Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI od 23. do 30. lipnja 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane

NEDJELJA 23. lipnja Dvanaesta nedjelja kroz godinu 8,30 sati + Katica i Stjepan Štimec 10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE 18,30 sati + Luja Nedić

PONEDJELJAK 24. lipnja Rođenje sv. Ivana Krstitelja 18,30 sati + iz ob. Martina Nikolića - Pranjkov

UTORAK 25. lipnja Misa za DOMOVINU 18,30 sati + iz ob. Puvača

SRIJEDA 26. lipnja Sv. Ivan i Pavao, mč. 18,30 sati + iz ob. Vinka Silađev

ČETVRTAK 27. lipnja Sv. Ladislav, kralj 18,30 sati + iz ob. Đure Čović

PETAK 28. lipnja Presveto Srce Isusovo 8,30 sati + Jozo i Niko Ljubić 18,30 sati + Mija i Ivan Juzbašić

SUBOTA 29. lipnja Sv. Petar i Pavao, ap. i Bezgrešno Srce Marijino 8,30 sati

NEDJELJA 30. lipnja Trinaesta nedjelja kroz godinu 8,30 sati + iz ob. Antuna Bačić i + Marica Dragić 10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE 18,30 sati + iz ob. Grgić

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

KRŠTENJE U našoj župi kršten je:  Marin Balen, sin Denisa i Mirne rođ. Čavarović Obitelji čestitamo, uz preporuke Bogu za sve njihove potrebe!

UKOP Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjena je:  u subotu 22. lipnja Ela Lučić rođ. Marojević Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

IZLOŽBA KRPEŽ KUĆU ČUVA  danas u 20 sati Zavičajni muzej Stjepan Gruber u predvorju našeg Pastoralnog centra bl. Alojzije Stepinac, uz manifestaciju Kod konjarskih vatri, otvorit će izložbu Krpež kući čuva. Po tvojoj prisutnosti neka ova manifestacija dobije na značenju!

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA  upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za srpanj i kolovoz je u srijedu 26. lipnja od 17 sati (zbog onih koji su zaposleni). Svaka obitelj može upisa samo DVIJE nakane godišnje. Kako sam radostan kada vidim da o tome vodite brigu. Stoga podsjećam sve koji su dvije nakane upisali u proteklim mjesecima da svoje nakane upišu u nevezane nakane (bez datuma). Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost, imajući razumijevanja za druge.  u vrijeme godišnjih odmora ponedjeljkom neće biti sv. misa u našoj župi. Tako da u te dane nemojte tražite upis nakane.

IZLET ŽUPNIH SURADNIKA  organiziran je kao zahvala za učinjeno tijekom protekle katehetske godine. Polazak je u četvrtak 27. lipnja ispred župne crkve u 8,30 sati, a povratak oko 17,30 sati. Svi koji su se prijavili imaju osiguran ulaz i ručak.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE  je u četvrtak poslije mise.

PRESVETO SRCE ISUSOVO I PRIČEST S OBIJE EUHARISTIJSKE PRILIKE  za ovu svetkovinu imat ćemo malu trodnevnu pripravu od utorka do četvrtka, od 25. do 27. lipnja, pred završetak mise izmolit ćemo krunicu i litanije Srcu Isusovu.  u petak, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, sv. mise su u 8,30 i 18,30 sati. Na vrijeme planirajmo pristupiti ispovijedi. Toga dana pričesti je s obije euharistijske prilike.  Ova svetkovina je kruna pobožnosti 9 prvih petaka, te zbog toga na prve petke do listopada neće biti posebnosti kao tijekom devetnice. Svakome je dano na volju održavati ovu, tako dragu pobožnost.

POBOŽNOST SVETIMA  Ljepota naše župne crkve vidljiva je u oltarima i kipovima koji je krase. To je odraz pobožnosti koju su naši stari ostavili po zavjetima koje su izrebli Bogu i svetima. Tako ovaj tjedan slavimo: - 26. lipnja spomendan sv. Ivan i Pavla rimskih vojnika mučenih zbog vjere sredino 4. stoljeća (kipovi su na oltaru Srca Isusova). Njima su se naši stari zavjetovali 1800. g. nakon snažne oluje koja je na taj dana poharala Županju. Taj dan su rekli postiti; - 28. lipnja svetkovinu Presvetog Srca Isusova (sporedni oltar); - 29. lipnja svetkovina apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla (kipovi na glavnom oltaru - lijevo s ključem sv. Petar, a desno s mačem sv. Pavao. Knjiga koju drže u ruci simbol je apostolskog učiteljstva).

SVEĆENIČKO REĐENJE  u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2019., polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, za svećenike bit će zaređeni đakoni: Luka Ćosić (Župa sv. Josipa radnika, Slavonski Brod), Dominik Nedeljković (Župa sv. Josipa radnika, Osijek), Filip Sertić (Župa Rođenja sv. Ivana Krstitelja, Sibinj) te Domagoj Vidaković (Župa sv. Grgura Velikog, Šljivoševci, filijala Kućanci). Toga dana uputimo svoje molitve za njihovo posvećenje.

HODOČAŠĆE U RIM  Susret svih hodočasnika za Rim bit će 28. lipnja, poslije večernje sv. mise u našem Pastoralnom centru (oko 19,30 sati).

ZAVRŠETAK KATEHETSKE I ŠKOLSKE GODINE  Pokaži drugima kakav je tvoj prijatelj Isus, koji nam svake nedjelje daje dio sebe dok blagujemo njegovo Tijelo. Neka nam dobri Bog posijanu Božju riječ u srcu čuva od svake lijenosti, napasti i sumnje!

TIJELOVO ILI BRAŠANČEVO  Tijelovska procesija uvijek traži od župne zajednice, a napose pojedinih vjernika, malo više zauzetosti. Stoga u ime svih župljana izričem veliko HVALA: - svim domaćinima koji su pripremi postaja ili sionica kao i g. Iliji Oršoliću koji je sve dogovarao; - našim Serežanima koji su nosili baldahim te članovima našega KUD-a koji su se obukli u narodne nošnje; - našim prvopričesnicima i Župnom mješovitom pjevačkom zboru na poticajnom pjevanju; - i na kraju djelatnicima naše Policijske postaje u brizi za regulaciju prometa.  Podsjećamo roditelje kako prvopričesničke haljine trebaju razdužiti u srijedu 26. lipnja tijekom dana, na istom mjestu gdje su ih preuzeli.

ŽUPNI CARITAS  Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvora vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

POBOŽNI PREDMETI I MOLITVENICI  Mnogi dolaze u ured i pitaju za vjerske predmete i molitvenike. Slušajući vaše molbe u manjem broju u uredu možete kupiti molitvenik i krunicu za prvopričesnike, Litanijar, raspelo i bibliju za mlade.

NAJAVA DOGAĐANJA  Na godišnji odmor župnik odlazi od 1. do 21. srpnja, a župni vikar od 22. srpnja do 24. kolovoza.  5. srpnja sv. Ćiril i Metoda, slav. apostoli

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18,30 sati - u utorak 25. lipnja Župni ured neće raditi. Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio s ljubavlju.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan,

ž.v. vlč. Robert Jugović, ž.