Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 27. listopada do 3. studenog 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 27. listopad Trideseta nedjelja kroz godinu
7,00 sati Na nakanu
8,30 sati + Mato i Martin Čolić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Stana i Luka Brač i + iz ob. Jerinić i Jurković
PONEDJELJAK 28. listopad Sv. Šimun i Juda Tadej, ap.
18,30 sati + Mladen Lešić, Ivan i Zora Tomić
UTORAK 29. listopad
18,30 sati + iz ob. Lacko
SRIJEDA 30. listopad
18,30 sati + Kuzman Kovačević
ČETVRTAK 31. listopad
18,30 sati + Božo i Ruža Malbašić
PETAK 1. studeni SVI SVETI
8,30 sati + Vinko i Anica Baboselac
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE (misa na groblju)
18,30 sati + iz ob. Stjepana i Marije Šarčević
SUBOTA 2. studeni Dušni dan – spomen svih vjernih mrtvih
8,30 sati + iz ob. Juzbašić, Perković, Galović
10,30 sati ZA SVE POKOJNE (misa na groblju)
18,30 sati Na nakanu Gospi od Brze Pomoći
NEDJELJA 3. studeni Trideset i prva nedjelja kroz godinu Sv. Hubert
7,00 sati + Josip i Ana Ostrogonac
8,30 sati + Zvonko Dretvić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ana Maričić i Anka Považanski

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjen je:
u četvrtak 24. listopada Zvonko Naplačić
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

BOŽJE MILOSRĐE - JEDNO U MOLITVI, ZAJEDNO U DJELU
ove nedjelje u našoj župi misna slavlja predvodit će vlč. Miro Tomas, duhovnik pokreta i voditelj svetišta Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova. Svojim darom na kraju mise imamo prigodu ugraditi se kao jedna „ciglicu“ u prvo svetište Božjeg Milosrđa.

KONCERT SASTAVA TRIO JONGEN
je danas poslije večernje sv. mise u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19.30 sati. Članovi sastava su: Renata Penezić (flauta), Marina Matolić (klavir) i Žarko Perišić (fagot). Dođimo te ispunimo svoj duh ljepotom muziciranja.

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se prema tjednom rasporedu za sve uzraste. Briga redovitog pohađanja sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.

ŽIVA KRUNICA
molitelji Žive krunice u mjesecu studenom molit će za duše pokojnih za koje nitko ne moli. Kako smo započeli stvarati peti vijenac molitelja, priključimo se molitvi samo jedne desetice dnevno.

SVI SVETI I DUŠNI DAN TE BLAGOSLOV GROBOVA
Na svetkovinu Svih Svetih i Dušni dana raspored sv. misa je: u župnoj crkvi u 8,30 i 18,30 sati, a na groblju sv. misa je u 10,30 sati (u slučaju kiše misa je u župnoj crkvi).
Blagoslov grobova je: u četvrtak od 14 do 16,30 sati, a na Svi Svete i Dušni dan od poslije mise u 10,30 sati pa do 12,30, te od 14 sati pa dok bude potrebe

PRVI PETAK
1. studenoga, na Svi Svete, je drugi petak velike devetnice Srcu Isusovu. Sv. mise u župnoj crkvi su u 8,30 i 18,30 sati s pričešću pod obje Euharistijske prilike, a na groblju je misa u 10,30 sati. Ispovijed je u crkvi: od 8 do 11 sati te od 17 sati do kraja mise.
večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do ponoći. Za klanjanje je potrebno da se jave čuvari Presvetog oltarskog sakramenta koji će se izmjenjivati svakih 30 minuta. Potaknimo jedni druge i bdimo u molitvi s Gospodinom.
krizmanici klanjanje počinje u 20 sati.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
Veliko hvala, što ste kod upisa misnih nakana za studeni i prosinac pokazali strpljivost, imajući razumijevanja za druge.

PODJELA SAKRAMENATA ODRASLIMA
Pozivam sve odrasle vjernike koji na svom putu vjere nisu primili puninu sakramenata kršćanske inicijacije, da se obrate u župni ured. Također pozivam sve koji žive u civilnom braku te imaju pitanja oko sakramentalne ženidbe.

PROSLAVA SV. HUBERTA
u nedjelju 3. studenoga Crkva slavi sv. Huberta zaštitnika lovstva. Tom prigodom će članovi naše Lovačke udruge Gaj Županja na sv. misi u 18,30 sati molit za mudrost u čuvanju povjerenih prirodnih dobara.

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI
u petak 8. studenoga naša župa hodočasti u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Polazak je u 15,30 sati ispred župne kuće. Prije sv. mise u 17 sati je prigodna pobožnost i prigoda za ispovijed. U drugom autobusu ima slobodno još nekoliko mjesta. Cijena hodočašća je 35 HRK.

ZAMJENA STOLARIJE NA ŽUPNOJ KUĆI
Sve što je u župi vidljivo, plod je suradnje i rada vjernika i svećenika. Postojeći objekti koji su izgrađeni prije ili unazad desetljeća, čine našu zajednicu ponosnom jer i danas služe svojoj svrsi. Tako je i sa župnom kućom koja je građena 1983. godine. Danas poslije četiri desetljeća, onda postavljena stolarija, očituje svoju dotrajalost. To je uzrok da župna kuća ima najveće ekonomske gubitke vidljive u potrošnji plina i električne energije.
Projektom zamjene vanjske stolarije na župnoj kući, želimo istaknuti odgovornost prema vašim darovima koje s ljubavlju darujete za uzdržavanje župnih objekata. Rado bi ovaj projekt aplicirali na Evropske fondove, no za razliku od drugih institucija vjerskim zajednicama je to onemogućeno. Stoga nakon dugo vremena molim sve obitelji i pojedince da se uključimo u skupljanje priloga za financiranje projekta. Po principu kamen po kamen palača, zahvalni smo za svaki Vaš dar koji ćete izdvojiti za ovu nakanu.

SASTANAK RODITELJA UČENIKA 7 I 8 RAZREDA OŠ
sastanak roditelja svih učenika 7. i 8. razreda OŠ bit će u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca u srijedu 30. listopada s početkom u 19,15 sati.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

ZBOR MLADIH MIR - POZIVA
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

POTPUNI OPROST ZA POKOJNE
Crkva nas tijekom cijele godine podsjeća, a napose na Dušni dan, na redovitu molitvu za duše u čistilištu. Apsolutno svaka iskrena molitva za njih ublažava njihove patnje na putu čišćenja od navezanosti na zemaljsko, na putu prema potpunoj opredijeljenosti za Boga.
Tako Crkva snagom što ju je dobila od Krista može po nadahnuću Duha Svetoga dati priliku za potpuni oprost od vremenitih kazni za naše pokojne.
Svaki vjernik, potpuni oprost za pokojne može postići ukoliko:
• od 1. do 8. studenog pohodi groblje te za pokojne izmoliti Oče naš i Vjerovanje,
• se pričesti se na Svi Svete ili Dušni dan (pristupimo ispovjedi ukoliko imamo teški grijeh),
• izmoliti molitvu na nakanu Svetog Oca (nije propisano koju, svatko može izmoliti molitvu po osobnom nahođenju).

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati

Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.