Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 13. do 20. listopada 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 13. listopad Dvadeset i osma nedjelja kroz godinu
Obljetnica posvete župne crkve
7,00 sati + Ljubomir Prodanović i Stjepan Goda
8,30 sati + Božo i Manda Ćaćić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ana Oršolić
PONEDJELJAK 14. listopad Sv. Kalist I., p. i mč.
18,30 sati + Mato i Kata Javor
UTORAK 15. listopad Sv. Terezija Avilska, dj. i n.
18,30 sati + iz ob. Joze Hercega i ob. Mate Marijanovića
SRIJEDA 16. listopad Sv. Hedviga, red. i Sv. Margareta Marija Alacoque, dj.
18,30 sati + Blaž, Đuro i Ljuba Perić
ČETVRTAK 17. listopad Sv. Ignacije Antiohijski, b. i mč.
18,30 sati + Anđa Galović i Mandica Živković
PETAK 18. listopad Sv. Luka, ev.
18,30 sati + Petar i Luca Jozanović
SUBOTA 19. listopad Sv. Pavao od Križa, prez.
8,30 sati + iz ob. Vučković
NEDJELJA MISIJSKA NEDJELJA 20. listopad Dvadeset i deveta nedjelja kroz godinu
7,00 sati + Joso i Liza Petrović
8,30 sati + članovi misijske grupe
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Balentović i Lešić

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

KRŠTENJE
U našoj župi krštena je:
Nika Galović, kći Tomislava i Višnje r. Baotić
Roditeljima čestitamo, s molitvom za primjeran život u vjeri!

DEVETNICA SV. IVANU PAVLU II.
od ove nedjelje kroz devet dana u pripravi proslave spomendana sv. Ivana Pavla II., kod njegova kipa u našem dvorištu, prigodnom molitvom poslije večernje sv. mise preporučit ćemo se ovom dragom zagovorniku Hrvatskog naroda. Vjerujem da mu imamo na čemu zahvalit i za što se preporučiti!

LISTOPADSKA POBOŽNOST
kao članovi Crkve, svagdašnjom molitvom krunice (ili barem samo jedne desetice) u listopadu budimo u zajedništvu s nebeskom majkom Marijom.

HODOČAŠĆE U RIM I PADOVU
ovaj vikend 65-ero hodočasnika hodočasti u Rim, a po povratku i u Padovu. Nedjeljnu sv. misu imaju na trgu sv. Petra koju će predvoditi papa Franjo. Pohađajući sveta mjesta apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla sa sobom su ponijeli nakane svih koji su se preporučili u molitve.

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se prema rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči za sve uzraste. Briga o redovitom pohađanju sv. mise i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

POBOŽNOST SCHÖNSTATTSKOJ GOSPI
Spominjući se sata saveza s Majkom Triput Divnom u petak 18. listopada, kada budemo kod kipa sv. Ivana Pavla II., izmolit ćemo i posvetnu molitvu Majke Triput Divne.

MILIJUN DJECE MOLI ZAJEDNO
ovo je međunarodna inicijativa koju 18. listopada provode djeca svijeta kroz molitvu krunice. Ove je godine papa Franjo posvetio mjesec listopad Misijama, molitvi za misijsko poslanje Crkve i sve misionare. Poseban naglasak stavljen je na osobno misijsko poslanje svakog kršćanina. Uključimo se u molitvu krunice u školi, župnoj crkvi prije mise našim obiteljima da sva djeca u molitvi krunice (za koju papa Franjo kaže daje „duša svih misija“). Inicijativa počinje u isto vrijeme – u 9 sati ujutro. Dakako da to nije svima moguće u navedeno vrijeme, no možemo u neko drugo vrijeme toga dana.

MISIJSKA NEDJELJA
sljedeća nedjelja, 20. listopada, je dan kada se sjećamo naših misionara i njihova evangelizacijskog djelovanja po cijelom svijetu. Oni su nam uvijek zahvalni na našoj bogatoj darežljivosti, a mi se od srca uključimo i ovoga puta.
Tako se možeš u subotu 19. listopada priključit pakiranju kolača od 16 sati ili pripremiti i donijeti neki kolač.
na prijepodnevnim svetim misama Misijske nedjelje, članovi naše Misijske skupine ponudit će nam simbolične paketiće s kolačima koje uz dragovoljni prilog možete dobiti.

PRODAJA VJERSKE LITERATURE
knjižara U pravi trenutak (UPT) iz Đakova će 20. listopada, poslije nedjeljnih prijepodnevnih sv. misa, ispred župne crkvena ponudit svoje knjige. Njihove knjige su uvijek povoljne pa će svatko moći naći nešto za sebe

10. ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI
iza nas su jubilarne 10 glazbene večeri. Na prvom mjestu veliko HVALA voditeljici organizacijskog Odbora i našoj koordinatorici svih župnih zborova gospođi Ani Zlatunić i njenoj obitelji. A bez ovih donatora ništa ne bi bilo moguće: Grad Županja, Komunalac d.o.o. Patričar d.o.o., Ljekarna Baturina, ŠKU Jamstvo, Kamen Dominković Klesarstvo Dominković, Akord d.o.o., Mjenjačnica Graško, Cvjećarnica Florist.

NADBISKUPIJSKI SUSRET REDOVNIKA I REDOVNICA
u subotu 12. listopada naša župa je bila domaćini redovnika i redovnica naše Nadbiskupije. Hvala vam koji ste, spominjući se rada sestara u našoj župi, na ovaj dan svoju zahvalnost izrekli kroz pripremu slatkog ili slanog peciva.

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI
u petak 8. studenoga hodočašće je naše župe u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Polazak je u 15,30 sati ispred župne kuće. Misa je u 17 sati uz prigodu za ispovijed. Cijena puta je 35 HRK.

ZBOR MLADIH MIR - POZIVA
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

NAJAVA DOGAĐANJA
u utorak 22. listopada spomendan sv. Ivana Pavla II., pape;
u četvrtak 24. listopada od 17 sati je upis misnih nakana za studeni i prosinac;
u četvrtak 24. listopada tribinu o bl. Alojziju Stepincu imat će mons. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenjem svetim;
u nedjelju 27. listopada u našoj župi gostuje vlč. Miro Tomas duhovnik svetišta Božjeg Milosrđa na Ovčari kod Đakova te voditelje izgradnje.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od srijede do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
ponedjeljak i utorak samo za hitne slučajeve

Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.

Molitva pape Franje za Izvanredni misijski mjesec listopad
Oče naš, tvoj Sin jedinac Isus Krist, uskrsnuli od mrtvih, povjerio je svojim učenicima mandat da “idu i učine učenicima sve narode”. Ti nas podsjećaš da po krštenju svi sudjelujemo u poslanju Crkve.
Po darovima tvojeg Duha Svetoga daj nam milost da budemo svjedoci evanđelja, hrabri i gorljivi, da bi poslanje povjereno Crkvi, koje je još daleko od ostvarenja, moglo pronaći nove i učinkovitije načine za donošenje života i svjetlosti svijetu.
Pomozi nam da svi narodi susretnu spasonosnu ljubav i milosrđe Isusa Krista, našeg Gospodina i našeg Boga, koji s tobom živi i kraljuje, u jedinstvu Duha Svetoga, sada i u sve vijeke vjekova. Amen.
(moli se svaki dan u mjesecu listopadu)