Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 2. do 9. veljače 2020.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 2. veljače Prikazanje Gospodinovo - Svijećnica
Dan posvećenog života
7,00 sati + Jozo i Marija Ivanković
8,30 sati + Marija Talan
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Đuro i Katarina Filipović
PONEDJELJAK 3. veljače Sv. Blaž, b. i mč.
8,30 sati Za duše u čistilištu
18,30 sati + iz ob. Župarić i Anić
UTORAK 4. veljače
18,30 sati + Josip i Katica Balentović
SRIJEDA 5. veljače Sv. Agata, dj. i mč.
18,30 sati + Ivan i Manda Borilović
ČETVRTAK 6. veljače Sv. Pavao Miki i drugovi, mč.
18,30 sati + Josip Vremarić
PETAK 7. veljače Prvi petak
8,30 sati + Ante i Mara Ivančičević
18,30 sati + Božo i Ruža Malbašić
SUBOTA 8. veljače Trodnevnica Gospi Lurdskoj
8,30 sati + Sofija Klarić
NEDJELJA 9. veljače PETA KROZ GODINU
7,00 sati + Mato i Ana Reljanović
8,30 sati Za zahvalu
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + iz ob. Živić i Lučić
ISPOVIJEDATI se možeš radnim danom prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru sa svećenicima.

UKOP
Moleći u sprovodnom obredu milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjeni su:
u subotu 25. siječnja Ivo Kopić,
u ponedjeljak 27. siječnja Josip Balentović,
u srijedu 29. siječnja Nada Ilić rođ. Lončarević.
u subotu 1. veljače Marko Lovrić
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

ŽUPNA KATEHEZA
Temeljna kateheza započinje u našim obiteljima zajedničkim dolaskom na nedjeljnu svetu misom, a nastavlja se za sve uzraste prema tjednom rasporedu u našim župnim prostorima. Briga redovitog pohađanja nedjeljnih sv. misa i kateheze, potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po krsnom obećanju u kojem su molili Božju milost za svoje dijete.
katehetske skupine 5. r. i 8. r. OŠ ovaj tjedan nastavljaju s redovitim katehetskim susretima. Krizmanici (2 r. SŠ) susrete započinju tek u petak zajedničkim klanjanjem u 20 sati te zajedničkim susretom, odmah poslije klanjanja u starom pastoralnom centru.

SVIJEĆNICA (MARINJE) – PRIKAZANJE GOSPODINOVO
Ovaj Gospodnji blagdan u našoj tradiciji ima duboko Marijanski identitet. Na svim misama biti će blagoslov svijeća. Ponesite ih od kuće, a bit će i ponuđene kod ulaza u župnu crkvu. Na kraju večernje sv. mise bit će procesija s upaljenim svijećama oko župne crkve.
Ovo je i dan osoba posvećenog života (redovnika i redovnica). Sjetimo se danas Milosrdnih sestra sv. Križa kao i drugih redovnika i redovnica, koji su svojim djelovanjem ostavili trag u životu naše župne zajednice. Zahvalimo im na tome, ali i molimo za nova zvanja iz naše župe.

GLAS KONCILA
u suradnji s nakladničkom kućom Glas Koncila iz Zagreba do kraja veljače nastojat ćemo osvijestiti važnost čitanja i prisutnosti vjerskog časopisa u obiteljima naše župe. Tako je dogovoreno da kroz svaku nedjelju tijekom veljače, po principu jedan primjerak jedna obitelj, besplatno podijelimo 360 primjeraka Glasa Koncila. Ne zaboravimo uzeti svoj primjerak u razvijanju osobne kulture informiranja!

SUSRET ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
SVIJEĆNICA je Dan zajednice vjere i svjetla. Naša župna zajednica
Noa obilježit će ga druženjem u 16 sati u našem Pastoralnom centru. Pozivamo članove i prijatelje da nam se pridruže, ali poziv vrijedi i za SVAKOG tko se želi obogatiti radošću ovog susreta. Članovi zajednice će za večernju misu prirediti uprizorenje Evanđelja.

SPOMENDAN SV. BLAŽA I BLAGOSLOV GRLA
u ponedjeljak 3. veljače slavimo spomendan sv. Blaža. Toga dana je moguće po zagovoru ovoga sveca primiti blagoslov grla.

DEVETNICA BDM LURDSKOJ
Devetnica Gospi Lurdskoj započinje 2. veljače, ali zbog Svijećnice mi ćemo je nastaviti 3. veljače. Svaki dan ćemo pred njenim kipom kod ulaza u župnu crkvu, pred kraj mise, izmolit litanije Gospi u čast i zaključiti prigodnom molitvom.

SUSRET VOLONTERA ŽUPNOG CARITASA
u utorak, 4. veljače, odmah po završetku večernje sv. mise bit će susret volontera župnog Caritasa koji će se održati u župnoj kući.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zimski termin Tečaja priprave za brak započinje u, srijedu 5. veljače, a održavat će se kroz dva tjedna srijedom, četvrtkom i petkom (od 5. do 7., te od 12. do 14. veljače). Prvi dan zaručnici trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Predavanja će se održavati u dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19,30 sati.
Zaručnici koji u našoj župi do listopada 2020. g. namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu obavezni su do vjenčanja pohoditi tečaj (to mogu učiniti i u drugom mjestu i vremenu koje im odgovara). Zbog mudrog planiranja, te ukoliko ste odredili datum vjenčanja nemojte čekati već dođite i ranije.

BIBLIJSKA URA
znajući kako Božja riječ uvijek govori više od zapisanog, pozivam te da se pridružiš biblijsko-molitvenoj uri. Neka se tvoj život potpuno osloni na razumijevanje Božje riječi, kao i promišljanju o njenoj važnosti u tvom životu. Uz svećenike, budi i ti sukreator susreta četvrtkom u 19,30 sati. Dođi bez oklijevanja!

PRVI PETAK
7. veljače je peti petak velike devetnice Srcu Isusovu. Sv. mise su u 8,30 i 18,30 sati s pričešću pod obje Euharistijske prilike. Ispovijed je
u crkvi: od 8 do 11 sati te od 17,30 sati dok bude potrebe.
večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do ponoći.
Molim pojedince, obitelji, župne zajednice… da se u župnom uredu prijavite za molitvu od 30 minuta pred Presvetim oltarskim sakramentom. Potaknimo jedni druge na budnost u molitvi s Gospodinom.
Krizmanici (2 r. SŠ) klanjanje imaju u 20 sati i zajednički susret, odmah poslije klanjanja u starom pastoralnom centru.

TRODNEVNICA BL. ALOJZIJU STEPINCU
od 7. veljače kroz tri dana razmišljat ćemo i pripremiti se za spomendan bl. Alojzija Stepinca.

ŽUPNI CARITAS
zauzetošću volontera naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju uredne donosite.

ŽIVA KRUNICA
nakana molitelja Žive krunice za veljaču: da po uzoru bl. Alojzija Stepinca vjernici čiste savjesti svjedoče za Krista. Priključimo se molitvi samo jedne desetice dnevno.

NAJAVA DOGAĐANJA
10. veljače spomendan bl. Alojzija Stepinca
11. veljače Gospa Lurdska – Dana bolesnika. Dvije su sv. mise, a poslije večernje sv. mise je procesija s kipom (što ovisi o vremenskim uvjetima).
18. siječnja je Dan saveza s Gospom Schönstattskom

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati
Svima vama koji ste u proteklom tjednu molitvom ili svojim darom, iskazali brigu za nas svećenike i potrebe župe, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
Moleći za zajednički rast u vjeri, izričemo veliko HVALA!!!

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.