Župne obavijesti - VII. vazmena nedjelja

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 29. svibnja do 5. lipnja 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 29. svibnja VII. vazmena nedjelja sv. Euzebije i Polion, cibalski mučenici
8,30 sati + Ruža i Ivan Rožman
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Ilija Galović

PONEDJELJAK 30. svibnja
18,30 sati + Jelka Šarčević

UTORAK 31. svibnja 12. utorak sv. Antunu Padovanskom, Pohod Blažene Djevice Marije
18,30 sati + Martin, Manda i Anica Nikolić

SRIJEDA 1. lipnja sv. Justina, mč.
18,30 sati + Ana i Marko Kamenski

ČETVRTAK 2. lipnja
18,30 sati + Marko, Janja i Tunjo Mićković

PETAK 3. lipnja
8,30 sati + iz ob. Živković
18,30 sati Na nakanu

SUBOTA 4. lipnja Sv. Kvirin Sisački, b. i mč.
8,30 sati + Adela Galović i + iz ob. Oršolić

NEDJELJA 5. lipnja DUHOVI - Dan molitve za svećenička zvanja
8,30 sati + iz ob. Bačić
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Marija i Stjepan Maršić

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise.
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite.

Ženidbeni navještaj
U subotu 11. lipnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Nino Galović (sin Petra i Gale r. Hurcia, rođen 1992.) i Martina Cegledi (kći Zlatka i Ksenije r. Bašić, rođena 199.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Susret zajednice Vjera i svjetlo
danas s početkom u 16 sati u našem Pastoralnom centru je mjesečni susret članova, obitelji i prijatelja naše župne zajednice Noa. Pridruži nam se!

Završetak katehetskih susreta
s proteklim tjednom zaključili smo redovite katehetske susrete. Hvala roditeljima na zauzetosti, djeci na redovitosti, a katehetama i katehisticama na ljubavi i vremenu. Svima dobri Bog koji je bio razlog svih okupljanja, udijelio plodove svega učinjenog.

Svibanjske pobožnosti
u utorak je posljednji dan svibanjskih pobožnosti. Vjerujem da će svatko od nas nakon toga moći zahvaliti Marijinoj poučljivosti na nekom osobnom trenutku duhovnog rasta. I zadnje dane ćemo biti uz krunicu s Marijom prije sv. mise, a pred kraj izmoliti Lauretanske litanije.

Dvanaesti od 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom
preporučimo se u posljednjem zajedničkom koraku zagovoru sv. Antuna. Pri kraju sv. mise izmoliti ćemo krunicu i litanije u čast Sveca čitavoga svijeta.

Živa krunica
nakana molitelja žive krunice u lipnju je: za duhovni rast ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika po Srcu Isusovu. Dopusti da s Marijom i ti doživiš snagu Duha Svetoga. Postani malenim djelom velikog molitvenog vijenca.

Deveti petak devetnice Srcu Isusovu i Euharistijsko klanjanje
i posljednjeg prvog petka sv. mise su u 8,30 i u 18,30 sati. Mogućnost za svetu ispovijed je od 8 do 11 sati, te poslijepodne od 17,30 sati pa dok bude potrebe. Gdje u ispovjedaonicama vidite upaljeno svjetlo pristupite.
Euharistijsko klanjanje je u župnoj crkvi od večernje svete mise do ponoći. Prijavite se za bdijenje od 30 minuta.

Koncert Progledaj srcem
Polazak na koncert Progledaj srcem je u subotu 4. lipnja u 12 sati. Planirani dolazak u Zagreb je oko 16 sati, a polazak s Maksimira je oko 23,30 sata. Povratak je u ranojutarnjima nedjeljnim satima.

Duhovsko bdijenje
Duhovsko bdijenje za srednjoškolce (napose za krizmanike i pripravnike za krizmu) i sve mlade bit će u subotu 4. lipnja, u 20,30 sati u župnom dvorištu. Uz plamenove upaljenog ognja promišljat ćemo o simbolici silaska Duha Svetoga u plamenim jezicima, onda na apostole, a danas na nas - apostole današnjice. Potaknimo jedni druge i dođimo. Rado se mogu priključiti i svi drugi vjernici.

Sakrament krizme - zahvala
jučer, u subotu, 60-tero naših mladih krizmanika primilo je pečat dara Duha Svetoga u sakramentu svete Potvrde.
U dane trodnevnice i dan Krizme utkano je mnogo truda i ljubavi a na tome zahvaljujem: kizmanicima i roditeljima na sudjelovanju u svetim misama; svim našim zborovima na raspjevanosti i MIRovcima na misi Krizme; obitelji Živković na trudu oko urednosti i lijepo ukrašenom oltarnom prostoru; vlč. Matiji Aušiću, vlč. Željku Grigiću na duhovnoj pripravi te mons. Stjepanu Belobrajdiću na pomoći u ispovijedanju. Na kraju, veliko HVALA na znakovima pažnje prema nama svećenicima kao i svakom pozivu na vaše obiteljsko slavlje.
podjela fotografija krizmanicima je sljedeće nedjelje, na Duhove, poslije večernje svete mise.

Fotografije i video od prve Pričesti
fotografije i video snimak Prve Pričesti zgotovljeni su u danima proteklog tjedna. U danima koji su pred nama vjeroučitelji Sanela i Josip će roditelje informirati o terminu preuzimanja. Tada će i oni koji su na roditeljskom sastanku naručili video, a u međuvremenu ih nisu platili kod preuzimanja dati novac.

Mreža molitelja za zvanja
svake prve nedjelje u mjesecu vjernici, obitelji i pojedinci naše župne zajednice, pozvani su na molitvu za svećenička i redovnička zvanja. Spominjući se Isusovih riječi molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju, pred kraj nedjeljnih sv. misa zajedno moliti na tu nakanu. Ti se odvaži na ovu nakanu moliti svakog dana i tako se priključiti nadbiskupijskoj mreži molitelja.

Molitveni vijenac svetog Josipa
radost je čuti da su molitelji popunili dva Vjenčića sv. Josipu, a treći se popunjava. Zainteresirani pojedinci ili obitelji, napose očevi, mogu se i nadalje prijaviti gospođi Vesni Juzbašić kako bi se upoznali s milostima koje pojedinci ili obitelji po ovoj pobožnosti primaju.
Molitveni vijenac Prečistog srca Josipova se sastoji od malih vjenčića. Za svaki vjenčić je potrebna 31 osoba (ili obitelj) koji su povezani molitvom. Svaki član kod upisa odabere jedan dan u mjesecu koji će biti njegov dan za molitvu, post i svetu misu. Tako svaki dan u mjesecu moli po jedna osoba (ili obitelj).

Hodočašće sv. Josipu i bl. Alojziju Stepincu
naša župa u subotu, 18. lipnja, hodočasti u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac te rodno mjesto bl. Alojzija Stepinca u Krašić. Polazak bi bio na sam dan oko 6 sati ispred župne kuće, a planiran povratak je oko 20 sati. Ostalo je još nekoliko mjesta pa se prijavimo što prije. Na bazi od 50 hodočasnika cijena puta je 135 HRK (sve ovisi o broju).

Molitva Bl. Alojzije Stepinac za Domovinu
Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske! Premda nevrijedni da ti služimo, ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za Gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našeg naroda te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti.
Molimo te usrdno da nam svima uz prijestolje Božanskoga Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama. Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Zato ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao.
Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života da slavimo ondje Trojedinog Boga uvijeke. Amen.

Župni Caritas
Redovito dežurstvo volontera Župnog Caritasa je utorkom: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Zbog manjka zainteresiranosti i potrebe za odjećom i obućom u župnom Caritasu više ne primamo odjevne predmete te vas molim da isto ne ostavljate ispred zgrade.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i volontiraj s nama!

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem pronađi poticaje za osobni duhovni rast.

Najava događanja
6. lipnja BDM Majka Crkve – Duhovski ponedjeljak;
10. - 12. lipnja trodnevnica sv. Antunu Padovanskom;
11. lipnja sv. Barnaba, ap - sv. misa kod kapele sv. Antunu;
12. lipnja svetkovina Presvetog Trojstva – završetak Katehetske godine,
- misijska akcija za Benin (sve svete mise predvodi vlč. Neudeviwa Leon Sagbohan),
- crkveni god u Posavskim Podgajcima.

Radno vrijeme župnog ureda
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od utorka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18 sati
u ponedjeljak 30. svibnja Župni ured ne radi.

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Na svemu veliko HVALA!!!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Željko Grigić, pastoralni suradnik
vlč. Robert Jugović, župnik ⮶

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr