Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 12. do 19. svibnja 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 12. svibnja ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA
Nedjelja Dobrog Pastira
Sv. Leopold Bogdan Mandić
8,30 sati + Ivica Marjanović
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Mitrović
PONEDJELJAK 13. svibnja BDM Fatimska
18,30 sati + Ivan i Manda Majačić
UTORAK 14. svibnja Sv. Matija, ap. i 9 utorak sv. Antunu
18,30 sati + Željko, Neda i Luka Žaper
SRIJEDA 15. svibnja
18,30 sati + Žarko Ivanković
ČETVRTAK 16. svibnja Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.
18,30 sati + iz ob. Begić i Pavlović
PETAK 17. svibnja
18,30 sati + Marijan i Kata Dabić
SUBOTA 18. svibnja Sv. Ivan I., p. i mč.
8,00 sati + Željko i Ivan Ognjanović
NEDJELJA 19. svibnja PETA VAZMENA NEDJELJA
8,30 sati + Zlata Čolić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Pere Martić

Mogućnost za ISPOVIJED je radnim danom prije sv. mise
ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 25. svibnja u župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Ivica Radovanović (sin Ivice i Ane r. Vuković; rođen 22.10.1982.) i Ljiljana Bernatović (kći Ilije i Smiljane r. Gašparević; rođena 22.7.1985.).
Petar Meštrović (sin Željka i Ljeposave r. Maksimović; rođen 5.5.1993.) i Mirna Filipović (kći Josipa i Katice r. Pejić; rođena 22.12.1987.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

PRVA ISPOVIJED I PRIČEST - NEDJELJA DOBROG PASTIRA
danas se naša župna zajednica zajedno raduje s 49-ero djece i njihovim obiteljima, zbog njihove Prve svete pričesti. Veliko HVALA: - vama dragi roditelji što ovim sakramentima potvrđujete krsno obećanje odgoja djeteta u vjeri; - katehisticama Ivani Marić Damjanaović i Saneli Grebenara na poučavanju djece, - njihovim vjeroučiteljicama i nastavnicima u školi, kao i vama dragi župljani što ste ih ovih dana pratili svojim molitvama.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI
u Marijinom mjesecu, prije sv. misa izmolimo zajedno krunicu i njoj pridodajmo pohvale BDM po zazivima Lauretanskih litanija. Pjevajući Marijo svibnja kraljice, očuvajmo zajedno duh vjere u našim obiteljima i preporučimo ih zagovoru Nebeske Majke.

ŽUPNA KATEHEZA
Pred nama su završni tjedni župne kateheze. Pokažimo da smo tijekom protekle godine od Isusa naučili USTRAJATI DO KRAJA. Neka nam gori srce u Njegovoj blizini, a mi ga upoznajemo u pouci te za stolom u sv. misi u lomljenju i blagovanju Tijela Kristova.
Prema rasporedu, ovaj tjedan katehezu ima PRVA SMJENA!

13 UTORAKA SV. ANTUNU PADOVANSKOM
ovo je 9 utorak u pobožnosti sv. Antunu. Pobožnost je nakon mise.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
klanjanje je u četvrtak poslije sv. mise, a pričest s obije euharistijske prilike je petkom u svetoj misi.

BIBLIJSKI SUSRET
Zajedničko promišljanje o Božjoj riječi, pomaže mi da Božji glas razumijem te on odjekne kroz moj život. Dođi na susret srijedom poslije sv. mise.

HOD ZA ŽIVOT, OBITELJ I HRVATSKU
je projekt građana koji mirnim i raspjevanim hodom promoviraju vrijednost života od začeća do naravne smrti. Time se zauzimaju za vrednote braka i obitelji, te dostojanstven život u Hrvatskoj. Time je to znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji.
na štandu ispred crkve možete preuzeti informativni letak i donirati prilog za organizaciju ovog vrijednog projekta. Neiskorištena sredstva organizatori će namijeniti za potrebe Pučke kuhinje i za otvaranje Sigurne kuće za žene u Osijeku.
Prvi Hod u Osijeku održati će se 18. svibnja. Okupljanje i početak programa je u Parku Zrinjevac u 10 sati, a završava prigodnim glazbenim programom na Trgu dr. Ante Starčevića oko 14 sati. Dužina hoda je oko 1 km, tako da nam to nije izlika za neodlazak. Poziv je upućen svima obiteljima s djecom, mladima i starijim.
u subotu 18. svibnja naša župa će Hod za život započeti misom u 8 sati, poslije koje će autobus krenuti ispred župne crkve. Dobre duše su osigurale besplatan prijevoz. Ima još nekoliko slobodnih mjesta pa sve zainteresirane molim da se prijave u župnom uredu.

JEDAN DAN ŽIVOTA – FILM KOJI PRIKAZUJE ŠTO JE TO HOD ZA ŽIVOT
u petak poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru ponovno ćemo prikazati dokumentarni film Jedan dan života. Film prikazuje organizaciju i poteškoće, te pokušaje sprečavanja Hoda za život koji je prošle godine organiziran u Rijeci.

13. NADBISKUPIJSKI SUSRET MLADIH
još sutra, u ponedjeljak 13. svibnja, MLADI srednjoškolci, studenti i radnička mladež (od 15. do 33. g.), u župnom uredu mogu se prijaviti za Nadbiskupijski susret, koji će se održati 25. svibnja u Vinkovcima pod geslom Ne boj se, samo vjeruj. Ovdje poslušaj himnu susreta:
Program susreta je:
10 sati – pjesma i molitva; 10,15 sati – predavanje će održati fra Mario Knezović; 11,30 sati – skupno animiranje;
Pauza
15 sati – Dijalog s Pastirom; 16,30 sati– Sv. Misa, a prije mise prilika za ispovijed;
18 sati – koncert duhovne glazbe.

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
Sat saveza s Majkom Triput Divnom je u subotu 18. svibnja. Poslije mise u 8 sati uputiti ćemo se do svetišta Majke Triput Divne u župnom dvorištu moleći njen zagovor za naše obitelji.

USKRSNI KONCERT ŽUPNOG MJEŠOVITOG ZBORA
Našem Župnom mješovitom zboru, predvođenom Anom Zlatunić, zahvaljujemo na prošlonedjeljnom uskrsnom koncertu.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati, otvora vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

LITANIJAR
je zbirka litanija koju je naša Nadbiskupija tiskala u trećem, proširenom izdanju. Zbirka sadrži 157 različitih litanija i litanijskih zaziva za različite oblike pučkih pobožnosti. Cijena je 60 HRK, a do 19. svibnja narudžba se može ubilježiti u župnom uredu.

SUSRET ZA MLADIĆE I DJEVOJKE 30+
organizira se u Svetištu Božjeg Milosrđa na Ovčari kod Đakova. Susret će se održati 18. svibnja s početkom u 10 sati. Pozivaju se svi mladi stariji od 30. godina života. Prijaviti se treba na 091/510 1208.

NAJAVA DOGAĐANJA
svi smo čuli za Vapaj naših župljana obitelji Stojanović. Njima je potrebna pomoć tijekom liječenja njihova sina Šimuna na Floridi. Kako bi roditelji mogli biti uz njega, molim VAS, u nedjelju 19. svibnja, pokažimo svoju blizinu. Bog neka blagoslovi obitelj Stojanović i svaki dar koji ćete s ljubavlju odvojiti za njihovu potrebu.
26. svibnja je susret članova i prijatelja zajednice Vjera i svjetlo.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, bilo riječju bilo djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili za održavanje objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio s ljubavlju.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.