Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 26. siječnja do 2. veljače 2020.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 26. siječnja TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU
Nedjelja Božje riječi
7,00 sati + Marko, Jure i Matija Šitum
8,30 sati + Adrija i Ruža Martinović
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Vesna Čonda
PONEDJELJAK 27. siječnja Sv. Anđela Merici, dj.
18,30 sati + iz ob. Kozarević
UTORAK 28. siječnja Sv. Toma Akvinski, prez. i n.
18,30 sati + Pejo i Luja Jović
SRIJEDA 29. siječnja
18,30 sati + iz ob. Viktora Bobalić, Grgić i Ivanović
ČETVRTAK 30. siječnja
18,30 sati + Slavko i Jasna Pejčić
PETAK 31. siječnja Sv. Ivan Bosco, prez.
18,30 sati + Martin Marić
SUBOTA 1. veljače Dan molitve za svećenička zvanja
8,30 sati + Pejo Stjepanović
NEDJELJA 2. veljače Prikazanje Gospodinovo - Svijećnica
Dan posvećenog života
7,00 sati + Jozo i Marija Ivanković
8,30 sati + Marija Talan
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Đuro i Katarina Filipović

ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjene su:
u ponedjeljak 20. siječnja Katarina Benaković rođ. Galović
u ponedjeljak 20. siječnja Katarina Pilić rođ. Bušić
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

NEDJELJA BOŽJE RIJEČI
30. rujna apostolskim pismom „Aperuit illis“ (naziv dolazi od teksta iz Lukina Evanđelja „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“), papa Franjo odredio je da svaka Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi. Nedjelja Božje riječi slavit će se svečano kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav. Papa Franjo nas stoga potiče:
Naime, biblijska vjera „temelji se na živoj Riječi, a ne na knjizi. Kad se Sveto pismo čita u istom Duhu kojim je i napisano, ostaje uvijek novo.“ Tako, „onaj tko se hrani Božjom Riječi svaki dan postaje, poput Isusa, suvremenik ljudi koje susreće; nije u napasti da padne u besplodne nostalgije za prošlošću, niti u sablasne utopije glede budućnosti“.
• Zadatak: Uzmi svoju Bibliju i u njoj pronađi sva čitanja današnje nedjelje: Iz 8,23b-9,3; Ps 27,1.4.13-14; 1Kor 1,10-13.17; Mt 4, 12-23.

ŽUPNA KATEHEZA
tjedni rasporedi katehetskih susreta su na oglasnoj ploči. Pritom nemojmo zaboraviti, svaka kateheza započinje u našim obiteljima zajedničkim dolaskom na nedjeljnu svetu misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu u našim župnim prostorima. Briga redovitog pohađanja nedjeljnih sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po krsnom obećanju u kojem su molili Božju milost za svoje dijete.
katehetske skupine 5. r. i 8. r. OŠ, te 2 r. SŠ (krizmanici) s katehezom započinju u tjednu od 3. veljače.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

ŽIVA KRUNICA
nakana molitelja Žive krunice za veljaču: da po uzoru bl. Alojzija Stepinca vjernici čiste savjesti svjedoče za Krista. Priključimo se molitvi samo jedne desetice dnevno.

MINISTRANTSKI SUSRET
Na prvu subotu u mjesecu, 1. veljače, kada molimo za svećenička zvanja iz naše župe, bit će u župnoj kući u 18 sati ministrantski susret.

SVIJEĆNICA – PRIKAZANJE GOSPODINOVO
Premda je po naravi ovo Gospodnji blagdan u našoj tradiciji on je duboko Marijanski. Na svim nedjeljnim misama biti će blagoslov svijeća. Ponesite ih od kuće, a bit će i ponuđene kod ulaza u župnu crkvu. Na kraju večernje sv. mise bit će procesija s upaljenim svijećama oko naše župne crkve (sve ovisi o vremenskim uvjetima).

SUSRET ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
SVIJEĆNICA je Dan zajednice vjere i svjetla. Naša župna zajednica Noa obilježit će ga druženjem u našem Pastoralnom centru s početkom u 16 sati. Pozivamo sve članove i prijatelje da nam se pridruže, ali poziv vrijedi i za SVAKOG tko se želi obogatiti radošću ovog susreta. Članovi zajednice će za večernju misu prirediti uprizorenje Evanđelja.

BRAČNI VIKEND U ĐAKOVU
Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva bračne parove od 5 do 55 godina bračnog zajedništva na vikend susret od 14. do 16. veljače u Đakovu. Bez obzira koliko vam je godina braka, susret je tako osmišljen da nikoga ne obvezuje na izjašnjavanje o sebi već to činite sa supružnikom. Sigurno ćete se iznenaditi kada otkrijete koliko vas Bog po vašem supružniku blagoslivlja. Sve potrebne informacije možete pročitati na oglasnoj ploči ili dobiti na broj 099 730 6487 kod Josipe Hrehorović. Nećete pogriješiti, jer ulaganje u sebe je radost života u dvoje!

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji u našoj župi do listopada 2020. g. namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak.
Zimski termin započinje 5. veljače, a održavat će se srijedom, četvrtkom i petkom kroz dva tjedna (od 5. do 7., te od 12. do 14. veljače). Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzi-manja potvrde o pohađanju. Predavanja će se održavati u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19,30 sati.

ŽUPNI CARITAS
od utorka 14. siječnja naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju uredne donosite.

NAKNADNI BLAGOSLOVI
sve obitelji i ustanove koje nisu, a željeli bi primiti blagoslov neka se jave u župni ured, kako bi dogovorili prikladno vrijeme blagoslova.

KATOLIČKI KALENDARI ZA 2020.
u župnom uredu ostao je još manji broj dvanaestolisnih kalendara.

NAJAVA DOGAĐANJA
3. veljače je spomendan sv. Blaža kada je ujedno i mogućnost primanja blagoslova grla. Taj dan su dvije svete mise.
3. veljače započinjemo devetnicu Gospi Lurdskoj. Svakog dana pred njenim kipom kod ulaza u župnu crkvu, pred kraj mise, izmolit ćemo litanije i zaključiti prigodnom molitvom. Na sam dan su dvije sv. mise, a poslije večernje sv. mise je procesija s kipom.
7. veljače je peti petak velike devetnice Srcu Isusovu. Večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do ponoći. Molim sve vas pojedince, obitelji, zajednice… da se u župnom uredu prijavite za molitvu od 30 minuta pred Presvetim oltarskim sakramentom. Potaknimo jedni druge na budnost u molitvi s Gospodinom. Krizmanici će svoje vrijeme klanjanja imati u 20 sati.
od 7. veljače kroz tri dana razmišljat ćemo i pripremiti se za spomendan bl. Alojzija Stepinca.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka: – prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima vama koji ste u proteklom tjednu molitvom ili svojim darom, iskazali brigu za nas svećenike i potrebe župe, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
Moleći za zajednički rast u vjeri, izričemo veliko HVALA!!!

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.