Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 22. do 29. rujna 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 22. rujna Dvadeset i peta nedjelja kroz godinu
Nedjelja bračnih jubileja
- obljetnica biskupskog ređenja nadbiskupa mons. Đure Hranića
8,30 sati + Drago Fajdetić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ivica i Marija Pilić
PONEDJELJAK 23. rujna Sv. Pio iz Pietrelcine, prez.
18,30 sati + Dinko i Marija Pavelić
UTORAK 24. rujna
18,30 sati + Pavo i Marija Špoljar
SRIJEDA 25. rujna
18,30 sati + Jozo i Anka Marić
ČETVRTAK 26. rujna Sv. Kuzma i Damjan, mč.
18,30 sati + Ana, Franjo i Marko Stijepić
PETAK 27. rujna Sv. Vinko Paulski, prez.
18,30 sati + Mijo Jurković
SUBOTA 28. rujna Sv. Većeslav, mč
Sv. Lovro Ruiz i dr., mč.
NEMA MISE
NEDJELJA 29. rujna Dvadeset i šesta nedjelja kroz godinu
Sv. Mihael, Gabrijel, Rafael, arkanđeli
- crkveni god u Cerni
8,30 sati + Ilija Lacić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Biljana Vujasinović
ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U ponedjeljak 7.lisopada u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Tomislav Štivojević (sin Ivana i Antonije r. Nađ, rođen 23.2.1978.) i Ilka Zadro (kći Zorana i Lidije r. Stanečić, rođena 14.6.1991.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA
dana smo u našoj župi na misi u 10,30 sati obilježili Nedjelju bračnih jubileja. Zahvaljujući Bogu na vjernosti supružnika, tako zahvaljujemo na zlatnom jubileju Ivana i Ruže Dujmić, srebrnom jubileju Jadranka i Mirne Zrinski. Neka im pouzdanje u Boga i nadalje bude snaga uzajamne vjernosti.

ŽIVA KRUNICA
članovi četiri kruga molitelja Žive krunice imaju svoj šestomjesečni susret u ponedjeljak, 23. rujna u 17 sati. Tada ćemo zamijeniti otajstva krunice i odrediti početne desetice za novo razdoblje. Priključimo se molitvi samo jedne desetice dnevno. Za početak neka to bude blagoslovljena gesta koju ću činiti kroz listopad.

MISIJSKI SUSRET
poslije ljetnih odmora, a u pripremi za Misijsku nedjelju, pozivamo na susret sve koji imaju misijski duh. Susret će se održati u ponedjeljak 23. rujna, poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru.

SUSRET MLADIH U SRIJEMSKOJ MITROVICI
konačni dogovor za odlazak na susret mladih u Srijemskoj Mitrovici, 28. rujna, održat će se u ponedjeljak 23. rujna, u 19,30 sati u Pastoralnom centru. Kod prijave ponijeti osobni dokument s kojim ćete prijeći granicu.

SUSRET KRIZMANIKA
Susret kandidata za sakrament potvrde je u utorak 24. rujna s početkom u 19,30 sati u župnoj crkvi.

SUSRET VOLONTERA ŽUPNOG CARITASA
župnik poziva sve volontere Župnog Caritasa na susret u srijedu 25. rujna odmah poslije večernje mise u našem Pastoralnom centru.
na susret pozivamo i VAS koji osjećate da po vlastitim rukama možete donijeti ljubav i radost potrebitima, i to po onim darovima koje od župljana primamo. Sve to možeš učiniti samo jednim satom volontiranja u mjesecu.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

BIBLIJSKA URA
lijepo je što su nam se novi članovi pridružili na biblijsko-molitvenoj uri. Naše se suobličavanje slici Kristovoj oslanja na razumijevanje njegovih riječi te promišljanje o njihovoj bitnosti za mene. Uz svećenike, budi i ti sukreator susreta četvrtkom u našem Pastoralnom centru s početkom u 19,30 sati.
Dopusti neka Božja riječ odjekne tvojim životom.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Ovo je posljednji tjedan Tečaja priprave za brak. Preostala predavanja su u četvrtak i petak u 19,30 sati u velikoj dvorani Pastoralnog centra. Ne zaboravimo ponijet potvrde o pohađanju.

SUSRET ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
rujanski susret članova i prijatelja Vjere i svjetla je u nedjelju 29. rujna u 16 sati u našem Pastoralnom centru.

BRAČNI VIKEND U ĐAKOVU
Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva bračne parove na vikend susrete od 4. do 6. listopada u Đakovu. Bez obzira koliko vam je godina braka, na susretu ćete se iznenaditi kada otkrijete koliko vas Bog po vašem bračnom partneru blagoslivlja. Sve potrebne informacije možete dobiti na broj 099 730 6487 kod Josipe Hrehorović. NEĆETE POGRIJEŠITI! (više na našoj oglasnoj ploči)

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU I IVANEC
Program hodočašća: - polazak iz Županje u subotu 28. rujna u 5,30 sati. Hodočasnike molim da dođu 10 min ranije i na popisu putnika vide u kojem su autobusu.; - prigodna pobožnost započet će u 10 sati (iskoristimo mogućnost za ispovijed), - misa na otvorenom u 11 sati (pratiti najavu vremenske prognoze); - vrijeme za osobnu pobožnost i okrjepu iz torbe, te put za Ivanec gdje će u biskupovoj krsnoj crkvi oko 15,30 sati uslijediti prigodna pobožnost.

ŽUPNI CARITAS
Tjedna redovita dežurstva su: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati. Nije lako u teškoćama moliti za pomoć, blaženije je dati! U davanju budimo VELIKI čuvajući dostojanstvo potrebitih uporabljivošću predmeta i prehrambenih namjernica.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Otvoren je natječaj za dodjelu novčane pomoći iz Nadbiskupijske zaklade Dr. Nikola Dogan za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2019./2020. Sve potrebne informacije potražite skeniranjem QR-koda.

NAJAVA DOGAĐANJA
30. rujna prvi tjedan Župne Kateheze;
30. rujna je regionalni susret volontera Župnih Caritasa;
od 1. listopada započinju Listopadske pobožnosti;
blagdan Anđela Čuvara, 2. listopada, biti će blagoslov djece;
3. listopada susret hodočasnika u Rim, u 19,30 sati;
4. listopada prvi petak velike devetnice Srcu Isusovu i večernje Euharistijsko klanjanje od svete mise do ponoći. Pozivam sve molitelje (pojedince, obitelji, zajednice…) da se prijave u župni ured koji će se u ovom vremenu izmjenjivati svakih 30 minuta. Oni će tako po svojoj žrtvi biti čuvari Presvetog oltarskog sakramenta. Potaknimo jedni druge da bez obzira jesu li se upisali, mogu doći i ostati uz Gospodine, ne jedan sat, već samo 30 minuta.
5. listopada je Ministrantski susret
u nedjelju 6. listopada je Nedjelja Zahvalnica koju ćemo obilježiti misnim slavljem u 10,30 sati.
- Iste nedjelje će biti i predstavljanje prvopričesnika na misi u 8,30 sati, a krizmanika u 18,30 sati.
- u Večeri slavljenja na večernjoj svetoj misi gostovat će vokalno-instrumentalni sastav duhovne glazbe Amorose. Pjesmom će nas voditi kroz misno slavlje, kao i u koncertu duhovne glazbe poslije mise. Dođimo i osnažimo duh za odvažnost vjere!

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati

Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike ili uplatom lukna i dara za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.