Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 17. do 24. studenog 2019.
Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 17. studeni Trideset i treća nedjelja kroz godinu
Sv. Elizabeta Ugarska, red.
 7,00 sati Na nakanu
 8,30 sati + Ivica i Ivan Filipović
 10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
 18,30 sati + Ivica, Marijan i Janja Marjanović
PONEDJELJAK 18. studeni Posveta bazilika sv. Petra i Pavla, ap.
 18,30 sati 
UTORAK 19. studeni Bl. Salomeja, red.
 18,30 sati + Mato, Franjo i Marta Balentović
SRIJEDA 20. studeni 
 18,30 sati + iz ob. Ivanković
ČETVRTAK 21. studeni Prikazanje BDM
 18,30 sati + Vlatko Kovačević
PETAK 22. studeni Sv. Cecilija, dj. i mč.
 8,30 sati + Anto Karaula
SUBOTA 23. studeni Sv. Klement I., p. i mč i Sv. Kolumban,op.
 8,30 sati + Marko i Manda Dominković i Štefica Gložinić
NEDJELJA 24. studeni ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA
 7,00 sati Na nakanu
 8,30 sati +Ilija, Anto i Ana Miličević
 10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
 18,30 sati + iz ob. Đurašin
ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 30. studenog u našoj župnoj crkvi ženidbu će sklopiti:
Hrvoje Tkalac (sin Dubravka i Kate r. Aralica, rođen 24.10.1975.) i Sanja Slijepčević (kći Nebojše i Vesne r. Dimić, rođena 22.12.1984).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči. Briga redovitog pohađanja sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.
SMOTRA ZBOROVA U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA
danas, u nedjelju 17. studenoga u 19,30 sati, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, mješoviti zbor KUU “Kristal-Sladorana”, domaćin je smotre zborova pod nazivom U spomen na žrtve Vukovara. Uz domaćine nastupit će zborovi iz Nove Gradiške, Cernika, Slavonskog Broda i Lipika.

DAN SIJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
sutra, u ponedjeljak 18. listopada, obilježavamo 28. obljetnicu stradanja Vukovara. Program započinje u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, odakle kreće Kolona sjećanja prema Memorijalnom groblju. Prvo će uslijediti prigodna molitva kod Središnjeg križa u 12,15 sati, a potom u 13 sati misno slavlje koje će predvoditi mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski.
Ne zaboravimo izvjesiti zastave u zahvalnost i sjenćanje na sve žrtve Domovinskog rata. Dan prije u spomen Vukovara, ali i Škabrnje, upalimo svijeću kod svojih kuća.

MISIJSKI SUSRET
susret članova Misijske zajednice bit će u ponedjeljak 18. studenoga, poslije večernje sv. mise u Pastoralnom centru.

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA
Pozivam sve članove Župnog pastoralnog vijeća na sjednicu koja će se održati u utorak 19. studenoga u 19,30 sati u dvorani za sastanke Pastoralnog centra.

SASTANAK RODITELJA UČENIKA 2. I 1. RAZREDA OŠ
sastanak roditelja učenika 2. i 1. razreda OŠ bit će u velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u srijedu 20. studenoga s početkom u 19,15 sati.

BIBLIJSKA URA
pridruži nam se na biblijsko-molitvenoj uri. Kristova riječ postaje naš životni oslonac kada ju razumijemo te dobije na važnosti u našem životu. Uz svećenike, učini i ti ovaj susret četvrtkom u našem Pastoralnom centru s početkom u 19,30 sati, vidljivim znakom.
Neka Božja riječ odjekne i tvojim životom.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST S OBJE SVETE PRILIKE
u poniznoj se vjeri zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi po čistoći srca primiš Krista u obije euharistijske prilike.
Poput jednog od desetorice ozdravljenih gubavca koji su susretali Krista, i ti učini korak bliže najmanje jednom mjesečno, a napose ne dopusti da nam tapkajući u mjestu prođe cijela godina.

SASTANAK HODOČASNIKA ZA LURD
sastanak svih prijavljenih hodočasnika za Lurd bit će u velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u petak 22. studenoga s početkom u 19,15 sati.

PROSLAVA SV. CECILIJE
spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja, naš mješoviti zbor proslavit će s drugim zborovima Županjskog dekanata u Štitaru, 22. studenoga na misi u 18 sati.
sv. misa toga dan u našoj crkvi je u 8,30 sati;
dječji zbor Isusovi biseri i zbor mladih MIR proslavit će svoju zaštitnicu zajedničkim druženjem u subotu 23. studenoga u 12 sati u Pastoralnom centru.

PRIJAVA BOLESNIKA ZA ISPOVIJED
molimo sve vas, drage članove obitelji i prijatelje naših nemoćnih župljana, da ih do konca studenoga prijavite u župnom uredu. Nemojmo si dopustiti da svećenik pohađajući vaše domove o blagoslovu obitelji, susretne nemoćne osobe koje prethodno nisu primile sakramente Božjeg milosrđa.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

POSTANI ČLAN ZBOR MLADIH MIR - POZIV
svi mladi od 8 r. OŠ i stariji dobrodošli su i rado viđeni, na probama utorkom u 19 sati ili subotom u 16 sati, u prostorijama zbora mladih MIR. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir - DOĐI!

PODJELA BLAGOSLOVA DJECI KOD PRIČESTI
Kako bi praksa svećenikova blagoslova djece u sv. misama odisala pobožnošću i ljepotom, svako dijete koje njegovi najmiliji ne nose u naručju, neka prilazi na blagoslov prekriženih ruku na prsima.

ZAMJENA STOLARIJE NA ŽUPNOJ KUĆI
Najvažniji dio projekta zamjene vanjske stolarije na župnoj kući je pri kraju, te još ostaje obrada vanjskih i nutarnjih zidnih ploha. I ovoga puta se potvrđuje kako po onoj mudroj izreci kamen po kamen palača, naša župna zajednica skupljanjem priloga za financiranje projekta brine i čuva svoja dobra. Stoga i dalje pozivam sve obitelji i pojedince da se prema svojim mogućnostima uključe. Zahvalni za svaki Vaš dar koji ćete izdvojiti za ovu nakanu, molimo da započeto djelo bude na Božju slavu, a svima na radost.
Zahvaljujem suradnicima koji ovih dana zajedničkim snagama čine da radovi ne utječu na svakodnevne potrebe vjernika koji pohađaju župni ured.

NAJAVA DOGAĐANJA
30. studenoga u predvečerje prve nedjelje došašća paljenje prve adventske svijeće u našem župnom dvorištu;
nakana molitelja Žive krunice za prosinac: da u otajstvu Božjeg Rođenja naše mlade obitelji bez straha prihvate život više;
2. prosinca mise zornice u 6 sati;
6. studenoga je treći petak velike devetnice Srcu Isusovu i večernje Euharistijsko klanjanje od svete mise do ponoći. Molim pojedince, obitelji, zajednice… koji će se u ovom vremenu izmjenjivati svakih 30 minuta da se prijave za dežurstvo u župnom uredu.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
 – poslijepodne:  od 17 do 18,30 sati
Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.   
vlč. Robert Jugović, ž.