Župne obavijesti

 


ŽUPNE OBAVIJESTI
od 17. do 24. veljače 2019.
NEDJELJA 17. veljač. 6 nedjelja kroz godinu
7,00 sati + Andrija i Ruža Martinović
8,30 sati + iz ob. Božić
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Damjan, Marijan i Kata Klaić
PONEDJELJAK 18. veljač.
18,30 sati + iz ob. Lisjak
UTORAK 19. veljač.
18,30 sati + Jakov i Ana Pastuović
SRIJEDA 20. veljač. Sv. mučenici Osijeka i Panonije
18,30 sati + iz ob. Grgić
ČETVRTAK 21. veljač. Sv. Petar Damiani, b. i n.
18,30 sati + Vladimir i Katarina Zadro
PETAK 22. veljač. Katedra sv. Petra, ap.
18,30 sati + Emil, Josip i Sofija Sijarto
SUBOTA 23. veljač. Sv Polikarp, b. i mč.
8,30 sati Zvonimir i Ruža Mikić
NEDJELJA 24. veljač. 7 nedjelja kroz godinu
7,00 sati Na nakanu
8,30 sati + iz ob. Matić
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Benaković

Radnim danom mogućnost za ispovijed je prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenikom.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjena je:
u ponedjeljak 11. veljače Ana Kovačević
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

UPIS NAVEZANIH MISNIH NAKANA
od sutra je upis misnih nakana za ožujak i travanj. Lijepa praksa s kojom iskazujemo obzirnost jedni prema drugima je da svaka obitelj može upisa samo DVIJE nakane godišnje. Ukoliko ostane slobodnih termina od 25. veljače možete ih popuniti drugim nakanama. Unaprijed vam hvala, što će te kod upisivanja i ovoga puta pokazati strpljivost, imajući razumijevanja i za nakane drugih.

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
Sat saveza s Majkom triput divnom bit će u ponedjeljak 18. veljače. Na kraju mise uputiti ćemo se kod našeg schönstattskog oratorija Majke Triput Divne moleći za naše obitelji.

SUSRET MISIJSKE SKUPINE
uključimo se u misijsko poslanje naše župe i dođimo na susret u ponedjeljak 18. veljače u Pastoralnom centru poslije večernje mise.

ŽUPNA KATEHEZA
učeći od Isusa u školi evanđelja napravimo zajedno raspored prioriteta. Uči nas Isus na prvo mjesto staviti sv. misu nedjeljom i blagdanom. Duhovni susreta rađa željom da na katehezi saznamo više. Raspored sv. misa i kateheze znamo ili se podsjetimo na oglasnoj ploči.

BIBLIJSKI SUSRET
Promišljajmo zajedno o Božjim riječima osluškujući zajedno Božji glas na susretu srijedom poslije sv. mise.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
je u četvrtak poslije sv. mise.

PRIČEST POD OBJE EUHARISTIJSKE PRILIKE
je svakoga petka pod sv. misom.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
započeti zaručnički Tečaj priprave za brak nastavljamo predavanjima u četvrtak i petak s početkom u 19,30 sati. Predavanja se održavaju u starom Pastoralnom centru.

PROMOCIJA KNJIGE I OTVORENJE IZLOŽBE
u nedjelju 24. veljače s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca bit će prestavljanje knjige Slavonski zlatovez gđe Janje Juzbašić.
po završetku promocije uslijedit će otvorenje prodajne izložbe Suveniri u zlatovezu. Odvojimo malo vremena te dođimo vidjeti i poslušati o ljepoti koju treba očuvati.

ŽUPNI CARITAS
Volonteri Župnog Caritas otvorenih vrata utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati, prema mogućnostima i VAŠIM darovima, nastojeći olakšati zahtjevnost života primaju sve potrebite s obzirnošću i ljubavlju.

HODOČAŠĆA
Susret svih hodočasnika za Rim bit će 18. veljače, poslije večernje sv. mise u našoj župnoj crkvi. Još ima nekoliko mjesta.
Hodočašće u svetište sv. Leopoldu B. Mandiću u Osijek je u subotu 23. veljače. Polazak je ispred župne kuće u 9 sati. Idemo s dva velika autobusa pa još ima nekoliko mjesta. Upravitelj svetišta vlč. Tomislav Benaković uz prigodu pobožnost predvodit će misno slavlje u 11 sati. Cijena po osobi je 40 HRK.

PRODAJA KNJIGA
knjižara U pravi trenutak iz Đakova, ponudit će 24. veljače u nedjelju prijepodne, ispred naše župne crkve svoje knjige. Njihove knjige su uvijek povoljne pa će svatko moći naći nešto za sebe. Uskoro će Korizma, vrijeme osobne izgradnje vjere pa pročitajmo nešto.

ŽUPNA KNJIŽNICA
otvorena je SRIJEDOM od 15 do 18 sati.

TRIBINA ZA MLADE
Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Udruga Duhos organiziraju predavanje Vjerovati srcem – uloga čuvstava u duhovnom životu koje će održati p. Mihály Szentmártoni, DI, profesor psihologije i duhovnosti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Predavanje će se održati u utorak 19. veljače u 20 sati u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.

NAJAVA DOGAĐANJA
u četvrtak 28. veljače tribina Znanost i vjera akademik Valdimir Paar.
1. ožujka je šesti petak Velike devetnice
u nedjelju 3. ožujka poslije večernje sv. mise u velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra biti će premijerno prikazan dokumentarni film Jedan dan života. Film prikazuje radosnu zauzetost volonter u očuvanju obiteljskih vrijednosti i daru života koji nam Bog daje.

MISNA VINA – AKCIJSKA PRODAJA
Još uvijek je moguće predbilježiti narudžbu misnog vina po promotivnim cijenama u župnom uredu. Dostava će biti na kraju veljače.
RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18.30 sati
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.