Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 24. do 31. svibnja 2020.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 24. svibnja Sedma vazmena nedjelja
BDM Pomoćnica
8,30 sati + Zvonimir Dretvić
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Stanislava Tomičić
PONEDJELJAK 25. svibnja Sv. Grgur VII., p i
Sv. Marija Magdalena de Pazzi, dj.
18,30 sati + iz ob. Pere Martića
UTORAK 26. svibnja Jedanaesti utorak sv. Antunu Padovanskom, Sv. Filip Neri, prez.
18,30 sati + iz ob. Oršolić i Ilišević
SRIJEDA 27. svibnja Sv. Augustin Kanterberijski, b.
18,30 sati + iz ob. Jure Baturina
ČETVRTAK 28. svibnja Prvi dan Duhovne obnove
18,30 sati + Zvonko Marjanović
PETAK 29. svibnja Drugi dan Duhovne obnove
Sv. Euzebije i Polion, cibalski mučenici
18,30 sati + Pero Ivančičević
SUBOTA 30. svibnja Treći dan Duhovne obnove
Dan državnosti Republike Hrvatske
18,30 sati + iz ob. Pere Ivančičevića
NEDJELJA 31. svibnja DUHOVI - PEDESETNICA
Pohoda BDM
8,30 sati + Luka Oršolić
10,30 sati ZA ŽUPLJANE
18,30 sati + Jelka Šarčević
Ispovijed je svakog dana prije sv. mise u sakristiji župne crkve.
Dok čekamo pridržavajmo se propisanog razmaka
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavite se u ulaznom prostoru na kratkoj osobnoj molitvi. Starijima i nemoćnima ponesite neku od tiskovina. 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sahranjena je:
u petak 22. svibnja Elizabeta Katona r. Bušić.
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 30. svibnja u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusovog u Vinkovcima ženidbu će sklopiti:
Karlo Mištrafović (sin Miroslava i Ane rođ. Antunović; rođen 1992.) i Antunela Haluška (kći Antuna i Sanje rođ. Glavaš; rođena 1993.)
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI
Svetkovinom Duhova završavaju ovogodišnje svibanjske pobožnosti. Prisjetimo se, započeli smo ih odvojene kod svojih domova (poput apostola koji su se razbježali nakon Isusove muke), a završavamo ih zajednički u sili i snazi Duha Svetoga. Neka nam Marijine riječi: Sve što vam rekne učinite, oblikuju vjerničko življenje po uzoru na njenog sina Isusa. Stoga budimo više Njegovi i činimo što god rekne.

DARUJMO ZA POTREBITE
Slušajući vapaje potrebitih od ponedjeljka pa uključujući nedjelju Duhova u naše košare donesi svakodnevne namirnice kao svoj dar za naše potrebite. Neka tvoj velikodušni dar bližnjem donese radost!

ŽUPNA KATEHEZA ZA OBITELJ, OSNOVNO-SREDNJOŠKOLCE I MLADE
Dok katehetska okupljanja ne budu dopuštena, pronađimo za sve uzraste tjedne kateheze na web stranici naše Nadbiskupije. Neka se snaga vjere naših obitelji gradi na rastu u vjeri svakog njenog člana. Roditelji, neka vaše osobno zauzimanje i katehetska poučljivost, bude obitelji i bližnjima na radost. Materijale pronađite očitanjem QR koda ili na http://djos.hr/molitveno-katehetski-sadrzaj

RODITELJSKI SUSRETI
Svjesni kako zbog izvanrednih okolnosti moramo zajednički promišljati o novim terminima za podjeljivanje sakramenata prve ispovijedi i pričesti našoj djeci te sakramenta potvrde našim mladima, pozivam roditelje da dođu na susret. Zbog pridržavanja potrebnog razmaka susret će biti na vanjskom oltarnom prostoru:
- za roditelje krizmanika u ponedjeljak 25. svibnja poslije sv. mise i Lauretanskih litanija BDM (oko 19,15 sati);
- za roditelje prvopričesnika u utorak 26. svibnja poslije sv. mise i
pobožnosti sv. Antunu Padovanskom (oko 19,30 sati).

13 UTORAKA SV. ANTUNU PADOVANSKOM
Ovog tjedna je jedanaesti utorak u pobožnosti 13. utoraka sv. Antunu Padovanskom. Na kraju svete mise izmoliti ćemo 13 Oče naša… Zdravo Marija… Slava Ocu… pred svečevom relikvijom. Oni koji zbog propisanih preporuka pripadaju rizičnim skupinama neka ovo zajedništvo u molitvi očituju kod svojih domova.

SUSRET HODOČASNIKA ZA LURD
Susret hodočasnika koji su se bili prijavili za Lurd bit će u srijedu 28. svibnja u velikoj dvorani Pastoralnog centra poslije večernje svete mise.

SUSRET MINISTRANATA
Susret ministranata bit će u srijedu 28. svibnja u velikoj dvorani Pastoralnog centra s početkom u 17 sati.

TRODNEVNA DUHOVNA OBNOVA
od četvrtka do subote (28. - 30. svibnja), u trodnevnici uoči svetkovine Duhova, u našoj župi je Duhovna obnova. Voditelj će biti vlč. Grgo Grbešić, profesor crkvene povijesti na KBF-u u Đakovu. Svakog dana sv. misa je u 18,30 sati na vanjskom oltarnom prostoru uz program:
- četvrtak: duhovni nagovor poslije navještaja evanđelja, a na kraju sv. mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. U pjevanju će nas poticati zbor mladih MIR.
- petak: duhovni nagovor poslije navještaja evanđelja i meditacija pred slikom Milosrdnog Isusa na kraju sv. mise. Pjevanjem će nas poticati dječji zbor Isusovi Biseri.
- subota: duhovni nagovor poslije navještaja evanđelja o Marijinoj prisutnosti u našoj duhovnosti. Pjevanjem će nas poticati Župni mješoviti zbor.
Prilika da tih dana i TI u ISPOVIJEDI čuješ Isusove riječi: OPROŠTENI SU TI GRIJESI. IDI I NE GRIJEŠI VIŠE, je svaki dan pola sata prije sv. mise. Dok čekamo u redu držimo propisani razmak.

BDIJENJE ZA MLADE
Duhovsko bdijenje za mlade je u subotu 30. svibnja, u 20,30 sati u župnom dvorištu. Uz plamen vatre promišljat ćemo o silasku Duha Svetoga - Duha Branitelja i Duha Istine na apostole, a onda i na nas apostole današnjice. Potaknimo jedni druge i dođimo.

POHOD I ISPOVIJED BOLESNIKA
od ponedjeljka do petka (25.- 29. svibnja) u župnom uredu prijavimo svoje nemoćne i bolesne ukućane ili susjede za pohod i ispovijed u njihovim domovima. Pohod prijavljenih bi bio od utoraka, 2. lipnja.

NAJAVA DOGAĐANJA
1. lipnja prvi dan Duhovske osmine - BDM Majka Crkve;
5. lipnja deveti petak velike devetnice Srcu Isusovu. Večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do 20 sati na otvorenom, a u župnoj crkvi do ponoći. Molim sve pojedince, obitelji, zajednice… da se u župnom uredu prijave kako bi u neprekinutom bdijenju pred Presvetim oltarskim sakramentom, rasporedili prijave za bdijenje od 30 minuta. Potaknimo jedni druge na budnost u molitvi s Gospodinom;
6. lipnja Prva subota - Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja;
7. lipnja svetkovina Presvetoga Trojstva.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kako bi, kada god je to moguće smanjili kontakte, svima preporučujemo, prije dolaska u župni ured kontaktirate telefonom ili elektroničkom poštom (vidi u podnožju).
Svima vama koji ste u proteklom tjednu molitvom ili svojim darom, iska-zali brigu za nas svećenike, kao i za materijalne i karitativne potrebe žu-pe. Sve vas stavljamo pod moćni zagovor naše nebeske Majke – Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg svetog zaštitnika Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri,
vaši svećenici izriču vam veliko HVALA!!!

vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.