Župne obavijesti - V. vazmena nedjelja

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 15. do 22. svibnja 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 15. svibnja V. vazmena nedjelja, sv. Izidor
8,30 sati + iz ob. Dauber i Papš
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Dražen Kolar

PONEDJELJAK 16. svibnja Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.
18,30 sati + Radoslav Dazgić

UTORAK 17. svibnja 10. utorak sv. Antunu Padovanskom
18,30 sati + Željko, Luka i Neda Žaper

SRIJEDA 18. svibnja Dan saveza s Gospom Schonstattskom
18,30 sati + Josipa i Ivan Legčević

ČETVRTAK 19. svibnja Pobožnost sv. Josipu
18,30 sati + Toni (Antun) Tomić

PETAK 20. svibnja
18,30 sati + Stjepan i Marta Jovanovac

SUBOTA 21. svibnja
8,30 sati + Martin i Kata Filipović

NEDJELJA 22. svibnja VI. vazmena nedjelja sv. Rita, red. Susret krizmatelja s krizmanicima
8,30 sati + Orka i Nikola Baotić
10,30 sati za župljane
18,30 sati + iz ob. Lukačević

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise.
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite.
Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...
U prolazu pored župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi!

Ženidbeni navještaj
U subotu 28. svibnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Daniel Knežević (sin Stefana i Ivke r. Pejić, rođen 1993.)
i Žanin Knežević r. Madžarević (kći Marka i Kate r. Pepić, rođena 1990.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sv. Jurja, sahranjen je:
u utorak 10. svibnja Vlado Radoš (1968.).
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Katehetski susreti
svi katehetski susreti su za sve uzraste prema rasporedu koji se nalazi na našim oglasnim pločama i župnoj web stranici.

Svibanjske pobožnosti
Časteći Mariju, Svibnja Kraljicu, budimo što više usmjereni na ono što čini njen Sin, ali i otkrivajmo ono o čemu nas Marija poučava svojim primjerom. Uz krunicu BDM prije sv. mise, pred kraj izmolit ćemo Lauretanske litanije.

Misijska zajednica
pripremajući se za tradicionalnu župnu misijsku akciju za Benin, svoj susret članovi misijske zajednice imat će u ponedjeljak 16. svibnja poslije večernje sv. mise.

Deseti od 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom
preporučimo se u utorak zagovoru sv. Antuna. Pri kraju sv. mise izmolit ćemo krunicu i litanije u čast Sveca čitavoga svijeta.

Pobožnost Schonstattskoj Gospi
u srijedu 18. siječnja mjesečni je susret članova Schonstattske zajednice i Sat saveza s Majkom Triput Divnom. Pred kraj svete mise uz marijansku pjesmu uputit ćemo se do Gospina oratorija u našem župnom dvorištu te izmoliti litanije i uputiti molitvu predanja. Prikupljenu milostinju namjenit će se za izradu jedne postaje križnog puta u svetištu Gospe Schonstattske u Ivanovcima kod Valpova.

Susret roditelja ministranata
u srijedu 18. svibnja u 20,15 sati biti će susret roditelja ministranata radi ponude za ljetovanje ministranata na moru. Ovo se odnosi i na prvopričesnike i druge koji su izrekli želju da postanu ministranti. Ohrabrimo ih!

Euharistijsko klanjanje
U Euharistijskoj gesti klanjanja događa se susret Boga i čovjeka. Pritom vjernik otkriva poziv i poslanje da poput Isusa razumije Božju volju. Stoga u polusatnom bdijenju postanimo novi ljudi, ojačani u svome identitetu i samosvijesti, ohrabreni i potaknuti na život prema Kristovoj zamisli. Klanjanje je četvrtkom u nastavku sv. mise.

Pobožnost sv. Josipu
19. dana u mjesecu svibnju uz oltar sv. Josipa, molimo za obitelji i pojedince koji su potrebni obraćenja, kao i za vlastiti rast u vjeri po njegovim vrlinama. Tog dana nećemo biti Svibanjska pobožnost nego ćemo moliti krunicu sv. Josipu prije, a litanije pred kraj sv. mise. Sve očeve potičem da ovu pobožnost potaknu u zajedništvu svojih obitelji.

Susret kateheta
susret kateheta je u petak, 20. svibnja s početkom u 19 sati.

Susret krizmatelja i krizmanika
sljedeće nedjelje, 22. lipnja, za vrijeme večernje sv. misi i nakon nje biti će susret krizmatelja mons. Luke Marijanovića s ovogodišnjim krizmanicima. Ovim susretom krizmatelj nastoji upoznate i uvjeriti se u trud mladih osoba za samostalni hod u zrelosti vjere.

Koncert Progledaj srcem
sve prijavljene za duhovno-glazbeni koncert Progledaj srcem pozivam da prema dogovoru do kraja tjedna uplate za prijevoz 180 HRK, te dodatno ako nisu kupili ulaznicu 120 HRK. Polazak je u subotu 4. lipnja u 12 sati. U autobusu još ima slobodnih mjesta pa ukoliko se odlučite u uredu provjeriti jesu li popunjena. Za sve koji se naknadno prijavljujete jedini uvjet je da si sami kupite ulaznicu.

Molitveni vijenac svetog Josipa
radost je čuti da se jedan Vjenčić sv. Josipa popunio. Zainteresirani pojedinci ili obitelji, napose očevi, mogu se i nadalje javljati za drugi molitveni vijenac sv. Josipu. Prijavite se gospođi Vesni Juzbašić ili u župni ured kako bi se upoznali s milostima koje se po ovoj pobožnosti primaju.

Prva Ispovijed i prva Pričest - zahvala
proteklih dana naša župna zajednica zajedno s 58-ero djece i njihovim obiteljima, radovala se zbog primanja prvih sakramenata Ispovijedi i Svete Pričesti. Kako je u posljednje dane priprema utkano mnogo truda i ljubavi na tome zahvaljujem djeci i roditeljima; dobrim srcima koja su omogućila da sva djeca prime jednake darove; vjeroučiteljici Saneli Grebenar i vjeroučitelju Josipu Vrtariću na pouci djece i pripremi svetih misa trodnevnice kao i za dane Ispovijedi i Pričesti; školskoj vjeroučiteljici Mandi Kadić na podršci; voditeljici Ivani Marić Damjanović i Isusovim Biserima na raspjevanosti; roditeljima koji su čitali i prinosili darove; obitelji Živković na trudu oko urednosti i lijepo ukrašenom oltarnom prostoru; vlč. Željku i mons. Stjepanu na pomoći u ispovijedanju, a u ime nas svećenika zahvaljujem na svakom daru i pozivu za vaša obiteljska slavlja. Svima veliko HVALA!
Roditelji koji su na roditeljskom sastanku naručili video snimku na USB sticku isti će preuzeti u onaj dan kada se s katehistima dogovore za preuzimanje fotografija.
HALJINICE ostaju kod prvopričesnika do Tijelova jer će ih ponovno nositi dok budu sudjelovali u Tijelovskoj procesiji. Povrat haljinica je u tjednu poslije svetkovine Tijelova na istom mjestu gdje ste ih preuzeli.

Župni Caritas
Redovito dežurstvo volontera Župnog Caritasa je utorkom: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Zbog manjka zainteresiranosti i potrebe za odjećom u župnom Caritasu više ne primamo odjevne predmete te vas molim da isto ne ostavljate ispred zgrade.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

Župna knjižnica
U župnoj knjižnici UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati posudite zapisanu mudrost kako bi vas nadahnula za osobni rast u vjeri.

Hodočašće u Asiz
od 31. kolovoza do 3. rujna ponuđeno nam je hodočašće: Sochio (grob sv. Bakhite), La Verna (mjesto na kojem je sv. Franjo primio stigme), Asiz (bazilika sv. Franje i Gospe od Anđela, grob sv. Carla Acutisa), Loreto, Osimo (svetište sv. Josipa Kupertinskog), Corinaldo (mjesto mučenja sv. Marije Goretti). Voditelj je fra Josip Blažević. Sve informacije potražite u župnom uredu.

Ljetni kamp za mlad na Cresu
od 3. do 10. kolovoza na otoku Cresu fra Josip Blažević organizira ljetni kamp za mlade. Sve informacije potražite u župnom uredu.

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem pronađi poticaje za osobni duhovni rast.

Najava događanja
23. svibnja sv. Deziderije (Željko);
od 24. do 26. svibnja Trodnevnica uoči Svete Krizme. Svete mise su na vanjskom oltarnom prostoru u 19,30 sati;
24. svibnja BDM Pomoćnica Kršćana;
26. svibnja Uzašašće Gospodinovo;
28. svibnja sv. misa podjele sakramenta Svete Krizme;
29. svibnja sv. Euzebije i Polion, cibalski mučenici.

Radno vrijeme župnog ureda
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Na svemu veliko HVALA!!!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Željko Grigić, pastoralni suradnik
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr