Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 3. do 10. studenog 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 3. studeni Trideset i prva nedjelja kroz godinu
Sv. Hubert
7,00 sati + Josip i Ana Ostrogonac
8,30 sati + Zvonko Dretvić
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ana Maričić i Anka Považanski
PONEDJELJAK 4. studeni Sv. Karlo Boromejski, b.
18,30 sati + Dragutin Šivak
UTORAK 5. studeni Svi sv. panonski i srijemski mučenici
18,30 sati Na nakanu
SRIJEDA 6. studeni Sv. Feliks, mč.
18,30 sati + iz ob. Mikulić i Ivanović
ČETVRTAK 7. studeni
18,30 sati + iz ob. Ive i Božice Kobaš
PETAK 8. studeni Bl. Gracija Kotorski, red.
8,30 sati + Stjepan Dejanović
SUBOTA 9. studeni Posveta Lateranske bazilike
8,30 sati + Mara Sadrić
NEDJELJA 10. studeni Trideset i druga nedjelja kroz godinu
Sv. Leon Veliki, p. i n., bi.
7,00 sati + Mirko Kobešćak
8,30 sati + Markus i Mato Duvnjak
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Luka i Anica Paradžiković

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

KRŠTENJE
U našoj župi kršteni su:
Noa Dolenc, sin Ivana i Ane r. Marjanović;
Nicholay Karahodović, sin Edija i Marine r. Vinković.
Roditeljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojan život u vjeri!

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjen je:
u ponedjeljak 28. listopada Ivan Lopatko.
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči. Briga redovitog pohađanja sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.

MISIJSKI SUSRET
s osvrtom na sve učinjeno Misijska zajednica svoj susret imat će u ponedjeljak 21. listopada, poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru.

SUSRET VJEROUČITELJA I ŽUPNIH KATEHETA
biti će u utorak 5. studenoga s početkom u 19.15 sati u Župnoj kući. Na susret je potrebno ponijeti prozivnike i materijale koje ste koristili za ostvarenje programa prema temama za pojedino godište.
susret ćemo iskoristiti za dogovor i odlazak na Nadbiskupijski seminar za katehete koji će se održati u Đakovu u subotu, 16. studenoga.

SASTANAK RODITELJA UČENIKA 6 I 5 RAZREDA OŠ
sastanak roditelja svih učenika 6. i 5. razreda OŠ bit će u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca u srijedu 6. studenoga s početkom u 19,15 sati.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

SUSRET ZA ČITAČE I BIBLIJSKA URA
zahvalan čitačima koji se svakodnevno uključuju u liturgijski život naše župe, pozivam ih na susret u četvrtak, 7. studenoga u našem Pastoralnom centru s početkom u 19,30 sati. Sve one koji su u proteklom razdoblju u nekoj prigodi čitali Božju riječ ili sam ih više puta potakao na to, pozivam da se pridruže ovom susretu. Neka ovo bude prigoda za tvoje svjedočanstvo vjere, ali i njen rast. Dođi bez oklijevanja!
znajući kako Božja riječ uvijek govori više od zapisane riječi pozivam sve da nam se pridruže na biblijsko-molitvenoj uri. Naše se potpuno suobličavanje slici Kristovoj oslanja na razumijevanje njegove riječi te promišljanje o njenoj važnosti za naš život. Uz svećenike, budi i ti sukreator susreta četvrtkom poslije klanjanja.
Dopusti neka Božja riječ odjekne i tvojim životom.
Zajednički susret iskoristit ćemo za dogovor oko odlaska na Nadbiskupijski susret čitača i članova biblijskih skupina koji će se održati u Đakovu u subotu, 9. studenoga.

PODJELA SAKRAMENATA ODRASLIMA
Sakramenti nam omogućavaju da kroz život hodamo s Bogom u puni milosti koju nam po svome Sinu daje. Stoga Pozivam sve odrasle vjernike i osobe, koji nisu primili puninu sakramenata kršćanske inicijacije, da se jave u župni ured Također pozivam sve koji žive u civilnom braku te imaju pitanja oko sakramentalne ženidbe.

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI
u petak 8. studenoga hodočašće je naše župe u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Polazak je u 15,30 sati ispred župne kuće. Prije mise u 17 sati je prigodna pobožnost, kao i mogućnost za ispovijed.

HODOČAŠĆE U LURDES
sljedeće godine od 30.4. do 6.5. povezani u zajedništvu s drugom župom našega grada, koja slavi svoju jubilarnu 50-u godinu od osnutka, planiramo Hodočastiti u Lurd. Sve hodočasnike molim da se do 13. studenoga o.g. jave u župni ured i ispune prijavnicu. Poslije ovog isteka roka prijave imat ćemo susret na kojem ćemo se detaljnije upoznati s pripremom puta. Cijena hodočašća je 2500 HRK, te je kod popune prijavnice potrebno uplate prvu od pet rata (500 HRK).

ZBOR MLADIH MIR - POZIVA
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

POKORA NAKON ISPOVIJEDI
Blagoslovljeno je kada vjernici redovito brinu oko cjelovitog i dostojnog ispovijedanja. Stoga ističem jedno pitanje s kojim se počesto susrećem: Mogu li se sada pričestit?
Kada smo se ispovjedili neposredno pred ili za vrijeme sv. Mise, a želimo pristupiti sv. pričesti, jasno je da nemamo mogućnost odmah izmoliti pokoru. U tom slučaju treba se usredotočit na tijek sv. Mise, a pokoru izmoliti u miru nakon Mise ili općenito prvom prilikom. Važno je pokoru ne odgađati bez razloga, što bi bio znak omalovažavanja svete ispovijedi, a moglo bi dovesti do toga da se pokora uopće ne izmoli. Samo pričest izvan svete Mise ili obreda službe riječi je zabranjena.

ZAMJENA STOLARIJE NA ŽUPNOJ KUĆI
Sve što je u župi vidljivo, plod je suradnje i rada vjernika i svećenika. Postojeći objekti koji su izgrađeni prije ili unazad desetljeća, čine našu zajednicu ponosnom jer i danas služe svojoj svrsi. Tako je i sa župnom kućom koja je građena 1983. godine. Danas poslije četiri desetljeća, onda postavljena stolarija, očituje svoju dotrajalost. To je uzrok da župna kuća ima najveće ekonomske gubitke vidljive u potrošnji plina i električne energije.
Projektom zamjene vanjske stolarije na župnoj kući, želimo istaknuti odgovornost prema vašim darovima koje s ljubavlju darujete za uzdržavanje župnih objekata. Rado bi ovaj projekt aplicirali na Evropske fondove, no za razliku od drugih institucija vjerskim zajednicama je to onemogućeno. Po onoj mudroj izreci kamen po kamen palača, nakon dugo vremena molim sve obitelji i pojedince da se uključimo u skupljanje priloga za financiranje projekta. Zahvalni za svaki Vaš dar koji ćete izdvojiti za ovu nakanu, molimo da započeto djelo bude na Božju slavu, a svima na radost.

NAJAVA DOGAĐANJA
11. studenoga sv. Martin, crkveni god u Bošnjacima
14. studenoga sv. Nikola Tavelić, crkveni god u Županji 2
16. studenoga Nadbiskupijski seminar za župne katehete.
17. studenoga Smotra zborova Vukovaru u spomen

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.