Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 25. kolovoza do 1. rujna 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 25. kolovoza Dvadeset i prva nedjelja kroz godinu
Sv. Ljudevit
8,30 sati + iz ob. Ivana Užarević
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Jozo i Delfa Miličević
PONEDJELJAK 26. kolovoza
18,30 sati + iz ob. Ilišević i Oršolić
UTORAK 27. kolovoza Sv. Monika
18,30 sati + Antun i Agneza Benaković
SRIJEDA 28. kolovoza Sv. Augustin, b. i n.
18,30 sati + Antun, Roza i pok. iz ob. Šumanovac
ČETVRTAK 29. kolovoza Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja
7,00 sati + Ivan, Ruža i pok. iz ob. Oršolić i Stanić
8,30 sati + Nikola Mrkonić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Vojislav Pastuović
PETAK 30. kolovoza
18,30 sati + Marija, Sara i Toma Anić
SUBOTA 31. kolovoza
8,30 sati + iz ob. Marka Živković
NEDJELJA 1. rujna Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu
8,30 sati Na nakanu
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ena Strepački

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 7. rujna u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Nikola Radović (sin Željka Filipovića i Helene r. Marijanović, rođen 20.9.1996.) i Petra Zovak (kći Željka i Mare r. Anić, rođena 19.5.2000.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno im čestitamo!

KRŠTENJE
U našoj župi kršteni su:
Ema Bušić, kći Damira i Ines r. Barišić
Borna Kobaš, sin Ivice i Ive r. Dumenčić
Josip Kobašević, sin Ivana i Đurđice r. Mikuljan
Roditeljima čestitamo, uz molitve za ustrajnost odgoja u vjeri!

NEDJELJA ZAJEDNIŠTVA O CRKVENOM GODU
danas u nedjelju 25. kolovoza, uoči našeg crkvenog goda Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, po gesti darivanja, naša župna zajednica očitovat će svoj znak brige i osjetljivosti za potrebite.
Ukoliko smo zaboravili, svoj dar možeš donijeti i svakog dana u trodnevnici. Košare će biti na istom mjestu. Također se prilog može ostaviti u obliku novčanog dara.
Volonteri našeg župnog Caritasa, prikupljene darove dijelit će potrebitima naše župe u utorak od 9 do 12 sati.
dobrotom darivatelja našem župnom Caritasu donirane su školske torbe za školsku djecu višečlanih obitelji. Istog dana mogu se izabrati.
Bog blagoslovi svaku ruku koja se je u ovoj i u drugim prigodama svojim darom sjetila naših potrebitih župljana! Svima veliko HVALA.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za rujan i listopad je u ponedjeljak 26. kolovoza od 17 sati. Svaka obitelj, ukoliko to već nije u proteklim mjesecima, može upisati samo DVIJE nakane godišnje. Kako sam radostan kada vidim da o tome vodite brigu. Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost, imajući razumijevanja za druge.
Podsjećam sve koji su dvije nakane upisali u proteklim mjesecima da svoje nakane upišu u nevezane nakane (bez datuma).

LJETNI ORATORIJ
od ponedjeljka 26. do srijede 28. kolovoza, u našoj župi gost će biti don Branko Bendra i mladi animatori Salezijanske mladeži iz Žepča. Pozivam sve da potaknete svoju djecu na bogati molitveno-zabavni program koji uključuje igre, radionice, plesove, te naravno duhovne sadržaje. Svaki dan program bi trajao od 9 do 12 sati prijepodne i od 16 do 18,30 sati poslijepodne. Prijave za oratorij su isključivo putem prijavnice (zbog organizacije programa).
Svi znamo kako djeca brzo ogladne. Stoga pozivam da se poslije mise jave koji bi u ponedjeljak, utorak ili srijedu, prema prethodnoj prijavi i dogovoru sa župnikom, za jedan od ovih dana oko 8,30 sati djeci ispekli peciva (kiflice, perece, buhtlice, gužvare…).
u srijedu poslije večernje sv. mise završni je susret voditelja Oratorija s djecom i njihovim roditeljima.

TRODNEVNA PRIPRAVA I CRKVENI GOD – DAN GRADA
za naš crkveni god od 26. do 28. kolovoza duhovno ćemo se pripremiti Trodnevnicom koju će predvodit dominikanac o. Ivan Dominik Iličić. Svaki dan poslije mise biti će prigodni program: prvi dan će svjedočanstvo vjere imati bojnik i stopostotni invalid Marijan Almaš; drugi dan će biti klanjanje koje će na violini animirati Melinda Dimitrescu, dok bi treći dan imala samosta koncert duhovne glazbe.
Na svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja - naš Crkveni god sv. mise su u: 7; 8,30; 10,30 i 18,30 sati. Svečanu misu u 10,30 predvodit će mons. Stjepan Karalić, kanonik Prvostolnog kaptola u Đakovu. To misno slavlje prenosit će Radio Županja.

ISPOVIJED: Mi domaći, nastojmo u trodnevnici iskoristiti mogućnost za ispovijedanje, kako bi na sam dan naši hodočasnici i gosti imali istu prigodu.
Svih tih dana s. Pashala iz Bošnjaka ponudit će razne pobožne predmete ručne izrade. Također će biti mogućnost upisa zahvalnih i zavjetnih misa sv. Ivanu Krstitelju.

PRIČEST S OBJE PRILIKE
pričest s obije euharistijske prilike je svakog petka u svetoj misi.

ŽIVA KRUNICA
Nakana molitelja Žive krunice u rujan je: Za kršćanski odgoj i obrazovanje djece u obiteljima i ustanovama.

MISNA VINA I LITANIJARI
Ubilježene narudžbe misnog vina i Litanijara mogu se preuzeti od ponedjeljka 26. kolovoza u uredovnom vremenu župnog ureda.

ŽUPNI CARITAS – ZASLUŽENI ODMOR
Naš Župni Caritas bit će otvoren još u utorak 27. kolovoza od 9 do 12 sati, te će s redovitim dežurstvima nastaviti od 17. rujna.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu do kraja veljače 2020. godine, obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak koji počinje u četvrtak 12. rujna s početkom u 19,30 sati. Tečaj se održava četvrtkom i petkom kroz tri tjedna. Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Predavanja će biti u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca.

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU
u subotu 28. rujna naša Nadbiskupija o 100-toj godišnjici rođenja pokojnog biskupa mons. Ćirila Kosa hodočastit će u Mariju Bistricu i biskupovo rodno mjesto Ivanec. Ovih dana smo dobili program hodočašća pa evo detalja: polazak iz Županje bi bio oko 5,30 sati. Prigodna pobožnost će početi u 10 sati, a misa na otvorenom u 11 sati. Uslijedilo bi vrijeme za okrjepu iz torbe, te put za Ivanec gdje će u biskupovoj krsnoj crkvi oko 15,30 sati uslijediti prigodna pobožnost. Cijena puta je 130 HRK. Prijave i uplata od ponedjeljka 26. kolovoza.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

NAJAVA DOGAĐANJA
8. rujna je Mala Gospa –Rođenje DBM

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
- u četvrtak 29. kolovoza Župni ured neće raditi.

Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili uplatom lukna i dara za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.