Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 3. do 10. ožujka 2019.
Sveci, raspored misa i misnih nakana

NEDJELJA 3. ožujka 8. nedjelja kroz godinu
7,00 sati + iz ob. Mirka Ojvan
8,30 sati + Ruža Kovačević i pok. iz ob. Oršolić
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Mato i Marica Marianović
PONEDJELJAK 4. ožujka Sv. Kazimir
18,30 sati + Marija Talan
UTORAK 5. ožujka
18,30 sati + iz ob. Božić
SRIJEDA 6. ožujka PEPELNICA – Čista srijeda
8,30 sati + iz ob. Jakova Berać
18,30 sati + Martin i Kata Filipović
ČETVRTAK 7. ožujka
18,30 sati + Franjo i Ana Šokić
PETAK 8. ožujka
18,30 sati + iz ob. Kovačević
SUBOTA 9. ožujka
8,30 sati + iz ob. Puljić
NEDJELJA 10. ožujka 1. korizmena nedjelja
7,00 sati + Tomo i Ivka i na nakanu ob. Milošić
8,30 sati + Andrija Bušić - Đukin
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Ruža Kovačević

Radnim danom mogućnost za ispovijed je prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenikom.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjene su:
u utorak 26. veljače Anica Janković r. Bačić
u petak 1. ožujka Katarina Filipović r. Miličić
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

ŽUPNA KATEHEZA
Želiš li upoznati Isusa? Susrest ćeš ga u slavlju nedjeljne sv. mise, a potom i u tjednoj katehezi.

SUSRET ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
je danas, 3. ožujka, u 16 sati u našem Pastoralnom centru.

PREMIJERA FILMA JEDAN DAN ŽIVOTA
danas poslije večernje sv. mise u velikoj dvorani Pastoralnog centra premijera je dokumentarnog film Jedan dan života. Film prikazuje zauzetost volonter u očuvanju obiteljskih vrijednosti i daru života koji nam Bog daje.

SUSRET ČLANOVA ODBORA ZA NAVIJEŠTANJE PRI ŽPV
u ponedjeljak 4. ožujka s početkom u 19,30 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra je međudekanatski susret članova Odbora za naviještanje našeg ŽPV. Prema potvrdi izbora članova Pastoralnog vijeća naše župe, članovi Odbora za naviještanje su: Stjepan Baturina, Katica Kokanović, Vesna Krtalić, Lucija Oršolić, Ivana Perišić Juzbašić i Zoran Zadro.

SUSRET MISIJSKE SKUPINE
je u ponedjeljak 4. ožujka, poslije večernje mise u župnoj kući.

PEPELNICA – ČISTA SRIJEDA
na Pepelnicu u srijedu 3. ožujka počinje Korizmeno vrijeme koje nas priprema za svetkovinu Kristova uskrsnuća. Stoga nam vrijeme Korizme, poput Isusu u pustinji, donosi zrelost u preispitivanju osobnog stava vjere prema Bogu. Liturgijski znak posipanja pepelom toga dana, nije neki magijski čini, već spremnost duše da se ogleda u Isusovu liku po riječima i djelima na koje nas poziva.
Korizmu započinjemo POSTOM. Post obvezuje vjernike od navršene 18. do započete 60. godine, dok nemrs toga dana obvezuje sve koji su navršili 14 godina. Isto vrijedi i za sve petke, kako tokom godine a napose u korizmi, osim onda kada na taj dan padne svetkovina. Post i nemrs ne obvezuju one koji se nalaze u težim životnim situacijama, kao što su npr. bolesnici, trudnice, dojilje, putnici. U okolnostima kada fizički nije moguće, post i nemrs se zamijene nekim drugim djelom pokore.
Za one koji žele znati više: Pepeo kojim se posipaju vjernici na Čistu srijedu dobiva se spaljivanjem maslinovih grančica posvećenih na prošlogodišnju Cvijetnicu.

BIBLIJSKI SUSRET
Promišljajmo zajedno o Božjim riječima osluškujući Božji glas na susretu srijedom poslije sv. mise.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST S OBJE PRILIKE
klanjanje je u četvrtak poslije sv. mise, a pričest s obije euharistijske prilike je petkom u svetoj misi.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
drago obilježje tijekom Korizme je pobožnost Križnog puta koji će redovito biti petkom i utorkom u 18 sati. Križni put je pobožnost zajednice pa neka i tvoja prisutnost bude vidljiva. Planirajmo i odvojimo vrijeme za ovu pobožnost.
Križ potiče na odvažnost! Stoga potičem sve koji su proteklih godina, ali i sve druge muževe, žene i mlade, da budu predmolitelji križnih puta utorkom i petkom. Javite se župniku.

DARUJMO POTREBITE U KORIZMI
i ove godine u korizmi, utorkom i petkom, prikupljat ćemo VAŠE darove za naše potrebite, kako bi im pomogli da dožive radost Kristova Uskrsnuća. Ispred naše župne crkve bit će košara u koju možete ostaviti životne potrepštine.

PROJEKT NADBISKUPIJSKOG CARITASA 75 ZA 1
cilj spomenutog projekta je da 75 osoba donacijom 20 HRK pomogne u školovanju ili studiranju jednog djeteta. Ovaj projekt provodi se samo u ožujku, a svoju uplatu možete donijeti u župni ured ili za vrijeme dežurstva u prostorije župnog Caritasa.

DEVETNICA SV. JOSIPU
u sljedeću nedjelju započinje devetnica sv. Josipu, brižnom zaštitniku kako Svete tako i naših obitelji, ali i cijelog Hrvatskog naroda.

UPIS U BOGOSLOVNO SJEMENIŠTE
I ove godine naše Bogoslovno sjemenište u Đakovu prima mladiće koji promišljaju o svećeništvu, te ih poziva da se preko župnog ureda na vrijeme pripreme. Molimo zajedno za nova zvanja iz naše župe, ali i našega Hrvatskog naroda.

ZAHVALA ZA ORGANIZACIJU TRIBINE PROF. VLADIMIRA PAARA
uz ZAHVALNOST svima vam koji ste sudjelovali, posebno ju izričem svima koji su organizacijski, tiskovno i snimanjem omogućili ostvarenje tribine. Čim prije nastojat ćemo na našoj župnoj stranici postaviti link, kako bi oni koji nisu mogli doći, tribinu pogledali u cijelosti.

ŽUPNA KNJIŽNICA
otvorena je SRIJEDOM od 15 do 18 sati. Uskoro će Korizma koja nas poziva na promišljanje o osobnoj izgradnji vjere. Jedna od mogućnosti je čitanje vjerske literature.

NAJAVA DOGAĐANJA
Nadbiskupijski KRIŽNI PUT za mlade je u subotu 6. travnja, a ide se od Sibinja do Slavonskog Broda. Mogu se prijaviti svi mladi srednjoškolci, studenti i stariji.

MISNA VINA – AKCIJSKA PRODAJA
Još uvijek je moguće predbilježiti narudžbu misnog vina po promotivnim cijenama u župnom uredu. Narudžbe iz veljače mogu se preuzeti od ponedjeljka 4. ožujka, dok se nove narudžba za ožujak mogu predbilježiti.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18.30 sati

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.