Župne obavijesti - 28. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 9. listopada do 16. listopada 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA    9. listop.    28. nedjelja kroz godinu Županjske glazbene večeri
7,30 sati    + iz ob. Begić
9 sati    + Ilija Trlin i + iz ob. Bukovac
10,30 sati    za župljane
18 sati    + Branko, Marija i Ante Plavčić

PONEDJELJAK    10. listop.    Županjske glazbene večeri
18 sati    

UTORAK    11. listop.    sv. Ivana XIII., p. Županjske glazbene večeri
18 sati    + Anka Živković

SRIJEDA    12. listop.    
18 sati    + Marijan Živković

ČETVRTAK    13. listop.    Obljetnica posvete župne crkve - početak devetnice sv. Ivanu Pavlu II, p.
18 sati    + iz ob. Filipović (Kriglić)

PETAK    14. listop.    Sv. Kalist I.,p. i mč.
18 sati    nakana mladenaca

SUBOTA    15. listop.    Sv. Terezija Avilska
8 sati    + Ivan Obradović

NEDJELJA    16. listop.    29. nedjelja kroz godinu Sv. Marija Margareta Alacoque, dj.
7,30 sati    + Pero Grgić 
9 sati    na nakanu
10,30 sati    za župljane 
18 sati    + iz ob. Dominković i Janjić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. 
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. 

KRŠTENJE
Danas su u našoj župi kršteni:
 Simon Emil Nelson Škegro, sin Ivana Škegre i Vedrane r. Railić;
 Vito Tomić, sin Borisa Tomića i Tihane r. Džukić.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere! 

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 22. listopada u Aladinićima-Dubrave sakramentalno će se vjenčati:
 Krešimir Bošković (sin Ivana i Milenke r. Moro, rođen 1994.) i Matea Vulić (kći Mate i Tatjane r. Galić, rođena 1998.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

12. ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI
 od danas navečer po kroz tri dana (9., 10. i 11. listopada) održat će se Županjske glazbene večeri. Na koncerte od 19 sati pozivaju nas profesionalni glazbenici kao i učenici županjske Glazbene škole. U nedjelju svira glazbeni trio harfa, rog i mezzosopran, u sastavu Tajana Vukelić Peić, Helena Lucić Šego i Srđan Peić. U ponedjeljak će se predstaviti tamburaš Dominik Milošević iz Osijeka na bisernici i Matea Matić u klavirskoj pratnji, a u utorak možemo uživati u koncertu Martina Kutnara na violončelu, a potom na harmonici, a u klavirskoj pratnji Vesne Šepat Kutnar.
 Svi umjetnici su višestruko nagrađivani na zanimljivim instrumentima i sigurno nećemo pogriješiti kad se odlučimo poslušati ih! Iskoristimo ovu priliku. Zahvalu za cjelokupnu organizaciju dugujemo našoj Ani Zlatunić.

POČETAK KATEHETSKIH SUSRETA
 Sutra, u ponedjeljak 10. listopada, započinju redoviti katehetski susreti u novoj katehetskoj godini. Na katehezu se upisuju djeca koja imaju adresu prebivališta na teritoriju naše župe, a svi drugi se trebaju javiti svome župniku. Svaka kateheza započinje dolaskom na nedjeljnu svetu misu, a nastavlja se prema tjednom rasporedu koji se za sve uzraste nalazi na oglasnoj ploči.
 Novost ovogodišnje kateheze su interesne skupine za djecu viših razreda OŠ. Njih molimo da pogledaju kojoj su interesnoj skupini dodijeljeni jer svi ne mogu biti u istoj skupini.
 Pripravnici prve godine za krizmu i krizmanici su raspoređeni u A, B i C skupine.
 Veliko HVALA svim katehistima na iskazanoj spremnosti svjedočenja vjere. Među njima osobito hvala Ani Baotić i Ivani Perišić Juzbašić na svemu učinjenom u nastojanju da djeca pouku pretvore u životnost naše župe.

LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
 tijekom listopadskih pobožnosti unaprijedimo s Marijom svoju vjeru i odanost Bogu. Neka nam za to budu poticaj preostali dani u listopadu. Odlučite se moliti krunicu u tišini svoga doma sami ili s obitelji, u društvu prijatelja ili u župnoj zajednici prije sv. mise. ODVAŽNO!

DAN POSVETE ŽUPNE CRKVE I POČETAK DEVETNICE SV. IVANU PAVLU II.
 u četvrtak 13. listopada spominjemo se posvete naše župne crkve. Ona je po važnosti odmah poslije crkvenog goda.
 istog dana započet ćemo devetnicu sv. Ivanu Pavlu II, papi. Tog dana, zbog klanjanja, litanije ćemo izmoliti u župnoj crkvi dok u druge dane uz njegova kipa u našem dvorištu. 

EUHARISTIJSKO KLANJANJE 
 poput apostola okupimo se s Marijom u zajedništvu Euharistijske prisutnosti živoga Boga, te mu se u poniznosti vjere poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u četvrtak u nastavku večernje sv. mise.

SUSRET RODITELJA PRVOPRIČESNIKA
 Susret roditelja prvopričesnika je u četvrtak, 13. listopada u 19 sati.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE O NOVOM SVECU KATOLIČKE CRKVE
 u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 16. listopada s početkom u 19 sati s. Vesna Zovkić predstavit će knjigu Stopama Isusa iz Nazareta od sv. Charlesa de Foucaulda. Taj novoproglašeni svetac i mučenik među vjernicima Katoličke Crkve poznatiji je pod imenom Mali brat Karlo. Nadahnimo se ovim svjedočanstvom vjere za sve osobne izazove i kušnje. DOĐI!

ZAHVALNOST ZA NEDJELJU ZAHVALNICU
Zahvalnost izričem:  Emi i Dori Juzbašić na izrađenom plakatu za predstavljanje naših prvopričesnika;  svima koji su obukli narodne nošnje te su sudjelovali u zahvalnoj prinosnoj procesiji;  hvala Janji Juzbašić, Blaženki Filipović, Siniši Lackoviću te Marku i Marijani Živković na prigodno ukrašenom vanjskom oltarnom prostoru;  svima koji ste donijeli darove i plodove svojih ruku ili ste na bilo koji način doprinijeli da naša zahvala Bogu odiše pobožnošću i svečanošću;  Graciji i Gloriji Lešić za pripremu i organizaciju Večeri molitve, pjesme i slavljenja kao i Gradu Županji na pomoći u pokrivanju troškova organizacije. 
Svima Bog uzvratio na svakom učinjenom dobru!

40 DANA ZA ŽIVOT
 u 38 Hrvatskih gradova inicijativa 40 dana za život ispred ustanova moli za prestanak pobačaja. Mi se možemo pridružiti molitvom i postom te miroljubivim bdijenjem u Đakovu, Osijeku, Vinkovcima, Vukovaru ili Sl. Brodu.

MLADI NA SUSRETU SALEZIJANSKE MLADEŽI
 slijedeći vikend, 15. i 16. listopada, desetak naših mladih bit će predstavnici naše župe na susretu Salezijanske mladeži u Zagrebu. Čestitam im na organiziranosti i upornosti. Marija Pomoćnica ih pratila na putu! 

FUMIGACIJA ŽUPNE CRKVE – PRIKUPLJANJE DAROVA
 kao što nam je poznato završeni su radovi sprječavanja širenja crvotočine na oltarima i cjelokupnom drvenom inventaru naše župne crkve. Hvala svima koji 
ste ostavili osobni dar za podmirivanje nastalih troškova. Rok plačanja računa od 80.000 HRK je kraj listopada, a mi smo od našeg dijela prikupili malo više od polovice sredstava. Potičem sve župljane koji se još nisu da se poput zrna, prema svojim mogućnostima, uključe u prikupljanje preostalog dijela.

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI
 u utorak 8. studenog planiramo se uputiti na hodočašće u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonski Brod. Polazak je u 15,15 sati ispred župne kuće. Misa je u 17 sati uz prigodnu pobožnost i mogućnost za ispovijed. Cijena puta je na bazi 50 hodočasnika 50 HRK. Prijavimo se u župnom uredu.

PROMJENA TERMINA SV. MISA
 radnim danom sv. mise su u 18 sati i subotom u 8 sati. Nedjeljne sv. mise su u 7,30; 9; 10,30 i 18 sati. Kada god bude lijepo vrijeme računajte da će sv. mise u 9, 10,30 i 18 sati biti vani.

ŽUPNA KNJIŽNICA
 od ovoga tjedna župna knjižnica otvorena je UTORKOM i PETKOM od 17 do 18 sati. Iskoristimo zapisanu riječ te se nadahnimo za osobni rast u vjeri.

ŽUPNI CARITAS
 Zauzetošću volontera naš Župni Caritas otvoren je za potrebite iz naše župe u utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donesite. 
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
 Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu. 

NAJAVA DOGAĐANJA
 17. listopada sv. Ignacije Antiohijski, b. i mč.;
 18. listopada posvetni dan Schonstattskoj Gospi;
 19. listopada posvetni dan sv. Josipu;
 22. listopada sv. Ivan Pavao II., papa;
 23. listopada sv. Ivan Kapistranski.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr