Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 1. do 8. rujna 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 1. rujna Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu
8,30 sati Na nakanu
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ena Strepački
PONEDJELJAK 2. rujna
18,30 sati + Marica Erić i Manda Živković
UTORAK 3. rujna Sv. Grgur Veliki, p. i n.
18,30 sati + Nikola Mudrinić
SRIJEDA 4. rujna Sv. Rozalija
18,30 sati + Mijo i Kata Jović
ČETVRTAK 5. rujna Sv. (Majka) Terezija iz Kalkute
18,30 sati Za zdravlje
PETAK 6. rujna
18,30 sati + Ljubica Tetković
SUBOTA 7. rujna Sv. Marko Križevčanin, prez. i mč.
Dan molitve za svećenička zvanja
8,30 sati + Krunoslav Mandek
NEDJELJA 8. rujna Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu
Rođenje BDM – Mala Gospa
8,30 sati + Vera Matagić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Alojzije Kobašević i + iz ob. Ognjanović

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 14. rujna u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Ivan Lešić (sin Ivice i Jasminke r. Domaćinović, rođen 11.10.1995.) i
Marta Galović (kći Ferdinanda i Đurđice r. Nikolić, rođena 28.9.1999.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjen je:
U ponedjeljak 26. kolovoza Vladimir Marić
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

ŽIVA KRUNICA
Nakana molitelja Žive krunice za rujan je: Za kršćanski odgoj i obrazovanje djece u obiteljima i ustanovama.

CRKVENI GOD
ZAHVALA: želim zahvaliti svima koji su trudom učinili našu Župnu svetkvoinu radosnom i lijepom: svećenicima ispovjednicima mons. Stjepanu Belobrajdiću, vlč. Leonu i vlč. Ivanu; ministrantima, našim zborovima, čitačima, pričestitteljima te vrijednim suradnicima u župi – obitelji Živković, domaćici Mari Vuković i Tanji Goda. Na kraju zahvaljujem VAMA, dragi župljani, na sudjelovanju u svim duhovnim događanjima, a napose u briz za svećenike po darovima koje ste donosili. Svima veliko HVALA!

ŽUPNI CARITAS
u nedjelju zajedništva te u dane trodnevnice, VAŠA dobrota omogućila je da našim župljanima, samcima i višečlanim obiteljima, priredimo 50-ak paketa. Kako bi pokazali jednakost darivanja, od novčanih darova kupili smo one potrepštine kojima smo nadopunili pakete kako bi bili podjednaki. HVALA darovateljima i volonterima na vremenu.
Do 17. rujna naš Župni Caritas neće imati svoja tjedna dežurstva. Našim volonterima zahvaljujem na ljubavi i vremenu koji su utkali u pripremu i podjelu paketa za potrebite. Neka im je blagoslovljen odmor.

LJETNI ORATORIJ
Nadam se kako malo glasnija vika, pjesma i radost, tijekom tri dana Oratorija nije nikome smetala. Zahvaljujemo salezijancu don Branku Bendi i animatorima Salezijanske mladeži iz Žepča, kao Ivani Perišić Juzbašić i dvadesetak naših mladih, što su molitvom, radionicama i igrom poticali djecu na razvijanje zajedništva.
Hvala i svim donatorima koji su slatkim i slanim pecivom, pizzom, sokovima i drugim darovima, tijekom tri dana pokazali brigu za ovu radosnu ekipu.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
klanjanje je četvrtkom poslije sv. mise.
Što je klanjanje? Kada čujete od nekog katolika da ide na klanjanje, pritom misle na euharistijsku adoraciju pred Kristom nazočnim u prilici Tijela. Zbog toga je adoracija štovanje euharistijske Kristove prisutnosti izvan mise. Posvećena hostija vidljivo se izloži u monstranci ili pokaznici na oltaru, tako da ju svi mogu vidjeti i moliti u Kristovoj nazočnosti. Kada se Presveto Iznosi na štovanje potrebno je kleknuti na oba koljena (isto kao na pretvorbi u misi). Tom gestom ostvarujemo mnoge događaje iz evanđelja gdje ljudi koji prilaze Isusu, očituju njegovo Božanstvo. Oni koji zbog bolesti to ne mogu, svoje poklonstvo iskazuju stajanjem ili sjedenjem. Što je više moguće trudi se ostati u tom stavu poklonstva, jer time očituješ nadu da se Bogu želiš klanjati i u vječnosti. U rastu naše vjere potrebno je, najmanje jednom godišnje, u Euharistijskom klanjanju pokazati želju da u vječnosti želim biti s Bogom.
Možda te iskustvo sv. (Majke) Terezija iz Kalkute potakne da dođeš: Vrijeme koje provedete s Isusom u Presvetom Sakramentu najbolje je utrošeno vrijeme na zemlji. Svaki trenutak koji provedete s njime produbit će vaše zajedništvo s njime i učiniti vašu dušu još slavnijom i ljepšom u vječnosti, a donijet će i trajan mir na zemlji.
a pričest s obije euharistijske prilike je petkom u svetoj misi.

PRIČEST S OBJE PRILIKE
pričest s obije euharistijske prilike je svakog petka u svetoj misi.

PRVA SUBOTA – MOLITVA ZA SVEĆENIČKA I REDOVNIČKA ZVANJA
7. rujna je Prva subota kada se sjećamo Isusovih riječi i ispunjamo njegovu molbu, a to je: molite Gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju. Uputimo toga dana molitvu za nova svećenička i redovnička zvanja iz naše župne zajednice, ali i naše Nadbiskupije.

MINISTRANTSKI SUSRET
poslije ljetne stanke, Ministranska zajednica naše župe imat će u subotu 7. rujna u 16, 30 sati, svoj mjesečni susret.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu do kraja veljače 2020. godine, obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak koji počinje u četvrtak 12. rujna s početkom u 19,30 sati. Tečaj se održava četvrtkom i petkom kroz tri tjedna. Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Predavanja će biti u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca.

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU
u subotu 28. rujna naša Nadbiskupija o 100-toj godišnjici rođenja pokojnog biskupa mons. Ćirila Kosa hodočastit će u Mariju Bistricu i biskupovo rodno mjesto Ivanec. Ovih dana smo dobili program hodočašća pa evo detalja: polazak iz Županje bi bio oko 5,30 sati. Prigodna pobožnost će početi u 10 sati, a misa na otvorenom u 11 sati. Uslijedilo bi vrijeme za okrjepu iz torbe, te put za Ivanec gdje će u biskupovoj krsnoj crkvi oko 15,30 sati uslijediti prigodna pobožnost. Cijena puta je 130 HRK. Prijave i uplata u našem Župnom uredu.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

NAJAVA DOGAĐANJA
15. rujna je Katehetska nedjelja kada ćemo blagosloviti školske torbe kao i naše prvaše.
22. rujna naša župa obilježit će nedjelju bračnih jubileja. Kako je svaka obljetnica vrijedna spomena, pozivam sve bračne parove koji ove godine obilježavaju svoj bračni jubilej da se prijave u našem župnom uredu, kako bi u ovom misnom slavlju zahvalili na vjernosti muža i žene, te istakli sve ono vrijedno po kojem ste obogatili svoje živote i obitelj.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili uplatom lukna i dara za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.