Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 6. do 13. listopada 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 6. listopad Dvadeset i sedma nedjelja kroz godinu
8,30 sati + Ljubica Lovrić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ivo, Manda, Kata Stjepanović
PONEDJELJAK 7. listopad BDM od Krunice
18,30 sati
UTORAK 8. listopad Dan neovisnosti RH
8,30 sati + Anka Živković
SRIJEDA 9. listopad Sv. Dionizije b., dr., mč. i sv Ivan Leonardi, prez.
18,30 sati + Franjo i Anica Hrastović
ČETVRTAK 10. listopad
18,30 sati + Marijan Živković
PETAK 11. listopad Sv. Ivan XXIII., p.
18,30 sati + iz ob. Darka Plavčić
SUBOTA 12. listopad
8,30 sati + iz ob. Vukorepa
NEDJELJA 13. listopad Dvadeset i osma nedjelja kroz godinu
Obljetnica posvete župne crkve
7,00 sati + Ljubomir Prodanović i Stjepan Goda
8,30 sati + Božo i Manda Ćaćić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ana Oršolić
ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

KRŠTENJE
U našoj župi krštena je:
Lena Tomić, kći Hrvoja i Marije r. Polonji
Roditeljima čestitamo, s molitvom za primjeran život u vjeri!

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjena je:
u ponedjeljak 30. rujna Marija Blažević r. Maričić
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

MISA ZAHVALNICA
na svetim misama današnje nedjelje zahvaljujemo Bogu na svakom djelu naših ruku kao i na ubranim plodovima. Danas su na misi u 8,30 sati predstavljani prvopričesnici, a na misi 18,30 sati krizmanici.
Kruna zahvalnosti današnjeg dana je u Večeri molitve, pjesme i slavljenja. Sve će započeti misom u 18,30 sati, koju će s Euharistijskim klanjanjem predvoditi p. Ivan Dominik Iličić, uz animiranje sastava duhovne glazbe Amorose. Program će uz pjesmu biti ispunjen i druženjem poslije mise. Dođimo i osnažimo duh za odvažnost vjere!
Svima zahvaljujem na donesenim darovima i vama koji ste se obukli u narodne nošnje. Veliko hvala gđi Janji Juzbašić i djelatnicima Muzeja koji su prostor prigodno okitili, te gđi Sanji Goda na pripremi darova i vođenju prinosne procesije, kao i svim koji su na bilo koji način doprinijeli da naša zahvala Bogu odiše pobožnošću i svečanošću.

LISTOPADSKA POBOŽNOST
u mjesecu listopadu, nemojmo zaboraviti da se kao članovi Crkve okupljamo i vrijeme provodimo s Isusovom i našom majkom Marijom. Svakidašnja molitva krunice (ili barem samo jedna desetica) neka tijekom listopada, bude obilježje tvog pristajanja uz Mariju.

ŽUPNE KATEHEZE
Svaka kateheza započinje dolaskom na nedjeljnu svetu misu, a nastavlja se prema rasporedu koji se za sve uzraste nalazi na oglasnoj ploči. Briga o redovitom pohađanju sv. mise i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.
roditelji koji u četvrtak na sastanku nisu upisali učenike 1 raz. SŠ za katehezu, pozivam da učine još ovaj tjedan u župnom uredu. Na oglasnoj ploči izvješene su skupine oni koji su u četvrtak upisani i tako se trebaju javiti svojim katehisticama. Svi ostali će pripasti skupini koja će se naknadno odrediti. Uvjet da se nagodinu postane krizmanik je redovitost dolaska na sv. misu i katehezu. Pokažimo odgovornost i ozbiljnost!

MISIJSKI SUSRET
u pripremi za odlazak na Misijski seminar u Đakovo (12. listopada) te Misijsku nedjelju (20. listopada), pozivamo na susret sve koji osjećaju misijski duh. Susret će se održati u ponedjeljak 7. listopada, poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru.

10. ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI
jubilarne 10 glazbene večeri održat će se od srijede do petka, 9. - 11. listopada, s početkom u 19.30 sati u spomen na blagoslov Pastoralnog centra bl. Alojzije Stepinac.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

BIBLIJSKA URA
lijepo je što su nam se novi članovi pridružili na biblijsko-molitvenoj uri. Naše se potpuno suobličavanje slici Kristovoj oslanja na razumijevanje njegovih riječi te promišljanje o njihovoj važnosti za naš život. Uz svećenike, budi i ti sukreator susreta četvrtkom u našem Pastoralnom centru s početkom u 19,30 sati.
Dopusti neka Božja riječ odjekne i tvojim životom.

HODOČAŠĆE U RIM I PADOVU
je od 10. do 15. listopada. Započet će sv. misom u 15,15 sati u našoj župnoj crkvi, a na put će se krenuti u 16 sati.

NADBISKUPIJSKI SUSRET REDOVNIKA I REDOVNICA
održat će se u našoj župi u subotu 12. listopada. Za tu prigodu moramo se pokazati kao domaćini. Sve koji žele nešto ispeći, slatko ili slano, ili donijeti molim da se do srijede prijave u ured.

ZAHVALA VOLONTERIMA ŽUPNOG CARITASA
protekli tjedan za naše volontere bio je bogat događanjima. Ponajprije im zahvaljujem na pripremi i organizaciji Regionalnog susreta župnih Caritasa, a onda i na trudu koji su utkali u preseljenje Caritasa u obnovljene prostore. HVALA i vlasnicima vozila na ustupljenom prijevozu. Napose hvala svima koji su se odazvali akciji, a bilo ih je NITKO!!!. Veliko HVALA na odazivu!

VEČERNJE EUHARISTIJSKO KLANJANJE
hvala svima koji ste u noći prvoga pretka odvojili vrijeme da u tišini bdijete s Kristom. Napose veliko HVALA svima koji ste se ubilježili za čuvare Presvetog oltarskog sakramenta. Bog blagoslovio sve, a po vama i one koje ste u duhu molitve prikazivali.

ZBOR MLADIH MIR - POZIVA
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

ŽUPNI CARITAS
Redovita dežurstva su u obnovljenim prostorima utorkom i četvrtkom.

NAJAVA DOGAĐANJA
u nedjelju 13. listopada započinje devetnica sv. Ivanu Pavlu II.
20. listopada je Misijska nedjelje i prodaja kolača.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
ponedjeljak i srijedu: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
utorak, četvrtak i petak samo za hitne slučajeve
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.

Molitva pape Franje za Izvanredni misijski mjesec listopad
Oče naš, tvoj Sin jedinac Isus Krist, uskrsnuli od mrtvih, povjerio je svojim učenicima mandat da “idu i učine učenicima sve narode”. Ti nas podsjećaš da po krštenju svi sudjelujemo u poslanju Crkve.
Po darovima tvojeg Duha Svetoga daj nam milost da budemo svjedoci evanđelja, hrabri i gorljivi, da bi poslanje povjereno Crkvi, koje je još daleko od ostvarenja, moglo pronaći nove i učinkovitije načine za donošenje života i svjetlosti svijetu.
Pomozi nam da svi narodi susretnu spasonosnu ljubav i milosrđe Isusa Krista, našeg Gospodina i našeg Boga, koji s tobom živi i kraljuje, u jedinstvu Duha Svetoga, sada i u sve vijeke vjekova. Amen.
(moli se svaki dan u mjesecu listopadu)