Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 13. do 20. rujna 2020.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 13. rujna 24. nedjelja kroz godi., sv. Ivan Zlatousti, b. i n.
8,30 sati + Zlatko Krtalić
10,30 sati Za sve župljane
18,30 sati + Josip i Marija Živković
PONEDJELJAK 14. rujna Uzvišenje Svetog Križa
18,30 sati + Mato i Marica Marijanović
UTORAK 15. rujna Prvi dan trodnevnice za krizmanike, BDM Žalosna
19 sati + Vladimir Zovak
SRIJEDA 16. rujna Drugi dan trodnevnice za krizmanike, Sv. Ciprijan, p. i Sv. Kornelije, b., mč.
19 sati + iz ob. Ivana Kokanovića
ČETVRTAK 17. rujna Treći dan trodnevnice za krizmanike. Sv. Robert Bellarmino, b. i n.
19 sati + Ilija Vuković
PETAK 18. rujna
18,30 sati + Mijo i Nela Bijelonjić te + Stjepan Peranović
SUBOTA 19. rujna
8,30 sati
10 sati Misa podjele sakramenta Potvrde (Krizme)
NEDJELJA 20. rujna 25. nedjelja kroz godinu
8,30 sati + Dragica Pastuović
10,30 sati Za sve župljane
18,30 sati + Mato i Marica Marijanović
Ispovijed je svakog dana prije sv. mise u sakristiji župne crkve.
Dok čekamo pridržavajmo se propisanog razmaka
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavite se u ulaznom prostoru na kratkoj osobnoj molitvi. Starijima i nemoćnima ponesite neku od tiskovina. 

KRŠTENJE
U našoj župnoj crkvi kršteni su:
Matija Bačić, sin Antuna i Jelene rođ. Buljević;
Kiara Tomić, kći Domagoja i Mirele rođ. Živković.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjene su:
u ponedjeljak 7. rujna Katarina Boroš rođ. Kerek (1935.);
u petak 11. rujna Lucija Marinac rođ. Starčević (1934.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

SAMOIZOLACIJA SVEĆENIKA
Dragi župljani, i to je prošlo! Hvala na svemu učinjenom, kako vlč. Ivanu Benakoviću, tako i svima koji ste molitvom ili osobnim riječima podrške, mislili na nas.
uz pridržavanje svih mjera župni ured dostupan je za redovite potrebe.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
U spomen na Isusovu večeru s apostolima u poniznoj vjeri, poklonimo se zajedno s krizmanicima u četvrtak pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je uz trodnevnu pripravu za Krizmu.

TRODNEVNA PRIPRAVA I SLAVLJE SVETE POTVRDE (KRIZME)
U subotu naša župna zajednica zajedno sa 58-ero naših mladih i njihovim obiteljima, svetom misom u 10,30 sati, slavi Svetu Potvrdu. Kao delegat nadbiskupa mons. Đure Hranića sakrament Krizme podijelit će pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić. Svim krizmanicima i njihovim obiteljima nadbiskup Hranić je uputio sljedeću Poruku i zamolbu:

„Najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike i sve vjernike da u potpunosti odustanu od uobičajenih obiteljskih slavlja prilikom sakramenta potvrde. Ako ste ih dogovorili, onda Vas zaklinjemo i molimo da ih odmah otkažete. Molimo Vas da se zadovoljite jednostavnim nedjeljnim objedom u najužem obiteljskom krugu. Molimo Vas da na objed ne pozivate baš nikoga od rodbine i prijatelja, osim krizmanog kuma ili kume. Taj obiteljski objed neka bude isklju-čivo u vlastitom domu, a nipošto u nekom restoranu. Molimo Vas da ne navlačite svojim suprotnim postupkom odium javnosti na sebe, na Crkvu i na sakrament potvrde. Svima unaprijed zahvaljujem za razumi-jevanju i suradnji, a krizmanicima čestitam i za njih molim da trajno surađuju sa sedam darova Duha Svetoga koje će primiti po molitvi i polaganju krizmateljevih ruku te pomazanju svetim krizmenim uljem.
Trodnevna priprava za krizmanike, roditelje i kumove je u utorak, srijedu i četvrtak (15., 16. i 17. rujna), uz svetu misu na vanjskom oltarnom prostru u 19 sati.
Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove morali smo prilagoditi epidemiološkim mjerama te je napravljen raspored prema katehetskim grupama: - utorak A grupa, - srijeda B grupa i - četvrtak C grupa, svakog dana trodnevnice prije sv. mise od 17,45 sati. Roditelji pitajte krizmanike koja su grupa bili kako bi se navrijeme i uz strpljenje ispovijedali.
Susret s Krizmateljem (krizmanički ispit) je u četvrtak 17. rujna u 20 sati.
Generalna proba je u petak, 18. rujna u 19 sati. Na susretu će krizmanicima biti uručena: Pristupnica i prigodni krizmanički crveni šal (crvena boja simbol je darove Duha Svetog u obliku plamenih jezika).
Podjela SVETE POTVRDE (KRIZME) je u subotu 19. rujna za virijeme sv. mise u 10 sati. Krizmanici i kumovi trebaju doći 20 min prije početka sv. mise i zauzeti svoja mjesta. Obavezno doručkovati i ponijeti Pristupnicu i crvene šalove (dobiti će ih dan prije na probi).

POBOŽNOST SCHONSTATTSKOJ GOSPI
u petak, 18. rujna slavimo Sat saveza s Majkom Triput Divnom. Zbog važećih epidemioloških mjera, zahvalni na Gospinom oratoriju u našem dvorištu, posvetnu molitvu izmolit ćemo na prostoru vanjskog oltara.

ŽUPNI CARITAS
do 15. rujna naš Župni Caritas vraća se redovitim dežurstvima:
- utorkom od 9 do 12 sati i - četvrtkom od 14 do 17 sati.
Božja dobrota treba tvoje ruke – dođi i pridruži nam se!
Caritas do daljnjeg NE PRIMA TEKSTIL! Tekstil ne ostavljajte ni pred vratima Caritasa, ni u župnom dvorištu.
U prostore Caritasa može se ući samo s maskom!

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA
27. rujna naša župa obilježit će Nedjelju bračnih jubileja, kako bi u jednom misnom slavlju zahvalili na vjernosti supružnika, te istaknuli sve vrijedno s čime ste obogatili svoje živote i svoje obitelji. Kako je svaka obljetnica vrijedna spomena, pozivam sve bračne parove koji obilježavaju okrugli bračni jubilej (napose 50. i 25. godina), da se do nedjelje 20. rujna prijave u župni ured. Nemojmo oklijevati. Potaknimo jedni druge, muževi svoje žene / žene svoje muževe, djeca svoje roditelje. Bogu sigurno imamo na čemu zahvaliti.

BRAČNI VIKEND U VUKOVARU
Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva bračne parove na vikend susrete od 2. do 4. listopada u Vukovaru. Bez obzira koliko vam je
godina braka, na susretu ćete se iznenaditi kada otkrijete koliko vas Bog po vašem bračnom partneru blagoslivlja. Sve informacije možete pogledati na našoj oglasnoj ploči ili usmeno na broj 099 730 6487 kod bračnog para Dinka i Josipe Hrehorović. NEĆETE POGRIJEŠITI!

GLAS KONCILA
Na kraju misa s naših stolića za tisak uzmi ovonedjeljni Glas koncila. Kroz mnoga svjedočenja življene vjere, upoznaj se s novostima iz života Crkve, te ih iskoristi za osobni duhovni rast.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan otvorila je natječaj za dodjelu novčane pomoći učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. Sve potrebne informacije i dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite na stranici http://caritas.djos.hr ili skeniranjem QR-kod.

NAJAVA DOGAĐANJA
22. rujna u 19,30 sati je susret Župnog pastoralnog vijeća, vjeroučitelja i kateheta;
26. rujna u 17 sati je susret molitelja Žive krunice;
27. rujna Katehetska nedjelja i Nedjelja bračnih jubileja.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite svoj dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Ured je otvoren od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18,30 sati

Svima vama koji ste u proteklom tjednu molitvom ili svojim darom, iskazali brigu za svećenike, kao i za materijalne i karitativne potrebe župe, stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – Majke Crkve, svetog Josipa i našeg zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri,
vaši svećenici izriču vam veliko HVALA!!!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.