Župne obavijesti - 20. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 14. kolovoza do 21. kolovoza 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 14. kolovoza 20. nedjelja kroz godinu
Treći dan trodnevnice
sv. M. Kolbe, prez. i mč.
8,30 sati + iz ob. Ajzenkelbl, Kropf i Fidler
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Mato, Katarina i Petar Benaković

PONEDJELJAK 15. kolovoza Uznesenje BDM - Velika Gospa
8,30 sati + iz ob. Galić i Martić
10,30 sati za župljane
19 sati
misa kod kapele + Marija (Ljubica) Filipović i Ivica i Mara Pilić

UTORAK 16. kolovoza sv. Rok
8,30 sati + Mato i Ivo Jagić

SRIJEDA 17. kolovoza
8,30 sati + Zvonimir i Kata Ivanković

ČETVRTAK 18. kolovoza sv. Jelena Križarica
Dan saveza s Gospom Schontattskom
8,30 sati + iz ob. Maras i Ham

PETAK 19. kolovoza Pobožnost sv. Josipu
8,30 sati na nakanu sv. Josipu

SUBOTA 20. kolovoza
8,30 sati + Luca, Ika i Josip Križanović

NEDJELJA 21. kolovoza 21. nedjelja kroz godinu
8,30 sati + Ivan Sadrić
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Ljubica i Ivo Klaić
Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...

KRŠTENJE
Danas su u našoj župi krštene:
 Nika Vinković, kći Darija Vinkovića i Nives r. Mikić;
 Ema Borilović, kći Ivana Borilovića i Dajane r. Mikulić.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U petak 19. kolovoza u župnoj crkvi Županja 2 sakramentalno će se vjenčati:
 Andreas Jurić (sin Blaža i Mare r. Borac, rođen 1995.) i Marina Filipović (kći Ivana i Mande r. Kristić, rođena 1992.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sv. Jurja, sahranjena je:
 u utorak 9. kolovoza Jela Vincetić r. Janjić (1940.).
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

LJETNI ORATORIJ - PRIJAVA
 od 18. do 21. kolovoza, u našoj župi održat će se molitveno-zabavni program za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Ljetni oratorij. Prijave za Oratorij su isključivo putem prijavnica koju je moguće uzeti sa stolića za tisak ili u župnom uredu. Popunjenu Prijavnicu još danas treba donijeti (ubaci u poštanski sandučić).
 U četvrtak i subotu program u župnom dvorištu prijepodne traje od 8,30 do 11,30 sati, a poslijepodne od 17 do 19,30 sati. U petak se ide na bazene u Bizovačke toplice (polazak je u 9 sati). U Prijavnici roditelji daju suglasnost za odlazak na bazene i za sudjelovanje u ostale dane u župnom dvorišta. Kod prijave, ako dijete ide na kupanje, potrebno je dati akontaciju od 70 HRK.
 ODRASLI: omogućimo djeci jednostavnu okrepu, te po darežljivom srcu ili spretnim rukama, prijavi se za pečenje slanih peciva ili ostavi novčani dar za kupovinu pizza. Prijavite se u župnom uredu.
 ANIMATORI: srednjoškolci i mladi koji se žele uključiti u Oratorij neka danas poslije večernje sv. mise dođu na susret.

TJEDAN DARIVANJA
 kroz tjedan koji je pred nama, uključujući i sljedeću nedjelju (21. kolovoza), u pripremi za slavlje crkvenog goda Mučeništva sv. Ivana Krstitelje, ne zaboravi radost ove svetkovine podijeliti i s potrebitima.
 namjernice koje donesete neka budu tvoj dar ljubavi i brige prema potrebitima, a doneseno ostavimo podno Svetog križa uz oltar na otvorenom.

SVETKOVINA VELIKE GOSPE
 danas, trećeg dana priprave za svetkovinu Velike Gospe, sve sv. mise su u župi prema redovitom nedjeljnom rasporedu.
 na svetkovinu Velike Gospe, u ponedjeljak 15. kolovoza, sv. mise su u župi na vanjskom oltarnom prostoru u 8,30 i 10,30 sati, a večernja je u 19 sati kod kapele Marije Pomoćnice u Gaćancima (križanje ulica V. Nazora i I. Mažuranića) s tradicionalnom procesijom kroz ulice onog kraja (ponesimo svijeće i zaštitu od voska).
 Iskreno i veliko HVALA: obiteljima Pavličević i Ognjanović koje svakodnevno brinu o ljepoti kapelice i urednosti okoliša (sami su zaštitili stolariju); obitelji Topić za darovano cvijeće; te svima u ulici Vladimira Nazora koji ste tih dana bili naši domaćini. Zahvaljujem našim pjevačima, čitačima, ministrantima, nositeljima kipa Marije Pomoćnice; svima u blizini kapele koji ste kao dobri domaćini omogućili starijim hodočasnicima sjedeće mjesto, te svima vama koji ste se okupljali kod naše kapele.

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
 u četvrtak 18. kolovoza mjesečni je susret članova Schonstatske zajednice i Sat saveza s Majkom Triput Divnom. Uz euharistijsko slavlje i ovoga puta obilježiti ćemo ga uz Gospin oratorij u našem dvorištu.
POBOŽNOST SV. JOSIPU
 19. dana u mjesecu kolovozu molimo sv. Josipa za potrebe naših obitelji, kao i za vlastiti rast u vjeri. Sv. misa toga dana je na nakanu molitelja vijenaca prečistog srca Josipova. Prije sv. mise molimo krunicu sv. Josipu, a litanije pred kraj. Očevi po uzoru na pobožnost sv. Josipa ovu pobožnost potaknite u obitelji.

KOLAČI ZA CRKVENI GOD
 pozivam vas da i ove godine o našem Crkvenom godu sitnim kolačima ili tortom darujete svećenike. Zbog odgovornog postupanja prema hrani, molim vas da se do kraja ovog tjedna (tj. do nedjelje 21. kolovoza) javite u župni ured.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
 Nadbiskupijska zaklade Dr. Nikola Dogan do 10. listopada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Sve potrebne informacije, te dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite na stranici http://caritas.djos.hr/?p=4112 ili skeniranjem QR-kod

TKO PRIPADA ŽUPI
 mobilnost vjernika (tuzemstvo ili inozemstvo) često dovodi do zbunjenosti s obzirom na mjerodavnost župa na crkvenom području. Ponajviše je ovo vidljivo kod dijeljenja sakramenata ili izdavanja potrebnih dokumenata za crkveno područje. Osim onih koji se školuju/studiraju, svi koji izbivaju izvan naše župe više od godinu dana, moraju se javiti u župni ured župe na čijem teritoriju su se nastanili. Ta župa postaje im mjerodavna za sve što će ubuduće trebati, te za godišnje plaćanje lukna. Svi vjernici svjedočanstvo o primljenim sakramentima traže u župi gdje su ih primili (gdje su upisani u crkvene knjige). Sve druge potvrde (svjedočanstva o kumovanju kod krštenja/krizme) kao i dogovore za krštenja djece ili nadležnosti za vjenčanje ili što je već potrebno, dogovara se u župnom uredu župe na čijem teritoriju ste nastanjeni.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE
 rok prijave za hodočašću u Međugorje u terminu od 8. do 11. rujna je produžen do nedjelje 21. kolovoza. Polazak je 8. rujna u večernjem terminu, a povratak 11. rujna u popodnevnim satima. Novonastali ekonomski uvjeti utjecali su i na cijenu. Tako je cijena hodočašća sa smještajem 250 m od svetišta, doručkom i večerom, te na povratku odlaskom u Sarajevo 700 HRK.

ŽUPNI CARITAS
 Zauzetošću volontera, naš Župni Caritas redovitim dežurstvima svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati, otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donosite.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

BLAGOSLOV OBITELJI
 obitelji koje su došle na ljetni odmor u svoje domove, a tu nisu mogle biti u vrijeme Božićnog blagoslova obitelji, slobodno nam se mogu obratiti u naš župni ured radi dogovora. Rado ćemo vas pohoditi, zazivajući blagoslov na sve vas.

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
 Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu.

NAJAVA DOGAĐANJA
 23. kolovoza sv. Ruža Limska, dj.;
 24. kolovoza sv. Bartol, ap.;
 26. - 28. kolovoza Trodnevnicu uoči crkvenog goda predvodi vlč. Davor Vuković, profesor na KBF-u Đakovu.;
 28. kolovoza sv. misu u 10,30 sati prenosi Vinkovačka TV;
 29. kolovoza Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – CRKVENI GOD i Dan Grada Županje. Svete mise su 7; 8,30; 10,30 i 18,30 sati. Misu u 10,30 sati predvodit će vlč. Darko Tomašević, dekan i profesor na KBF-a u Sarajevu. Sv. misu izravno prijenosi Hrvatski radio Županja.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od utorka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati

U PONEDJELJAK ŽUPNI URED NE RADI
Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa, te našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr