Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 23. veljače do 1. ožujka 2020.

Sveci, termini misa i misne nakane
NEDJELJA 23. veljače SEDMA KROZ GODINU
7,00 sati + Ilija i Marija Džoić
8,30 sati + Ivo Oršolić i Ruža Kovačević
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Joso i Mara Orkić
PONEDJELJAK 24. veljače
18,30 sati + Zlata Jakobović
UTORAK 25. veljače
18,30 sati + Slavica Maričić
SRIJEDA 26. veljače PEPELNICA – ČISTA SRIJEDA
8,30 sati + Zlata Jakobović
18,30 sati + iz ob. Bosiljke Delić
ČETVRTAK 27. veljače
18,30 sati + Viktorija Frančešević
PETAK 28. veljače
18,30 sati + Stanislava Krešo
SUBOTA 29. veljače
8,30 sati Na nakanu
NEDJELJA 1. ožujka PRVA KORIZMENA
7,00 sati + Luka i Ivan Mišković
8,30 sati Na nakanu
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Luka i Matija Muričić i Siniša Petričević

Prilika da i TI u ISPOVIJEDI čuješ Isusove riječi: OPROŠTENI SU TI GRIJESI. IDI I NE GRIJEŠI VIŠE, je svakog radnog dana prije sv. mise ili prema osobnom dogovoru.

GLAS KONCILA
ovo je posljednja nedjelja u kojoj možemo uzeti besplatni primjerak Glasa Koncila. Svrha akcije je, istaknuti važnost čitanja i prisutnosti vjerskog časopisa u obiteljima naše župe. U razvijanju osobne kulture informiranja ne zaboravimo uzeti svoj primjerak!
Na našem stoliću moguće je uzeti Preplatnicu za Glas Koncila ili Mali koncil za djecu. Donesite je u ured ili sami pošaljite na navedenu adresu.

SUSRET ZAJEDNICE VJERA I SVJETLO
naša župna zajednica Vjere i Svjetla – Noa, danas popodne u 16 sati ima svoj redoviti susret u našem Pastoralnom centru. Pozivamo članove i prijatelje da nam se pridruže, ali i SVE koji se žele obogatiti radošću susreta.

SUSRET MLADIH
večeras poslije večernje sv. mise u starom pastoralnom centru, bit će susreti mladih. Prigoda je to za mlade u dobi od 8. r. OŠ do 30. godina za razmjenu iskustva i veći rast u vjeri.

ŽUPNA KATEHEZA
čuvanje obiteljskog identiteta moguće je samo s povjerenjem u Boga, a u tome nam uvelike pomaže obiteljska molitva i dolazak na nedjeljnu svetu misu. Roditelji, pred nama je Korizmeno vrijeme, pa se kroz tjednu katehezu zauzmimo za našu djecu u njihovu rastu u vjeri.

PEPELNICA – ČISTA SRIJEDA
na Pepelnicu u srijedu 26. veljače ulazimo u Korizmeno vrijeme. Ovo sveto vrijeme poziva vjernike da s Isusom uđu u pustinju, kako bi preispitali osobnu vjernost Bogu. Stoga liturgijsko posipanje pepelom, očituje spremnost duše da se u svemu ogleda u Isusovu liku
Pepelnica je zapovjedan POST. Post obvezuje vjernike od navršene 18. do započete 60. godine, dok nemrs toga dana obvezuje sve koji su navršili 14 godina. Isto vrijedi i za sve petke, kako tokom godine a napose u Korizmi, osim onda kada na taj dan padne svetkovina. Post i nemrs ne obvezuju one koji se nalaze u težim životnim situacijama, kao što su npr. bolesnici, trudnice, dojilje, putnici. U okolnostima kada fizički nije moguće, post i nemrs se zamijene drugim djelom pokore.

BIBLIJSKA URA
znajući kako Božja riječ uvijek govori više od zapisanog, pozivam te da se pridružiš biblijsko-molitvenoj uri. Neka se tvoj život potpuno osloni na razumijevanje Božje riječi, kao i promišljanju o njenoj važnosti u tvom životu. Uz svećenike, budi i ti sukreator susreta četvrtkom u 19,30 sati. Dođi bez oklijevanja!
to će biti prigoda za prijavu na odlazak na nadbiskupijski seminar koji će se održati 29. ožujka u Đakovu s početkom u 9 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
drago obilježje Korizme je pobožnost Križnog puta koji će redovito biti petkom i utorkom prije svete mise. U ovim danima nemojmo razdvajati križni put od svete mise jer su to nerazdvojna obilježja pobožnosti svakog vjernika. Planirajmo i odvojimo vrijeme, te neka i tvoja prisutnost to posvjedoči.
Križ potiče na odvažnost! Stoga potičem sve očeve, majke i mlade da se uključe da budu predmolitelji križnog puta utorkom i petkom. Upišite se u sakristiji i preuzmite onaj križni put koji se moli taj dan.

DARUJMO POTREBITE U KORIZMI
i ove godine u korizmene utorke i petke, prikupljat ćemo darove za naše potrebite koje ćemo ostaviti u našoj župnoj crkve. Neka naš dar pomogne našim bližnjima da dožive radost Kristova Uskrsnuća.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE I PRIČEST POD OBJE PRILIKE
u poniznoj vjeri dođi da se zajedno: četvrtkom poslije svete mise poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a petkom da u svetoj misi u čistoći srca primimo Krista u obije euharistijske prilike.

40 DANA ZA ŽIVOT
od 26. veljače do 4. travnja ekumenska Inicijativa 40 dana za život će tijekom 40 dana kampanje, na 37 mjesta u Hrvatskoj, molitvom i postom isticat vrijednost života od začeća do prirodne smrti. U našoj župi ćemo prije sv. mise, a umjesto molitve za svećenike, izmoliti prigodnu molitvu za sve sudionike, te obitelji koje su u iskušenju da prekinu život.

ŽIVA KRUNICA
nakana molitelja Žive krunice za ožujak: da naše obitelji budu čuvarice života od začeća dao prirodne smrti. Priključimo se molitvi samo jedne desetice dnevno.

HODOČAŠĆE SV. JOSIPU I BL. ALOJZIJU STEPINCU
već je popunjen jedan autobus za hodočašće u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac i Krašić. Započeli smo popunjavanje drugoga, a ukoliko isti do 8. ožujka bude popunjen onda ćemo ga rezervirati. Prijavimo se što prije u našem župnom uredu kako bi osigurali svoje mjesto. Cijena hodočašća je 135 HRK, a uplata je po prijavi.
Plan hodočašća: Polazak je u subotu 14. ožujka u 6 sati ispred župne kuće. Predviđen je dolazak u Karlovac do 10 sati kada će uslijediti prigodna pobožnost, kao i mogućnost za ispovijed. Sv. misa je u 11 sati. U 13 sati polazak je za Krašić gdje će nakon prigodne pobožnosti bl. Alojziju Stepincu uslijediti razgledanje župne kuće u kojoj je proveo posljednje dane života. Planirani povratak je u 15 sati, a dolazak oko 19 sati.

UPIS U BOGOSLOVNO SJEMENIŠTE
I ove godine naše Bogoslovno sjemenište u Đakovu potiče mladiće koji promišljaju o svećeništvu, te ih poziva da se preko župnog ureda na vrijeme pripreme. Molimo zajedno za nova zvanja iz naše župe, ali i našega Hrvatskog naroda.

ŽUPNI CARITAS
zauzetošću volontera naš Župni Caritas redovitim dežurstvima: utorkom od 9 do 12 sati i četvrtkom od 14 do 17 sati; otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju uredne donosite.

NAJAVA DOGAĐANJA
6. ožujka je šesti petak velike devetnice Srcu Isusovu. Večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do ponoći. Molim sve vas pojedince, obitelji, zajednice… da se u župnom uredu prijavite za bdijenje od 30 minuta pred Presvetim oltarskim sakramentom. Potaknimo jedni druge na budnost u molitvi s Gospodinom. Krizmanici će svoje vrijeme klanjanja imati u 20 sati.
10. ožujka započinje devetnica sv. Josipu, brižnom zaštitniku kako Svete tako i naših obitelji, ali i cijelog Hrvatskog naroda.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati

Svima vama koji ste u proteklom tjednu molitvom ili svojim darom, iskazali brigu za nas svećenike i potrebe župe, po našim zahvalnim molitvama Gospodin uzvratio svojim blagoslovom.
Moleći za zajednički rast u vjeri, izričemo veliko HVALA!!!

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.