Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 1. do 8. prosinca 2019.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 1. prosinca PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA
7,00 sati + Marko i Manda Marošević
8,30 sati + Mate i Marija Berać
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Marko Antunović
PONEDJELJAK 2. prosinca
6,00 sati Na nakanu
UTORAK 3. prosinca Sv. Franjo Ksaverski, prez
6,00 sati + Augustin Prce
SRIJEDA 4. prosinca Sv. Barbara, dj. imč.
6,00 sati + Marko Pilipović i Danica Babić
ČETVRTAK 5. prosinca
6,00 sati Na nakanu
PETAK 6. prosinca Sv. Nikola, b.
3. petak Velike devetnice Srcu Isusovu
6,00 sati + Nikola Mrkonić
8,30 sati + Ivan i Josipa Legčević
18,30 sati + iz ob. Marić
SUBOTA 7. prosinca Sv. Ambrozije, b. i n.
Dan molitve za svećenička zvanja
6,00 sati Na nakanu
NEDJELJA 8. prosinca DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA
7,00 sati + Markus i Mato Duvnjak
8,30 sati + iz ob. Tomasini
10,30 sati ZA SVE ŽUPLJANE
18,30 sati + Ivan Petrović

ISPOVIJEDATI se možeš svakog radnog dana poslije sv. mise ZORNICE ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjen je:
u ponedjeljak 25. studenoga Ante Pastuović
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

ŽUPNA KATEHEZA
Svaka kateheza započinje nedjeljnom svetom misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči. Briga redovitog pohađanja sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za vlastito dijete.

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA UČENIKE 7. I 8. R. OŠ, TE 1. I 2. R. SŠ
danas, susretom učenika 1. i 2. r. SŠ u 9 sati u našem Pastoralnom centru, te zajedničkom svetom misom za sve učenike u 12 sati, završava Adventska duhovna obnova, koju predvode mladi salezijanci predvođeni don Mihovilom Kurkutom. Hvala svima, a Duh Sveti nam pomogao da posijano sjeme donese plodnost življenja vjere!

ZORNICE
- svako Došašće svoju snagu ima u odluci da kroz četiri tjedna, činimo žrtvu u pohađanju misa zornica. U našoj župi od sutra zornice počinju u 6 sati. Pohađanje Zornica, ali i samo vrijeme Došašća, potiče naš duh na karitativnu osjetljivost prema potrebitima. Tako ćemo u prvom tjednu došašća na zornicama prikupljati priloge za ogrjev našim potrebitim župljanima.
- Djeca će na svakoj zornici u sakristiji dobiti sličicu koje će na kraju došašća biti znak ustrajnosti i redovitosti pohađanja.
- Trgovina BOSO će na kraju svakog tjedna nagrađivati najrevniju djecu. Zato u sakristiji svakog ponedjeljka treba reći svoje inicijale i preuzeti kupon, a svakog narednog dana doći u sakristiju po novi pečat.

POHOD BOLESNIKA I PODJELA SAKRAMENATA
od utorka 3. prosinca svećenici će započeti pohod našim starijim i bolesnim župljanima. Dan prije dolaska, svi će primiti obavijest o dolasku svećenika.

PRVI PETAK
6. prosinca je treći petak velike devetnice Srcu Isusovu. Sv. mise su u 6; 8,30 i 18,30 sati uz pričest pod obje Euharistijske prilike. Ispovijed je od Zornice do 11 sati te od 17 sati do kraja mise.
večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do ponoći. Molim sve vas pojedince, obitelji, zajednice… da se u župnom uredu prijavite za molitvu od 30 minuta pred Presvetim oltarskim sakramentom. Potaknimo jedni druge na budnost u molitvi s Gospodinom.
krizmanici će svoje vrijeme klanjanja imati od 20 sati.

PALJENJE DRUGE SVIJEĆE
u subotu 7. prosinca, u predvečerje Druge nedjelje došašća, u 17 sati upalit ćemo na našem advenskom vijencu u župnom dvorištu drugu adventsku svijeću. Drugu svijeću upalit će naši prvopričesnici, a pjesmom će sudjelovati naš dječji zbor Isusovi biseri.
Nakon programa čaj prijateljstva u prostoru dvorišta priredit će roditelji prvopričesnika uz koordinaciju gospođe Vesne Krtalić.
Na postavljenom adventskom vijencu zahvaljujem na suradnji poduzeću Čistoća Županja, kako gospodinu Anti Klancu na suradnji tako i djelatnicima koji su sve učinili da lijepo izgleda. Veliko HVALA!

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove koje s obzirnošću i ljubavlju donosite na radost potrebitih.

PRIJAVA ZA OGRJEV
Molimo naše župljane koji su u potrebi da ovaj tjedan dođu u župni ured i upišu se za ogrjev. Surađujući s institucijama u Gradu, prioritet su osobe i obitelji bez primanja, odnosno prema primanjima po članu obitelji. Kako uvijek postoje oni kojima nismo u mogućnosti pomoći, a da ih ima što manje, molim sve Vas župljane da se prema svojim mogućnostima uključite u ovu akciju.

ZAHVALA ČLANOVA NAŠE ŽUPNE ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
članovi naše Zajednice Vjera i Svjetlo, zahvaljuju na vašem odazivu i kupovini njihovih adventskih rukotvorina, jer ste im time djelom pomogli u prikupljanju sredstava kako bi na ljetno hodočastili u Međugorje.

KATOLIČKI KALENDARI ZA 2020.
u župnom uredu možete nabaviti jednolisne i dvanaestolisne kalendare.

NARUDŽBA MISNIH VINA
Za Božićne blagdane od ovoga tjedna možemo naručiti Misna vina po prigodnom popustu. Moguće je naručiti vino u buteljama bijelo: vrhunski Traminac i Shardonnay (30 HRK) te kvalitetnu Graševinu (25 HRK); kao i crno kvalitetno Cabernet Sauvignon-Frank (30 HRK). Pakiranje od 5 l ima samo Shardonnay (78 HRK). Dostava je oko 18. prosinca.

PODJELA BLAGOSLOVA DJECI KOD PRIČESTI
Pozivamo roditelje da poučavaju svoju djecu koja pristupaj svećeniku po blagoslov za vrijeme pričesti u sv. misi da to čine s prekriženim rukama na prsima. Time ih potičemo da to čine s pobožnošću, ali i pripremamo za buduće iskustvo susreta u svetoj pričesti.

MOJA PRIPREMA ZA SVETU MISU
Na slavlje svete mise uvijek dođi sa željom da hoćeš, a ne da moraš;
Dobro je da dođeš slaviti misu sa svojom obitelji, osobito ako je misa na nakanu obitelji;
Tvoja odjeća neka bude dolična i prikladna;
Čuvaj euharistijski post koji je pola sata prije mise (vodu možeš piti). Ako si slab, na vrijeme nešto pojedi, osobito ako piješ lijekove;
U crkvu ne ulazi s žvakaćom gumom ili bombonom u ustima;
Ne zaboravi ponijeti što je potrebno: krunicu, molitvenik, ono što je tog dana posebno potrebno (svijeću, maslinovu grančicu, posudu za vodu...), neki dar za Caritas, milostinju ...;
Dođi u crkvu prije sv. mise, jer kašnjenje na početku prepreka je za pričest;
Za ispovijed dođi pripremljen i barem pola sata prije mise;
Ulazeći u crkvu prekidamo svaki razgovor, te svoje riječi u tišini usmjeravamo prema Bogu;
Ako drugi ostaju izvan crkve za vrijeme mise, ti nemoj!

ZAMJENA STOLARIJE NA ŽUPNOJ KUĆI
Prvi dio projekta zamjene vanjske stolarije na župnoj kući ide prema kraju, te ostaje obrada vanjskih špaleta. Hvala svima koji su svojom molitvom ili darom za potrebe crkve svojim kamenčićem iskazali brigu za čuvanje svega što posjedujemo. Pozivam i sve ostale obitelji i pojedince da se prema svojim mogućnostima uključe. Zahvalni za svaki Vaš dar koji ćete izdvojiti za ovu nakanu, molimo da započeto djelo bude na Božju slavu, a svima na radost.

NAJAVA DOGAĐANJA
9. prosinca na ovaj dan se prebacuje svetkovina Bezgrešnog Začeća Blažene djevice Marije;
na misama zornicama u drugom i trećem tjednu došašća ljubav prema potrebitima moći ćemo pokazati prikupljanjem prehrambenih namirnica.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
- u srijedu popodne ured neće raditi

Svima koji su, riječju i djelom, iskazali brigu za nas svećenike uplatom lukna i darom za održavanje župnih objekata, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.