Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 20. do 27. listopada 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 20. listopad Dvadeset i deveta nedjelja kroz godinu
MISIJSKA NEDJELJA
7,00 sati + Joso i Liza Petrović
8,30 sati + članovi misijske grupe
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Balentović i Lešić
PONEDJELJAK 21. listopad
18,30 sati + iz ob. Ive Mamuzića
UTORAK 22. listopad Sv. Ivan Pavao II., p.
18,30 sati + Andrija Filipović (Ćilibar)
SRIJEDA 23. listopad Sv. Ivan Kapistranski, prez.
18,30 sati + iz ob. Balentović (Mašini)
ČETVRTAK 24. listopad Sv. Antun Marija Claret, b.
18,30 sati + Ivan i Boja Marukić
PETAK 25. listopad
18,30 sati Zahvala sv. Judi Tadeju
SUBOTA 26. listopad
8,30 sati + Antun i Ana Juzbašić
NEDJELJA 27. listopad Trideseta nedjelja kroz godinu
7,00 sati Na nakanu
8,30 sati + Mato i Martin Čolić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Luka i Stana Brač + iz ob. Jerinić i Jurković

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjen je:
u subotu 12. listopada Mirjana Šimunović r. Pastuović
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

MISIJSKA NEDJELJA
je danas kada u svojim molitvama i darovima iskazujemo zajedništvo s našim misionarima u evangelizacijskom poslanju i djelovanju Crkve. To je razlog zašto je sva milostinja ove nedjelje namijenjena za ovu potrebu Crkve po cijelom svijetu. Naši misionari su nam uvijek zahvalni na darežljivosti, jer što ti daruješ kod njih vrijedi duplo.
Zahvaljujem se našoj Misijskoj zajednici i svima koji su se uključili u pripremu i pakiranju slatkih paketića, koje uz dobrovoljni dar za Misije, koje poslije prijepodnevnih misa možemo uzeti ispred Crkve.

PRODAJA VJERSKE LITERATURE
knjižara U pravi trenutak (UPT) iz Đakova danas prijepodne ponudit će ispred župne crkvena svoja izdanja. Njihove knjige su uvijek povoljne pa će svatko moći naći nešto za sebe ili za poklon.

DEVETNICA SV. IVANU PAVLU II.
u utorak 22. listopada večernjom sv. misom proslavit ćemo spomendan sv. Ivana Pavla II, pape. Na ovaj dan pripremamo se molitvom kod njegova kipa u našem dvorištu poslije večernjih sv. misa. U spomen na 25. obljetnicu njegova prvog pohoda našoj Domovini, za ovaj dan ustupljene su nam na čašćenje njegove relikvije koje ćemo tog dana moći častiti. Vjerujem da mu imamo na čemu zahvalit i za što se preporučiti!

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči. Briga redovitog pohađanja sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.

MISIJSKI SUSRET
s osvrtom na sve učinjeno Misijska zajednica svoj susret imat će u ponedjeljak 21. listopada, poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru.

TRIBINA O BL. ALOJZIJU STEPINCU
Mnoga pitanja u proteklo vrijeme isprepleću naše osjećaje kada je u pitanju proglašenje svetim (kanonizacija) bl. Alojzija Stepinca. Na sva možemo dobiti odgovor od mons. dr. Juraja Batelje, postulatora kauze za proglašenjem svetim. On je najbolji poznavatelj Blaženikova života, ali i svetosti. Mons. Batelja je bio sudionik svih komisija, te će rado na Tribini u četvrtak 24. listopada s početkom u 19,30 sati odgovoriti na postavljena pitanja. Bit će moguće kupiti razne knjige o Blaženikovu životu.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
zbog tribine u četvrtak neće biti klanjanje, dok u petak imamo prigodu u čistoći srca primiti Krista u obije euharistijske prilike.

KONCERT SASTAVA TRIO JONGEN
održat će se 27. listopada poslije nedjeljne večernje sv. mise u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19.30 sati. Članovi sastava su: Renata Penezić (flauta), Marina Matolić (klavir) i Žarko Perišić (fagot). Dođimo te ispunimo svoj duh ljepotom muziciranja.

LISTOPADSKA POBOŽNOST
kao članovi Crkve, svagdašnjom molitvom krunice (ili barem samo jedne desetice) u listopadu budimo u zajedništvu s nebeskom majkom Marijom.

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI
u petak 8. studenoga hodočašće je naše župe u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Polazak je u 15,30 sati ispred župne kuće. Misa je u 17 sati uz prigodu za ispovijed. Cijena puta je 35 HRK.

NADBISKUPIJSKI SUSRET REDOVNIKA I REDOVNICA
u subotu 12. listopada naša župa je bila domaćini redovnika i redovnica naše Nadbiskupije. Ovim putem prenosim radost, oduševljenje i zahvalnost svih redovnica i redovnika na gostoprimstvu. Napose su istaknuli zahvalnost onima koji su donijeli slana ili slatka peciva, te se na taj način spomenuli rada sestara u našoj župi. Na vašoj dobroti više su puta s prigodnim molitvama Bogu zahvalili.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za studeni i prosinac je u četvrtak 24. listopada od 17 sati. Svaka obitelj, ukoliko to već nije u proteklim mjesecima, može upisati samo DVIJE nakane godišnje. Kako je lijepo da o tome vodite brigu. Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost, imajući razumijevanja za druge.
Podsjećam sve koji su dvije nakane upisali u proteklim mjesecima da svoje nakane mogu upisati u nevezane nakane (bez datuma).

BOŽJE MILOSRĐE JEDNO U MOLITVI ZAJEDNO U DJELU
u sljedeću nedjelju, 27. listopada, u našoj župi misna slavlja predvodit će vlč. Miro Tomas duhovnik pokreta Božjeg milosrđa i graditelj svetišta na Ovčari kod Đakova. Svojim darom na kraju mise ugradimo sebe kao „ciglicu“ u ovo prvo svetište Božjeg Milosrđa.

HODOČAŠĆE U RIM I PADOVU
svih 65-ero hodočasnika vratilo se u utorak ujutro s hodočašća u Rim i Padovu. Uz dojmove koje ste možda već čuli, ostaje mi samo da zahvalim svima na prilagodljivostima programu pojedinog dana, kao i vlč. Ivanu Benakoviću na preciznom i detaljnom vodstvu.

ZBOR MLADIH MIR - POZIVA
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

NAJAVA DOGAĐANJA
nakana molitelja Žive krunice u studenom je za duše pokojnih za koje nitko ne moli. Započeli smo popunjavati i 5 molitveni vijenac pa se priključimo u molitvi samo jedne desetice dnevno.
1. studenoga je drugi petak velike devetnice Srcu Isusovu i večernje Euharistijsko klanjanje od svete mise do ponoći. Molimo molitelje (pojedince, obitelji, zajednice…) koji će se u ovom vremenu izmjenjivati svakih 30 minuta da se za dežurstvo prijave u župni.
Na svetkovinu Svih Svetih i Dušni dana raspored sv. misa je: u župnoj crkvi u 8,30 i 18,30 sati, a na groblju sv. misa je u 10,30 sati.
blagoslov grobova je: u četvrtak od 14 sati pa dok bude potrebe, a na Svi Svete i Dušni dan je poslije mise u 10,30 sati do 12,30 te od 14 sati pa dok bude potrebe

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka:
– prijepodne:od 9 do 12 sati
– poslijepodne:od 17 do 18,30 sati

Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.