Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 11. do 18. kolovoza 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 11. kolovoza Devetnaesta nedjelja kroz godinu
Sv. Klara, dj.
8,30 sati + iz ob. Marianović i Vujičević
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Jozo, Ivan, Iva Ševo
PONEDJELJAK 12. kolovoza
19,00 sati
- kod kapele + ob. Alojzija Galovića
UTORAK 13. kolovoza Sv. Poncijan, p. i sv. Hipolit, prez. i mč.
19,00 sati
- kod kapele + Vladimir Žigić
SRIJEDA 14. kolovoza Sv. Maksimilijan Kolbe, prez. i mč.
19,00 sati
- kod kapele + Mato i Pero Benaković
ČETVRTAK 15. kolovoza Uznesenje BDM ili VELIKA GOSPA
8,30 sati na nakanu ob. Filipović
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati
- kod kapele + Marija Ljubica Filipović
PETAK 16. kolovoza Sv. Rok
18,30 sati + Zvonimir i Kata Ivanković
SUBOTA 17. kolovoza
18,00 sati + za mladence Pejić-Bikić
NEDJELJA 18. kolovoza Dvadeseta nedjelja kroz godinu
Sv. Jelena Križarica
8,30 sati + Anto i Mara Galić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Kata i Pavo Šokić

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise.

KRŠTENJE
U našoj župi krštena je:
Nora Antunović, kći Vitomira i Irene rođ. Barišić
Obitelji čestitamo, uz preporuke Bogu za sve njihove potrebe!

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjena je:
u srijedu 7. kolovoza Marija Petek rođ. Filipović
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

TRODNEVNA PRIPRAVA I SVETKOVINA VELIKE GOSPE
U četvrtak 15. kolovoza zapovijedana je svetkovina Uznesenja BDM ili Velika Gospa. Tom prigodom imamo redovitu trodnevnu pripravu koja će biti od 12. do 14. kolovoza kod kapelice Blažene Djevice Marije - Pomoćnice kršćana u lici Vladimira Nazora. Misno slavlje je u 19 sati uz prigodnu marijansku pobožnost i svetu ispovijed prije mise. U slučaju kiše sv. misa će biti kod oltara na otvorenom.
U našoj župi na svetkovinu Velike Gospe sv. mise su u: 8.30 (na otvorenom), 10.30 (župna crkva), te u 19 sati kod kapelice Pomoćnice kršćana (ulica Vladimira Nazora) uz procesiju sa svijećama.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
zbog svetih misa kod kapelice u četvrtak neće biti klanjanja.

PRIČEST S OBJE PRILIKE
pričest s obije euharistijske prilike je svakog petka u svetoj misi.

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
Sat saveza s Majkom Triput Divnom je u nedjelju 18. kolovoza. Poslije večernje mise uputiti ćemo se do svetišta Majke Triput Divne u župnom dvorištu, te preporučujući se njezinom zagovoru, izmoliti ćemo molitvu Anđeoskog pozdravljenja.

NEDJELJA ZAJEDNIŠTVA O CRKVENOM GODU
Mnogi nas događaji u Bibliji poučavaj da kad se god radujemo ili slavimo, radost se umnaža kada god ju dijelimo s dragim ljudima. Bilo da se radi o duhovnom ili materijalnom obilju, Bog nas potiče da tada ne smijemo zaboraviti na one koji su u potrebi.
Upravo tu veličinu vjere želimo iskazati i ove godine pred naš Crkveni god Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Tako ćemo radost naše svetkovine moći iskazati i podijeliti s našim potrebitim župljanima u nedjelju 25. kolovoza, donoseći na misna slavlja dar (svakidašnje potrepštine koje nisu brzo kvarljive). Kod oltara na otvorenom i u našoj župnoj crkvi biti će postavljene košare u koje možemo ostaviti doneseni dar.
Očuvajmo, braćo i sestre, ovaj čin vjere i ljubavi koji vjernici pokazuju od prvih kršćanskih okupljanja, te ga posvjedočimo o proslavi našeg Crkvenog goda.

LJETNI ORATORIJ
Uoči našeg crkvenog goda, svetkovine Mučeništva sv. Ivana Krstitelja od 26. do 28. kolovoza, u našoj župi održat će se molitveno-zabavni program za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Ljetni oratorij. Oratorij vode svećenici Salezijanci i mladi animatori koji dolaze iz Salezijanske mladeži. Program uključuje igre, radionice, plesove, te naravno duhovne sadržaje. Svaki dan program bi trajao od 9 do 12 sati prijepodne i od 16 do 18,30 sati poslijepodne. Prijave za oratorij su isključivo putem prijavnice koje moguće podići u našem župnom uredu, a potrebno ih je ispuniti i donijeti u naš župni ured najkasnije do 20. kolovoza.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

HODOČAŠĆE U ŽUPU BRODSKO VINOGORJE
zahvaljujem Bogu i zagovoru Blažene Djevice Marije na zajedništvu vjere koje o prigodi našeg župnog hodočašća u Brodsko Vinogorje. Veliko HVALA izričem našim pjevačima, voditeljima autobusa te svima vama na pobožnom iskazu vjere u zajedničkim pobožnostima, ali i u pridržavanju rasporeda po autobusima kod polaska. A kako je pritom bio i pokoji propust, stoga one na koje se to odnosi molim za oprost.
Sljedeće naše hodočašće bit će u Mariju Bistricu u subotu 28. rujna. Tada će cijela naša nadbiskupija, o spomenu na 100-tu godišnjicu rođenja pokojnog biskupa. mons. Ćirila Kosa, hodočastiti u Mariju Bistricu i biskupovo rodno mjesto Ivanec.

NARUDŽBA MISNIH VINA
Za crkveni god moguće je naručiti misna vina u butelji: bijelo (Traminac, Graševina i Shardonnay) i crno (Cabernet Souvignon); te u rinfuzi od 5 l (samo Shardonnay). Dostava bi bila 26. kolovoza.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvora vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih. Pritom uvijek budimo VELIKI u davanju, ali čuvajmo dostojanstvo potrebitih uporabljivošću predmeta. Budimo svjesni kako: Nije lako u teškoćama moliti za pomoć, blaženije je dati!

NAJAVA DOGAĐANJA
26. kolovoza upis misnih nakana za rujan i listopad
od 26. do 28. kolovoza u našoj župi je Oratorij za djecu, a tih dan je i Trodnevnica uoči crkvenog goda koju će predvoditi dominikanac o. Ivan Dominik Iličić.
29. kolovoza Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja - naš Crkveni god

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
- u četvrtak 15. kolovoza Župni ured neće raditi.
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.