Župne obavijesti - 12. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 19. lipnja do 26. lipnja 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 19. lipnja 12. nedjelja kroz godinu pobožnost sv. Josipu
8,30 sati + Stjepan Štimec
10,30 sati za župljane
18,30 sati + iz ob. Ilije Šege

PONEDJELJAK 20. lipnja
18,30 sati + Branka i Marko Baotić

UTORAK 21. lipnja
18,30 sati + Đuro, Mato i Marija Jakobović

SRIJEDA 22. lipnja
18,30 sati + Mijo i Kata Križanović i + Manda Žihlavski

ČETVRTAK 23. lipnja
18,30 sati + Luja Nedić

PETAK2 4. lipnja PRESVETO SRCE ISUSOVO
18,30 sati + iz ob. Kosić i Oršolić (Stanić)

SUBOTA 25. lipnja ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA Bezgrešno srce Marijino
8,30 sati + iz ob. Janjić

NEDJELJA 26. lipnja 13. nedjelja kroz godinu sv. Ivan i Pavao, mč.
8,30 sati + iz ob. Bačić i Dragić
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Filip i Jela Lukić

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise.
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...
Prolazeći pored župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi!

Ženidbeni navještaj
U petak 1. srpnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Vedran Bjelobradić (sin Damira i Anke r. Ivaković, rođen 1991.) i Antonija Filipović (kći Augustina i Mare r. Lelić, rođena 1989.);
U subotu 2. srpnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Igor Vuković (sin Krune i Nataše r. Grigić, rođen 1992.) i Jelena Vuković r. Pušeljić (kći Blaža i Slavice r. Matoš, rođena 1992.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sv. Jurja, sahranjena je:
u utorak 14. lipnja Matija Stojanović (1938.).
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Predstavljanje knjige
pred kraj prijepodnevnih sv. misa Sanja Berger kratko će predstaviti svoju knjigu Izabrani te ju ponuditi za vaš duhovni rast u vjeri.

Pobožnost sv. Josipu
danas 19. dana u mjesecu lipnju molimo sv. Josipa za potrebe naših obitelji, kao i za vlastiti rast u vjeri. Zbog devetnice Srcu Isusovu, krunicu i litanije sv. Josipu izmolite kod svojih domova. Sve očeve potičem da po uzoru na brižnost sv. Josipa ovu pobožnost potaknu u svojoj obitelji.

Ministrantski susret
danas 19. lipnja poslije večernje sv. mise bit će ministrantski susret. Prigoda je to da nam se priključe novi članovi. Ohrabrite ih!

Devetnica Presvetom srcu Isusovu
u četvrtak je posljednji dan devetnice Presvetom Srcu Isusovu. Prije sv. misa molimo Zlatnu krunicu, a na kraju sv. mise Litanije Srcu Isusovu. Ukoliko nisi u mogućnosti doći u župnu crkvu, ovu poniznu molitvu, svaki dan obiteljski izmolimo kod svojih domova.

Upis vezanih misnih nakana
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za srpanj, kolovoz i rujan je u utorak 21. lipnja od 16 sati. Toga dana nakanu mogu upisati samo oni koji osobno dođu te ako u proteklim mjesecima nisu ubilježili ni jednu nakanu. Taj dan nakanu nije moguće upisati prije naznačene satnice ili telefonom. Dok sutradan to već možete učiniti i telefonom (ako ostane slobodnih termina). Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost i razumijevanje za druge. Svi koji su dosad ili na dan upisa upisali svoje dvije nakane, ostale mogu upisati u nevezane koje šaljemo za Đakovo.

Biblijska ura
u srijedu poslije večernje sv. mise (oko 19 sati) promišljajmo o smislu i povijesnim okolnostima nastanka misnih čitanja trinaeste nedjelje kroz godinu. DOĐI i ti kako bi svojim promišljanjem obogatio druge, a sam bio obogaćen promišljanjima drugih.

Euharistijsko klanjanje
poput apostola okupimo se u zajedništvu Euharistijske prisutnosti živoga Boga, te mu se u poniznosti vjeri poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u četvrtak u nastavku večernje sv. mise.

Susret članova vijenaca sv. Josipa
nakon što ste u našoj župi oformili tri molitvena vijenca Prečistog Srca Josipova, a molitelji se i dalje prijavljuju, u petak 24. lipnja nakon večernje sv. mise (oko 19,15 sati) imat ćemo prvi susret. Na susretu ćemo još jednom pojasniti razloge ove pobožnosti kao i milosti koje pojedinci ili obitelji po njoj dobivaju. Odredit ćemo i koordinatore pojedinih vijenaca. Dođimo!

Misijska akcija – Županjsko srce kuca za Benin
u ime vlč. Leona prenosim zahvalnost svima vama koji ste u dobroti srca ili po svojim vrijednim rukama sudjelovali u misijskoj akciji Županjsko srce kuca za Benin. Prikupili smo i predali malo manje od 20.000 HRK. Veliko HVALA!

Darovani oltarnici za župnu crkvu
naša župna crkva 2025. godine napunit će 225. godina od kada je izgrađena. Mnogo je bilo planiranog kako bi ju do tada uredili, ali su novonastale svjetske okolnosti sve odgodile. Sve će ići puno sporije od očekivanog.
jedno od planiranog za ovaj jubilej bilo je da sve oltare u župnoj crkvi ukrasimo kompletom istih oltarnika, jer za sve oltare nema ni jedan komplet oltarnika s istim motivima. O ovoj nakani nisam nikome govorio dok proljetos nije došla gospođa Ana Galović te rekla da bi ona i njena obitelj izradili nove oltarnike za misni oltar i oltar sv. Ivana Krstitelja. Kako je ovih dana obećano i učinjeno, zahvaljujem se gospođi Ani, Mariji i Marku Galoviću te Martini i Hrvoju Maroševiću. Veliko im HVALA!
Njihov osobni pozitivni poticaj iskoristit ćemo da napravimo oltarnike s istim motivima i za ostale oltare: sv. Josipa, Blažene Djevice Marije, Presveto Srce Isusovo, sv. Antuna te za oltar Lurdske Gospe. Ukoliko bi netko htio osobno ili obiteljski darivati izradu oltarnika za neki od navedenih oltara, potrebno je da se javi u župni ured.

Tijelovo ili Brašančevo
u ime svih župljana na uključivosti u Tijelovski ophod izričem veliko HVALA: - domaćinima (obitelji Lešić, Svirčević i Kraljević, djelatnicima Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber kao i svima koji su im pomagali), te Iliji Oršoliću koji je s njima sve dogovorio; - našim Serežanima koji su nosili nebo/baldahim; - svim malima i velikima koji su obukli narodne nošnje, napose našim Tomislavcima; - Ivani Marić Damjanović i Isusovim biserima na misnom pjevanju te članovima Župnog mješovitog zbora na ophodnom pjevanju; - našim prvopričesnicima i svima koji su ih usmjeravali; - ministrantima, čitačima i djeliteljima pričesti; - i na kraju djelatnicima naše Granične policijske postaje Županja koji su brinuli o regulaciji prometa.
Prvopričesnici od ponedjeljka 20. lipnja trebaju razdužiti haljinice.

prof. vlč. Ivan Benaković - doktor biblijskih znanosti
U utorak 14. lipnja prof. vlč. Ivan Benaković, nakon sedam godina poslijediplomskog studija, na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu, stekao je akademski gradus doktor biblijskih znanosti. Ne zaboravimo mu čestitati.

Župni Caritas
Redovito dežurstvo volontera Župnog Caritasa je utorkom: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Zbog manjka zainteresiranosti i potrebe za odjećom i obućom u župnom Caritasu ne primamo odjevne predmete te vas molimo da ih ne ostavljate ispred zgrade.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i volontiraj s nama!

Župna knjižnica
ima redovita dežurstva UTORKOM i PETKOM od 17 do 18,30 sati.

Glas koncila i župne obavijesti
Uzmimo i ponesimo naše Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila. Pritom, ne zaboravimo, ponijeti i našim starijima i nemoćnima.

Najava događanja
29. lipnja sv. Petar i Pavao, apostolski prvaci i Svećeničko ređenje u Đakovu;
od srpnja pa do Velike Gospe ponedjeljkom neće biti tjednih svetih misa;
nakana molitelja Žive krunice za srpanj: za svetost života ovogodišnjih mladomisnika i novozavjetovanih redovnika i redovnica;
1. srpnja prvi petak u srpnju – večernje Euharistijsko klanjanje;
3. srpnja sv. Toma, ap. - ujedno je to Prva nedjelja kada molimo za svećenička i redovnička zvanja iz naše župe.

Radno vrijeme župnog ureda
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati
u srijedu 22. lipnja Župni ured ne radi.

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i Antuna, te našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Na svemu veliko HVALA!!!

vlč. Matija Aušić, ž. vikar / vlč. Željko Grigić, pastoralni suradnik / vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr