Župna knjižnica

Ono čime se naša župa može ponositi jest činjenica da je prva knjižnica i čitaonica na ovim prostorima osnovana upravo u župnoj kući. Davne 1861. godine tadašnji župnik Antun Čović ovim činom nastoji pisanu riječ približiti svojim župljanima. Isto to je pokušao nakon nešto manje od 150. godina preč. Ivan Varoščić kada je 2007. godine, po završetku izgradnje novog Pastoralno – kulturnog središta, otvorio i opremio s 2500 knjiga knjižnicu koju je u čast svoga davnog prethodnika nazvao Knjižnica Antuna Čovića.
Od prvog dana knjižnicu volonterski vodi i o knjigama i čitačima brine naša župljanka gospođa Stana Rešić. Tijekom nešto više od deset godina za knjižnicu je nabavljeno još knjiga, što kupovinom novih što iz donacija vjernika, a veliki kontigent svojih privatnih knjiga je, polaskom u mirovinu, donirao preč. Varoščić. Tako da knjižnica raspolaže s velikim brojem vjerskih sadržaja kako za odrasle tako i za djecu. Osim knjiga vjerskog sadržaja župljani mogu posuditi i knjige svjetovnog sadržaja, a članarina je besplatna.
Ono na što možemo biti malo manje ponosni jeste slaba zainteresiranost župljana za pisanu riječ. Stoga koristimo prigodu pozvati sve zainteresirane da posjete župnu knjižnicu svake srijede od 16 do 19 sati te otkriju ljepotu pisane riječi.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr