Bend mladih "Mir"

Na inicijativu tadašnjeg župnika preč. Ivana Varoščića, 19. rujna 2005. okupila se skupina od 10 mladih župljana pod stručnim vodstvom gospodina Pere Galića, frontmana rok sastava Opća opasnost. Već na Badnjak te iste godine svirali su i pjevali na „Maloj“ polnoćki te od tada nastavili animirati misno pjevanje na Večernjim svetim misama.
Tijekom godina koje su slijedile imali su puno zapaženih nastupa u župi, ali i šire: Vukovar, Velika Gorica, Zagreb, Gospić, Split te u BiH i Srbiji. Najveći uspjeh benda svakako je njihov nosač zvuka pod nazivom „Za Tobom, Isuse“ koji je izašao u proljeće 2011. Od zapaženijih gostovanja treba spomenuti tri nastupa na Bonofestu u Vukovaru te dva nastup na Uskrs festu u Zagrebu.
Bend i danas, nakon skoro 13 godina redovito animira misno pjevanje na nedjeljnim misama u potpuno izmijenjenom sastavu, dok su članovi prve postave i danas angažirani mladi vjernici u župama Zagreba gdje žive i studiraju, ali im je zapjevati i zasvirati u svojoj župi još uvijek najveća čast i radost – Bogu na slavu.

"Zbor gospođa"

Ovo je ne službeni naziv za zbor koji čine župljanke spontano okupljene oko gospođe Zdenke Kristić kako bi pjevanjem i sviranjem animirale misno pjevanje na „Ranoj“ misi nedjeljom (u 7 h). Gospođa Zdenka je polaznica i Nadbiskupijske glazbene škole, a zbor je pod njenim vodstvom njegovao klasično liturgijsko pjevanje i hrvatsko tradicijsko crkveno pjevanje.

Dječji zbor "Isusovi biseri"

Crkveni dječji zbor "Isusovi biseri" broji 40 članova, od 4 god do 16 god.
Instrumentalna pratnja zbora: 
Orguljašice: Ema Juzbašić, Dora Juzbašić, Tihana Domaćinović, Lana Gašljević.
Tambura brač: Dorian Petričević
Harmonika: Marina Juzbašić
 
Ivana Marić Damjanović voditeljica zbora "Isusovi biseri"

Ovaj zbor već dugi niz godina pjesmom i molitvom slavi Gospodina na nedjeljnoj misi u 8:30 koju vjernici po njima i zovu „Dječja“ misa. Uvijek su otvoreni za nove članove. Zbor povremeno animira pjevanje na Euharistijskom klanjanju četvrtkom, a redovito nastupa na smotrama dječjih crkvenih pjevačkih zborova „Zlatna harfa“ te organizira već tradicionalno Božićni koncert u župi.
 

Mješoviti pjevački zbor

Voditeljica i orguljašica: Ana Zlatunić, prof.

Pjevanjem i sviranjem animira nedjeljnu „Veliku“ svetu misu te sva ostala nešto svečanija misna slavlja. Zbor redovito nekoliko puta godišnje pripremi koncert, a često animira i Euharistijska klanjanja četvrtkom iza večernje svete mise.
Kroz cijelu povijest župe postojao je ovaj zbor, a vodile su ga časne sestre orguljašice. Kada je posljednja sestra Serafina Funarić otišla iz župe (2006. godine) zbor je preuzela gospođa Suzana Juzbašić, prof. glazbene kulture i vodila ga sve do dolaska sa studija današnje orguljašice gospođe Ane Zlatunić u jesen 2008.. Zboru mogu pristupiti svi koji žele duplo moliti te uživaju u duhovnoj glazbi, a probe zbora su srijedom u večernjim satima.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr