Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 10. do 17. veljače 2019.

NEDJELJA 10. veljač. 5 nedjelja kroz godinu
Bl. Alojzije Stepinac, b. i mč.
7,00 sati + Elizabeta Bušić
8,30 sati + Marko i Kata Jurić, Ana Derungs
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Đuro i Ana Oršolić
PONEDJELJAK 11. veljač. Gospa Lurdska, Dan bolesnika
8,30 sati Na nakanu
18,30 sati + Mato i Ana Reljanović
UTORAK 12. veljač.
18,30 sati + Vinko i Milka Lacko
SRIJEDA 13. veljač.
18,30 sati + iz ob. Zlatunić
ČETVRTAK 14. veljač.
18,30 sati + Mara Ivančičević
PETAK 15. veljač.
18,30 sati + Mladen Dokoza
+ Evica Kružljak
SUBOTA 16. veljač.
8,30 sati + Vesna Varnus
NEDJELJA 17. veljač. 6 nedjelja kroz godinu
7,00 sati + Andrija i Ruža Martinović
8,30 sati + iz ob. Božić
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Damjan, Marijan i Kata Klaić

Radnim danom mogućnost za ispovijed je prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenikom.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjeni su:
u ponedjeljak 4. veljače Roza Mijatović
u ponedjeljak 4. veljače Ilija Maričić
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

GOSPA LURDSKA
današnjim danom završava devetnica, a sutra slavimo spomendan Gospe Lurdske. Sutra, 11. veljače, su sv. mise u 8,30 i 18,30 sati. Poslije večernje sv. mise procesija je s likom Gospe. Za procesiju je potrebno 8 nosača Gospina kipa pa molimo da se u župni ured prijave. Potaknimo svoje ukućane.

ŽUPNA KATEHEZA
učeći od Isusa u njegovoj školi napravimo zajedno raspored prioriteta. Kao svoje učenike, uči nas na prvo mjesto staviti nedjeljnu i blagdansku sv. misu koju obogaćujemo dolaskom na župnu katehezu. Pogledajmo raspored sv. misa u listiću, a raspored kateheze na oglasnoj ploči.
u ponedjeljak će kateheza za II. skupinu krizmanika početi u 20 sati.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
je u četvrtak poslije sv. mise.

PRIČEST POD OBJE EUHARISTIJSKE PRILIKE
je svakoga petka pod sv. misom.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu do listopada ove godine obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak koji počinje u četvrtak 14. veljače s početkom u 19,30 sati. Tečaj se održava četvrtkom i petkom kroz tri tjedna. Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Prvo predavanje održat će se u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca

UPIS NAVEZANIH MISNIH NAKANA
upis nevezanih misnih nakana za ožujak i travanj je od 18. veljače. Lijepa praksa s kojom iskazujemo obzirnost jedni s drugima je da svaka obitelj može upisa samo DVIJE nakane godišnje. Ukoliko ostane slobodnih termina od 25. veljače možete ih popuniti drugim nakanama. Unaprijed vam hvala, što će te kod upisivanja i ovoga puta pokazati strpljivost imajući razumijevanja i za nakane drugih.

ŽUPNI CARITAS
U privremenim prostorima Župnog Caritas na Trgu prof. Martina Robotića volonteri imaju svoja redovita dežurstva utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati. Vrata su otvorena kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite.

MISNA VINA – AKCIJSKA PRODAJA
Još uvijek je moguće narudžbu misnog vina po promotivnim cijenama predbilježiti u župnom uredu. Dostava bi bila na kraju veljače.

HODOČAŠĆA
za hodočašće u Rim i Padovu od 10. do 15. listopada preostalo je još 10-ak mjesta. Cijena bi bila oko 2000 HRK. Još ovaj tjedan možemo se prijaviti u župnom uredu. Susret svih hodočasnika bit će 18. veljače poslije sv. mise. Kod prijave potrebno je uplatiti prvu ratu od 290 HRK.

za hodočašće u svetište sv. Leopoldu B. Mandiću napunili smo veliki autobus te još ima nekoliko mjesta za manji. Polazak je u subotu 23. veljače ispred župne kuće u 9 sati. Upravitelj svetišta vlč. Tomislav Benaković uz prigodu pobožnost predvodit će misno slavlje u 11 sati. Cijena po osobi je 40 HRK.

ŽUPNA KNJIŽNICA
otvorena je SRIJEDOM od 15 do 18 sati.

TRIBINA ZA MLADE
Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Udruga Duhos organiziraju predavanje Vjerovati srcem – uloga čuvstava u duhovnom životu koje će održati p. Mihály Szentmártoni, DI, profesor psihologije i duhovnosti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Predavanje će se održati u utorak 19. veljače u 20 sati u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18.30 sati

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.