Featured

Obnovljena molitvena zajednica Žive krunice

Bratovština molitelja žive krunice prvi put se u našoj župi spominje 1902. godine, u vrijeme kada je župnik bio vlč. Luka Falić. Ova je molitvena zajednica od tada najbrojnija zajednica vjernika u župi, a molilo se na različite nakane. Vijenci su se u početku sastojali od 15 osoba jer se molilo samo tri otajstva (Radosno, Žalosno i Slavno). Od 1. studenog započeli smo molitvu Žive krunice po novoustrojenim vijencima.

Svaki vijenac čine 24 osobe. Kako smo došli do toga broja? 16. listopada 2002. godine papa Ivan Pavao II. proglašava Godinu krunice te dosadašnjih 15 obogaćuje s još 5 otajstava koja prikazuju Isusov javni život od krštenja na rijeci Jordanu do njegove smrti na križu, a nazivamo ih Otajstvima svjetla. Na tih 20 otajstava dodali smo svakom krugu 6. otajstvo „Koji neka se smiluje vjernim mrtvima“ te tako dobili vijence koji se sastoje od ukupno 24 otajstva.

Za sada, u Živu krunicu uključilo se 73 vjernika naše župe. Oformili smo tri vijenca i započeli četvrti. Nakana molitelja u studenome je za sve osobe koje se brinu o starima i bolesnima. Koristimo ovu prigodu pozvati župljane da se priključe ovoj molitvenoj zajednici, a svi zainteresirani mogu se javiti u župni ured ili gđi. Gordani Tomić koja je odgovorna osoba za zajednicu.
Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr