Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 18. do 25. kolovoza 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 18. kolovoza Dvadeseta nedjelja kroz godinu
Sv. Jelena Križarica
8,30 sati + Anto i Mara Galić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Kata i Pavo Šokić
PONEDJELJAK 19. kolovoza Sv. Ivan Eudes, prez.
NEMA MISE
UTORAK 20. kolovoza Sv. Bernard, op. i n.
18,30 sati + Martin Aničić
SRIJEDA 21. kolovoza Sv. Pio X., p.
18,30 sati + Josip, Luca i Ika Križanović
ČETVRTAK 22. kolovoza BDM Kraljica
18,30 sati + Marijan, Pero i Kata Martić
PETAK 23. kolovoza Sv. Ruža Limska, dj.
18,30 sati + Andrija i Šimica Zovkić
SUBOTA 24. kolovoza Sv. Bartol, ap.
8,30 sati + iz ob. Prce
NEDJELJA 25. kolovoza Dvadeset i prva nedjelja kroz godinu
Sv. Ljudevit
8,30 sati + iz ob. Ivana Užarević
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Jozo i Delfa Miličević

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 24. kolovoza u župnoj crkvi u Babinoj Gredi ženidbu će sklopiti:
Mato Miljanić (sin Josipa i Kate r.Kapitan, rođen 16.9.1981.) i Andrijana Vuković (kći Marije Vuković, rođena 26.12.1985.).
U subotu 31. kolovoza u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Darko Pejnović (sin Željka i Marije r. Vrban; rođen 14.7.1984.) i Martina Baričević (kći Ivana i Kate r. Božić; rođena 28.7.1987.);
U subotu 31. kolovoza u župnoj crkvi u Županji 2 ženidbu će sklopiti:
Nikola Bačić (sin Luke i Kate r. Kobaš, rođen 5.12.1981.) i Danijela Trojanović (kći Aleksandra i Nele r. Pipus, rođena 23.1.1990.)
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
danas, 18. kolovoza, na kraju večernje sv. mise uputiti ćemo se do svetišta Majke Triput Divne u našem župnom dvorištu. Preporučujući se njezinom zagovoru, izmoliti ćemo molitvu Anđeoskog pozdravljenja i primiti blagoslov.

SUSRET MINISTRANATA I NJIHOVIH RODITELJA – TE UPIS NOVIH
u pripremi za naš Crkveni god, u utorak 20. kolovoza poslije večernje svete mise u našoj župnoj crkvi biti će susret ministranata i njihovih roditelja. Tom prigodom pozivam da dođu i svi dječaci ili mladi koji žele biti ministrant naše župe. Neka dođu zajedno s njihovim roditeljima.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
klanjanje je u četvrtak poslije sv. mise, a pričest s obije euharistijske prilike je petkom u svetoj misi.

NEDJELJA ZAJEDNIŠTVA O CRKVENOM GODU
vjerujem da smo se u mnogo situacija uvjerili kao nismo u mogućnosti otkloniti vidljive probleme naših bližnjih, ali smo im svojim razumijevanjem i pomoću umanjili težinu njihove poteškoće.
kao župna zajednica jedan takav lijepi znak brige i osjetljivosti svake godine pokažemo uoči našeg crkvenog goda Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Znajući veličinu vaše vjere, koja se u malim stvarima uvijek pokazala VELIKOM, pozivam male i velike, djecu i odrasle da tijekom tjedna koji je pred nama, odvojimo makar nešto za naše potrebite višečlane obitelji naše župe kao i starije osobe za koje nema tko brinuti.
Tako će 25. kolovoza, na svim nedjeljnim misama, kod oltara na otvorenom i u našoj župnoj crkvi, biti će postavljene košare u koje možemo donijeti i ostaviti svoj dar. Neko se može pitati što to? Sve što smatraš potrebnim: brašno, ulje, šećer, čokolade, bombone, higijenske potrepštine… odnosno sve što nije brzo kvarljivo. Sve darove što donesete volonteri našeg župnog Caritasa, podijelit će potrebitima u danima pred kirvaj.
Očuvajmo, braćo i sestre, ovaj čin vjere i ljubavi koji vjernici pokazuju od prvih kršćanskih okupljanja, te ga posvjedočimo o proslavi našeg Crkvenog goda.

ŽUPNO ZAJEDNIŠTVO O SVETKOVINI VELIKE GOSPE
iza nas je trodnevnica koju smo imali kod kapelice Blažene Djevice Marije – Pomoćnice kao i svečana procesija na sam dan svetkovine Velike Gospe. Iskreno i veliko HVALA obiteljima koje svakodnevno brinu o uređenju prostora te su i ovoga puta bile naši domaćini u ulici Vladimira Nazora. Napose hvala svima koji su s ljubavlju i brigom za naše starije ili bolesne iznosili stolice. Zahvaljujem i našim pjevačima, čitačima te nositeljima kipa Majke Božje, odnosno svima vama koji ste se okupljali kod naše kapele. Zagovor Blažene Djevice Marije udijelio vam snagu za rast u vjeri.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za rujan i listopad je u ponedjeljak 26. kolovoza od 17 sati. Svaka obitelj, ukoliko to već nije u proteklim mjesecima, može upisati samo DVIJE nakane godišnje. Kako sam radostan kada vidim da o tome vodite brigu. Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost, imajući razumijevanja za druge.
Podsjećam sve koji su dvije nakane upisali u proteklim mjesecima da svoje nakane upišu u nevezane nakane (bez datuma).

LJETNI ORATORIJ
Uoči našeg crkvenog goda, svetkovine Mučeništva sv. Ivana Krstitelja od 26. do 28. kolovoza, u našoj župi održat će se molitveno-zabavni program za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Ljetni oratorij. Oratorij vode svećenici Salezijanci i mladi animatori koji dolaze iz Salezijanske mladeži. Program uključuje igre, radionice, plesove, te naravno duhovne sadržaje. Svaki dan program bi trajao od 9 do 12 sati prijepodne i od 16 do 18,30 sati poslijepodne. Prijave za oratorij su isključivo putem prijavnice koje moguće podići u našem župnom uredu, a potrebno ih je ispuniti i donijeti u naš župni ured najkasnije do 25. kolovoza.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvora vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih. Pritom uvijek budimo VELIKI u davanju, ali čuvajmo dostojanstvo potrebitih uporabljivošću predmeta. Budimo svjesni kako: Nije lako u teškoćama moliti za pomoć, blaženije je dati!

NAJAVA DOGAĐANJA
od 26. do 28. kolovoza trodnevnicu uoči crkvenog goda Mučeništva sv. Ivana Krstitelja predvodit će dominikanac o. Ivan Dominik Iličić.
29. kolovoza Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja - naš Crkveni god. Četiri su sv. mise: 7; 8,30; 10,30 i 18,30 sati. Svečanu misu u 10,30 predvodit će mons. Stjepan Karalić, kanonik Prvostolnog kaptola u Đakovu.

NARUDŽBA MISNIH VINA
Za crkveni god moguće je naručiti misna vina u butelji: bijelo (Traminac, Graševina i Shardonnay) i crno (Cabernet Souvignon); te u rinfuzi od 5 l (samo Shardonnay). Dostava bi bila 26. kolovoza.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili uplatom lukna i dara za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.