Župne obavijesti

 

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 8. do 15. rujna 2019.
Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 8. rujna Dvadeset i treća nedjelja kroz godinu
Rođenje BDM – Mala Gospa
8,30 sati + Vera Matagić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Alojzije Kobašević i + iz ob. Ognjanović
PONEDJELJAK 9. rujna Sv. Petar Claver, prez.
18,30 sati + Božo i Ana Marijanović
UTORAK 10. rujna
18,30 sati + Anto Bošnjak
SRIJEDA 11. rujna
18,30 sati + Antonija Kokanović
ČETVRTAK 12. rujna Presveto Ime Marijino
18,30 sati Za zdravlje Šimuna Stojanović
PETAK 13. rujna Sv. Ivan Zlatousti, b. i n.
18,30 sati + Zlatko Krtalić
SUBOTA 14. rujna Uzvišenje Svetog Križa
8,30 sati + Ivo Damjanović
NEDJELJA 15. rujna Dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu
Blažena Djevica Marija Žalosna
8,30 sati + Mijo Lončarević
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Pave Čovića
ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

KRŠTENJE
U našoj župi kršteni su:
Pavle Ćibarić, sin Nikole i Ivane r. Štrljić
Klara Lucović, kći Velimira i Kristine r. Bajrić
Roditeljima čestitamo, uz molitve za ustrajnost odgoja u vjeri!

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U petak 20. rujna u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Boris Tomić (sin Tomislava i Jelice r. Ignjatović, rođen 10.6.1987.) i Tihana Đukić (kći Ilije i Željke r. Kadić, rođena 21.12.1991.).
U subotu 21. rujna u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Mirko Pejić (sin Bartola i Dragice r. Perikić, rođen 12.10.1988.) i Amanda Draganjac (kći Mije i Delfe r. Ćubela, rođena 17.7.1993.)
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!
UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjena je:
u ponedjeljak 2. rujna Marija Miličić r. Juzbašić
u petak 6. rujna Stjepan Iličić
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

HODOČAŠĆE U RIM
Sve hodočasnike koji će od 10. do 15. listopada hodočastiti u Rim i Padovu, molim da posljednje ratu uplate do 20. rujna. Početkom listopada bit će susret gdje ćemo dobiti posljednje informacije. Kako su zbog izvanrednih okolnosti neki morali otkazati, ima par slobodnih mjesta te se zainteresirani mogu prijaviti. Cijena hodočašća je 1900 HRK.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

BIBLIJSKA URA
Ispunjena srca u Isusovim riječima Nije učenik nad učiteljem. Pa i tko je posve doučen, bit će samo kao njegov učitelj (Lk 6,40) dođimo na biblijsko-molitvenu uru. Naše se suobličavanje slici Kristovoj temelji na razumijevanju Isusovih riječi uz promišljanje o njihovoj bitnosti za mene. Uz svećenika, budi i ti sukreator Biblijske ure četvrtkom u našem Pastoralnom centru (oko 19,30 sati). Dopusti neka Božja riječ u jasnoći i punini milosti odjekne našim životima.

SUSRET VJEROUČITELJA I KATEHETA
u pripremi za početak nove katehetske godine, te Katehetsku nedjelju 15. Rujna, pozivam sve vjeroučitelje i katehete na dogovor oko rasporeda za katehezu i pripreme za Katehetsku nedjelju. Susret će se održati u petak 13. rujna s početkom u 20 sati u prostoru župne kuće.

OBLJETNICA OSNUTKA DELTA-ŽUPANJA
28 obljetnicu osnutka, Udruga veterana Specijalne policije Delta–Županja, obilježit će 14. rujna polaganje vijenaca kod spomenika braniteljima Županjske Posavine te misnim slavljem u 11 sati u našoj župnoj crkvi.

KATEHETSKA NEDJELJA I BLAGOSLOV SVIH ŠKOLARACA
u nedjelju 15. rujna na misi u 8,30 sati, obilježit ćemo Katehetsku nedjelju kojom obilježavamo početak školske godine te ujedno najaviti početak župne kateheze. Pozivamo sve učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola da zajedno zazovemo Duha Svetoga da sudjelujući ponesu svoje torbe na blagoslov. Tom prigodom blagoslovit ćemo sve učenike, a napose naše prvašiće i njihove torbe.

SUSRET MLADIH U SRIJEMSKOJ MITROVICI
naš zbor mladih MIR pozvan je na susret mladih svih biskupija u Srbiji. Susret će se održati u subotu 28. rujna u Srijemskoj Mitrovici. Oni će pjesmama animirati mlade za vrijeme misnog slavlja. Kako na susret putujem autobusom, te ima slobodnih mjesta, pozivam sve mlade da nam se priključe. Broj mjesta je ograničen, a vodimo se principom: tko prvi, njegovo! Kod prijave ponijeti osobni dokument s kojom ćete prijeći granicu.

SUSRET KRIZMANIKA I RODITELJA
Susret svih kandidata za sakrament potvrde i njihovih roditelja je u srijedu 18. rujna u početkom u 19,30 sati u Velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra.

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA
22. rujna naša župa obilježit će Nedjelju bračnih jubileja, kako bi u jednom misnom slavlju zahvalili na vjernosti supružnika, te istakli sve ono vrijedno s kojim ste obogatili svoje živote te svoje obitelji. Kako je svaka obljetnica vrijedna spomena, pozivam sve bračne parove koji obilježavaju bračni jubilej da se prijave u našem župnom uredu. Nemojmo oklijevati. Potaknimo jedni druge, muževi svoje žene / žene svoje muževe, djeco svoje roditelje. Bogu sigurno imamo na čemu zahvaliti.

ŽUPNI CARITAS
Do 17. rujna naš Župni Caritas neće imati svoja tjedna dežurstva.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu do kraja veljače 2020. godine, obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak koji počinje u četvrtak 12. rujna s početkom u 19,30 sati. Tečaj se održava četvrtkom i petkom kroz tri tjedna. Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Predavanja će biti u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca.

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU
u subotu 28. rujna naša Nadbiskupija o 100-toj godišnjici rođenja pokojnog biskupa mons. Ćirila Kosa hodočastit će u Mariju Bistricu i biskupovo rodno mjesto Ivanec. Cijena puta je 130 HRK. I drugi autobus je popunjen do pola.
Program hodočašća: - polazak iz Županje oko 5,30 sati; - prigodna pobožnost započet će u 10 sati, - misa na otvorenom u 11 sati; - vrijeme za osobnu pobožnost i okrjepu iz torbe, te put za Ivanec gdje će u biskupovoj krsnoj crkvi oko 15,30 sati uslijediti prigodna pobožnost.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili uplatom lukna i dara za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.