
6 sati+ Marko i Luja Nedić
18 sati + Mato Sarvaš

SRIJEDA 2. prosinca
6 sati+ Mijo i Anka Pušeljić
18 sati Na nakanu

ČETVRTAK 3. prosinca sv. Franjo Ksaverski, prez.
6 sati Augustin Prce i Jasminka Mamut
18 sati Na nakanu

PETAK 4. prosinca Treći petak velike devetnice Srcu Isusovu sv. Ivan Damaščenski i sv. Barbara, dj. i mč.
6 sati + Mato Svirčević i Marica Baotić
9 sati + iz ob. Antuna Macko
18 sati + iz ob. Grebenar i Milišić

SUBOTA 5. prosinca Dan molitve za svećenička zvanja, Paljenje druge adventske svijeće
6 sati Na nakanu

NEDJELJA 6. prosinca Druga nedjelja Došašća, sv. Nikola, b.
7,30 sati + iz ob. Martina Nikolića
9 sati Na nakanu
10,30 sati Za sve župljane
18 sati + Nikola Mrkonić
Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidimo upaljeno svjetlo pristupamo kroz sredinu crkve. 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjena je:
u ponedjeljak 23. studenog Anica Marinović r. Majić (1939.).
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

KRŠTENJE
U našoj župnoj crkvi kršteni su:
Sofija Kupusović, kći Darka i Jelene r. Šumanovac,
Borna Bušić, sin Zlatka i Marije r. Filipović.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Svima je dobro poznata mjera od 25 osoba prisutnih na sv. misi. Kako bi svi doprinijeli ODGOVORNOM ponašanju, sve Vas molim, prije nego se zadržite i ostanete u prostoru župne crkve, kada uđete prvo prebrojite prisutne osobe. Strpljivo čuvajmo zajedništvo duha i vjere!

ŽUPNA KATEHEZA
Sveta misa u Dan Gospodnji potvrda je tvoje vjernosti. Po njoj nas Isus potiče da nedjeljno zajedništvo potvrdiš dolaskom na župnu katehezu prema tjednom rasporedu.
dokle god školarcima nije organizirana nastava na daljinu redovito će se održavati svi župni katehetski susreti. Ukoliko nekom razredu je predviđena nastava na daljinu, svaki kateheta neka putem društvenih mreža dostavi svojoj skupini predviđeni katehetski materijal.

SREDNJOŠKOLCI – zbog odvijanja nastave na daljinu svi planirani susreti za 1. i 2. razred srednje škole se odgađaju do daljnjega.

SVETE MISE U DOŠAŠĆU
snaga vjere u vremenu Došašća očituje se po odluci da kroz četiri tjedna, činimo žrtvu u redovitom pohađanju misa zornica u 6 sati, te od ove godine i večernjica u 18 sati. Ovo sveto vrijeme iščekivanje, bdijenja i redovitosti potiče naš duh na Kristoliku osjetljivost prema potrebitima. Tako ćemo u prvom tjednu došašća na zornicama prikupljati priloge za ogrjev našim potrebitim župljanima.
Djeca će svake zornice na ulazu u sakristiju dobiti sličicu koje će na kraju došašća biti znak ustrajnosti i redovitosti pohađanja.
Trgovina BOSO će na kraju svakog tjedna nagrađivati revnost djece. U sakristiji ponedjeljkom treba reći svoje inicijale i preuzeti kupon, a svakog narednog dana doći u sakristiju po novi pečat.

POHOD BOLESNIKA I PODJELA SAKRAMENATA
od utorka 1. prosinca svećenici će započeti pohod našim starijim i bolesnim župljanima. Dan prije dolaska, svi će primiti telefonsku obavijest o dolasku svećenika u prijepodnevnim ili poslijepodnevnim satima. Svećenici i sve osobe trebaju se pridržavati važećih epidemioloških mjera. Susret će biti uz što kraće zadržavanje.

ŽIVA KRUNICA
nakana molitelja Žive krunice za prosinac je: da osobe pogođene strahovima, brigama i ovisnostima po Kristu otkriju snagu oslobođenja. Priključimo se molitvi samo jedne desetice dnevno.

BIBLIJSKA URA
biblijsko-molitveni susret je u četvrtak, 3. prosinca. Biblija, odnosno zapisana Božja riječ, temelj je naše vjere i potrebna je našeg razumijevanja kako bi nam bila izvor svakidašnje mudrosti. Uz svećenike i ti budi sudionik susreta u našem Pastoralnom centru s početkom u 19 sati. DOĐI!

TREĆI PETAK VELIKE DEVETNICE SRCU ISUSOVU
4. prosinca činimo treći korak u Velikoj devetnici Srcu Isusovu. Uobičajeno je da su toga dana u Došašću sv. mise u 6, 9 i u 18 sati.
Mogućnost za ispovijed je u našoj župnoj crkvi: od 5,30 do 11 sati, te poslijepodne od 17 sati pa dok bude potrebe. Ispovijeda se u župnoj crkvi iza glavnog oltara (kada je svjetlo upaljeno pristupite).
Večernje Euharistijsko klanjanje je u župnoj crkvi od večernje svete mise do ponoći. Pojedinci, obitelji, zajednice… prijavite se u župnom uredu i ubilježite svoje bdijenja od 30 minuta. Prijavom načini neprekinutu molitvu pred Presvetim oltarskim sakramentom. Upišimo se i povedimo druge.

ADVENTSKA SVJETLOST
na otvorenom prostoru našeg dvorišta upalili smo svijeću NADE. S nastojanjem da rastemo u vjeri okupit ćemo se i sljedeće subote 5. prosinca u 17 sati. Uz kratko molitveno bdijenje u predvečerje Druge nedjelje došašća, na našem župnom vijencu postavljenog oko kipa sv. Ivana Pavla II., upalit ćemo drugu adventsku svijeću - svijeću LJUBAVI.

ZAHVALA ZA UREĐENJE ADVENTSKIH VIJENACA
Jedno od prepoznatljivih obilježja Došašća su adventski vijenci. Onima koji su svojom domišljatošću u tome pripomogli želim reći veliko HVALA: - veliki adventski vijenac oko kipa sv. Ivana Pavla II. uredili su i postavili djelatnici Čistoće Županja; - a mali u župnoj crkvi u suradnji s Šumarijom Županja uredila je i aranžirala Tihana Topić.

NARUDŽBA MISNIH VINA
Za Božićne blagdane od ovoga tjedna možemo naručiti Misna vina po prigodnom popustu. Moguće je naručiti u buteljama bijelo vino: vrhunski Traminac i Shardonnay (30 HRK) te kvalitetnu Graševinu (25 HRK); kao i kvalitetno crno vino Cabernet Sauvignon-Frank (30 HRK). Također svih navedenih vina ima u pakiranju od 5 l (78 HRK). Zbog ograničenosti količina može se dogoditi da traženo ne dobijete. Dostava je poslije 21. prosinca (postoji mogućnost da dostava bude i ranije).

PRIJAVA ZA OGRJEV
Molimo naše župljane koji su u potrebi da do 5. prosinca dođu u župni ured i popune prijavu za ogrjev. Surađujući s institucijama u Gradu, prioritet su osobe i obitelji bez primanja, odnosno prema primanjima po članu obitelji. Kako uvijek postoje oni kojima nismo u mogućnosti pomoći, a da ih ima što manje, molim sve Vas župljane da se prema svojim mogućnostima uključite u ovu akciju.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas svoja redovita dežurstva ima: - utorkom od 9 do 12 sati - i četvrtkom od 14 do 17 sati. Božja dobrota treba tvoje ruke – dođi i pridruži nam se! Caritas do daljnjeg NE PRIMA TEKSTIL!

PODJELA SAKRAMENATA ODRASLIMA
Sakramenti nam omogućavaju da kroz život hodamo u punini milosti koju nam Bog daje. Stoga pozivam sve odrasle osobe koje bi željeli imati cjeloviti sakramentalni život (bilo da je riječ o sakramentima kršćanske inicijacije ili ženidbe) da se jave u župni ured. Potaknite svoje ukućane ili prijatelje koji bi htjeli razgovarati o mogućnosti primanja sakramenata, da se jave.

ŽUPNA KNJIŽNICA
Zbog trenutnih epidemioloških mjera knjižnica do daljnjega neće raditi.
KATOLIČKI KALENDARI ZA 2021.
Na vaše učestale upite u župnom uredu nabavili smo jednolisne i dvanaestolisne kalendare za nadolazeću 2021. godinu.

NAJAVA DOGAĐANJA
8. prosinca Bezgrješno začeće BDM;
12. prosinca u 17 sati Paljenje druge adventske svijeće u našem dvorištu;
13. prosinca Nedjelja Caritasa i sv. Lucija, dj, mč.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije do-laska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Ured je otvoren od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – Majke Crkve, svetog Josipa i našeg zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri,
vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!!!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.
vlč. Krešimir Iljazović, đakon