Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 19. do 26 siječnja 2020.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 19. siječnja DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU
7,00 sati + Franjo Mitrović
8,30 sati + iz ob. Mije Đurijanček
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Jakov i Ana Pastuović
PONEDJELJAK 20. siječnja Sv. Fabijan, p. i mč., sv. Sebastijan, mč.
18,30 sati + Ivan i Ana Papratović
UTORAK 21. siječnja Sv. Agneza, dj. i mč.
18,30 sati + Franjo i Anica Hrastović
SRIJEDA 22. siječnja Sv. Vinko, đ. i mč.
18,30 sati + Ana Dabić
ČETVRTAK 23. siječnja
18,30 sati + Vinko Obradović
PETAK 24. siječnja Sv. Franjo Saleški, b. i n.
18,30 sati + Zvonko Marjanović
SUBOTA 25. siječnja Obraćenje sv. Pavla
8,30 sati + Mato Ilišević, + Marko i Ruža Živković
NEDJELJA 26. siječnja TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU
Nedjelja Božje riječi
7,00 sati + Marko, Jure i Matija Šitum
8,30 sati + Andrija i Ruža Martinović
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Vesna Čonda

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjeni su:
u utorak 14. siječnja Zlata Jakobović rođ. Mijatović,
u srijedu 15. siječnja Slavica Maričić rođ. Trconić.
u subotu 18. siječnja svećenik vlč. Niko Zovkić. Rođen je 1953. godine u Donjoj Tramošnici od oca Marka i majke Luje r. Dubravac. Za svećenika je zaređen 1980. g u Rimu. Kao svećenik Biskupije Würzburg djeluje od 1987. do 2016. g. kada biva umirovljen, ali ostaje aktivan u službi sužupnika u Župi Presvetog Trojstvoa u Aschaffenburg“. Preminuo je 10. siječnja 2019. godine.
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA
kroz ovaj tjedan, do subote 26. siječnja kada slavimo blagdan Obraćenja sv. Pavla, pod geslom Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje (Dj 28,2), molimo za jedinstvo kršćana. Mnogo je toga ljudskoga što nas je kroz povijest razdvojilo, zato u danima osmine, molimo da Isusova velikosvećenička molitva Da svi budu jedno, bude temelj zajedništva. U danima osmine moli i ti na istu nakanu:
Molitva za jedinstvo kršćana
Isuse Kriste, Gospodine i Spasitelju naš, Ti si obećao ostati s nama zauvijek. Ti pozivaš sve kršćane k sebi da budu dionici Tvoga Tijela i Krvi. Ali naš grijeh nas je podijelio te više ne možemo sudjelovati u Tvojoj Svetoj Euharistiji zajedno. Priznajemo ovaj svoj grijeh i molimo Te, oprosti nam i pomozi nam da služimo putevima pomirenja, u skladu s Tvojom voljom. Zapali naša srca ognjem Duha Svetoga. Daj nam Duha mudrosti i vjere, odvažnosti i strpljivosti, poniznosti i čvrstoće, ljubavi i kajanja, po zagovoru Presvete Bogorodice i svih svetih. Amen. (Sergej Bulgakov)

ŽUPNA KATEHEZA
Od ovoga tjedna nastavljamo sa župnom katehezom prema smjenama u školi i rasporedu na oglasnoj ploči. Svaka kateheza započinje u našim obiteljima zajedničkim dolaskom na nedjeljnu svetu misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu. Briga redovitog pohađanja nedjeljnih sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za njihovo dijete.
katehetske skupine 5. r. i 8. r. OŠ, te 2 r. SŠ (krizmanici) s katehezom započinju u tjednu od 3. veljače.

SASTANAK VJEROUČITELJA I ŽUPNIH KATEHETA
Pozivam sve vjeroučitelje i župne katehete na susret u utorak 21. veljače u 20 sati u župnoj kući.

BIBLIJSKA URA
znajući kako Božja riječ uvijek govori više od zapisanog pozivam sve da se pridruže na biblijsko-molitvenoj uri. Neka se naš život u Bogu potpuno osloni na razumijevanju njegove riječi, te promišljanju o njenoj važnosti u tvom životu. Uz svećenike, budi i ti sukreator susreta četvrtkom u 19,30 sati. Dođi bez oklijevanja!

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

SASTANAK IZVANREDNIH DJELITELJA PRIČESTI
Pozivam sve Izvanredne djelitelje pričesti naše župe na susret u petak 24. veljače u 20 sati u župnoj kući.

BLAGOSLOV OBITELJI
Dragi naši župljani! Zahvaljujemo u ime svih svećenika na lijepom prijemu prigodom blagoslova obitelji. Koristim prigodu izreći veliko HVALA na vašim darovima za potrebe župe, kao i našim ministra-ntima. Napose hvala i na drugim darovima kojima ste osobno željeli darivati svećenika. Ukoliko se dogodio kakav propust, on nije učinjen namjerno te ga ne uzmite za zlo. A sve koje su svojom konkretnošću s ljubavlju savjetovali na dobro, Bog nagradio mudrošću.

NAKNADNI BLAGOSLOVI - sve obitelji i ustanove koje nisu bile u mogućnosti primiriti blagoslov u redoviti predviđeni dan, neka se u tjednu koji je pred nama jave u župni ured, kako bi uskladili vrijeme blagoslova.

ZAHVALA NA RUČKU ZA BLAGOSLIVLJATELJE
Na ručku se zahvaljujemo obiteljima: Baturina (J.J. Strossmayera), Dubravac (Lj. Gaja), Klarić (Restoran Savska priča), Zovak (Zrinskih i Frankopana) i Juzbašić (A. Šenoe).

ŽUPNI CARITAS
od utorka 14. siječnja naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju uredne donositi.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji u našoj župi do listopada 2020. g. namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak.
Zimski termin započinje 5. veljače, a održavat će se srijedom, četvrtkom i petkom kroz dva tjedna (od 5. do 7., te od 12. do 14. veljače). Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzi-manja potvrde o pohađanju. Predavanja će se održavati u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19,30 sati.

KATOLIČKI KALENDARI ZA 2020.
u župnom uredu ostao je još manji broj dvanaestolisnih kalendara.

NAJAVA DOGAĐANJA
1. veljače je prva subota kada molimo za svećenička zvanja iz naše Nadbiskupije, a time i iz naše župe. Taj dan će biti i susret ministranata s početkom u 16,30 sati.
2. veljače je Prikazanje Gospodinovo – Svijećnica;
3. veljače je spomendan sv. Blaža, kada je ujedno i blagoslov grla.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima vama koji ste u proteklom tjednu molitvom ili djelom, iskazali brigu za nas svećenike, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
Moleći za zajednički rast u vjeri, izričemo veliko HVALA!!!

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.