Župne obavijesti - 21. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 21. kolovoza do 28. kolovoza 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 21. kolovoza 21. nedjelja kroz godinu
8,30 sati + Ivan Sadrić
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Ljubica i Ivo Klaić

PONEDJELJAK 22. kolovoza
NEMA SVETE MISE

UTORAK 23. kolovoza sv. Ruža Limska, dj.
18,30 sati + iz ob. Martić i Perkunić

SRIJEDA 24. kolovoza sv. Bartol, ap.
18,30 sati + Nikola Babić

ČETVRTAK 25. kolovoza
18,30 sati + iz ob. Terzić

PETAK 26. kolovoza 1. DAN TRODNEVNICE
18,30 sati + Alojzije (Slavko) Kobašević

SUBOTA 27. kolovoza 2. DAN TRODNEVNICE
18,30 sati + Ljubica i Ilija Vučičević

NEDJELJA 28. kolovoza 22. nedjelja kroz godinu 3. DAN TRODNEVNICE
8,30 sati + Ljubica i Pero Bubalović
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Andrija i Šimica Zovkić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise.
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...
Prolazeći pored župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi!

KRŠTENJE
Danas su u našoj župi kršteni:
Nika Dadić, kći Josipa Dadića i Marine r. Bikić;
Marko Toman, sin Antonia Tomana i Marije r. Dominković;
Andro Farkaš, sin Danka Farkaša i Martine r. Nikolić.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju sv. Jurja, sahranjeni su:
u srijedu 17. kolovoza Franjo Andrašević (1954.)
i Marko Rončević (1965.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

TJEDAN DARIVANJA
kroz protekli tjedan i ovu nedjelju (21. kolovoza), u pripremi za slavlje crkvenog goda Mučeništva sv. Ivana Krstitelje, darovima pokazujemo da radost ove svetkovine želimo podijeliti i s potrebitima. Namjernice koje za potrebite donesete neka budu dar ljubavi i brige, a ostavimo ih podno Svetog Križa uz oltar na otvorenom. Ako želiš do srijede to možeš učiniti u prostoru Caritasa.
ZAHVALA: u zahvalnosti SVIMA VAMA koji donesenim paketima niste zaboravili naše potrebite te našim donatorima Žito d.o.o. i svima koji žele ostati anonimni, SVIMA veliko HVALA! Hvala i našim župnim volonterima!
PODJELA PAKETA: je u utorak i srijedu prijepodne i poslijepodne.

SUSRET RODITELJA I KRIZMANIKA
U pripremi krizmanika za sakrament Svete Potvrde pozivam sve roditelje i krizmanike da dođu na susret u utorak 23. kolovoza poslije večernje sv. mise (susret je oko 19 sati).

SUSRET ČLANOVA VIJENACA SV. JOSIPA
susret članova tri molitvena vijenca Prečistog Srca Josipova, (a možete se i dalje prijaviti Vesni Juzbašić), u srijedu 24. kolovoza nakon večernje sv. mise (oko 19,15 sati) imat ćemo prvi susret. Na susretu ćemo još jednom pojasniti razloge ove pobožnosti kao i milosti koje pojedinci ili obitelji po njoj dobivaju. Dođimo!

TRODNEVNA PRIPRAVA I SVETKOVINA MUČENIŠTVA SV. IVANA KRSTITELJA
od 26. do 28. kolovoza prigodnom trodnevnicom duhovno ćemo se pripremiti za naš crkveni god. Predvodit će ju vlč. Davor Vuković, profesor na KBF-u Đakovu i sveučilišni kapelan Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Sv. mise su u 18,30 sati.
u nedjelju 28. kolovoza sv. misu u 10,30 sati prenosi Vinkovačka TV;
ISPOVIJED: Mi domaći, nastojimo trodnevnicu iskoristiti za sakrament pomirenja, kako bi na sam dan naši hodočasnici i gosti imali istu prigodu. U danima trodnevnice ispovijed je 45 minuta prije sv. mise;
Svih tih dana s. Pashala iz Bošnjaka ponudit će razne pobožne predmete;
U dane trodnevnice i na crkveni god mogućnost je upisa nevezanih (šalju se u Đakovo) zahvalnih i zavjetnih misnih nakana na čast sv. Ivanu Krstitelju kao i onih za naše pokojne;
29. kolovoza je svetkovina Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – CRKVENI GOD i Dan Grada Županje. Svete mise su u 7; 8,30; 10,30 i 18,30 sati. Misu u 10,30 sati predvodit će vlč. Darko Tomašević, dekan i profesor na KBF-a u Sarajevu. Tu sv. misu izravno prijenosi Hrvatski radio Županja.

LJETNI ORATORIJ - ZAHVALA
prvo se zahvaljujem dobrom Bogu koji je omogućio da kiša minimalno omete naše planove. Hvala djeci koja su kroz protekle dane radosnim i navijačkim glasovima ispunile naše župno dvorište. Hvala roditeljima na povjerenju i podršci kod slanja djece. Hvala animatorima Anti, Dinku, Ivi i Ružici iz Zagreba te dvadesetero naših župnih animatora koje okuplja Ivana Perišić Juzbašić. Hvala odraslima, vama oko 25 (više nego prošle godine), koji ste se pečenjem kiflica, donošenjem sokova ili novčanim darom uključili u radost naše djece. Hvala našim dobrotvorima i djelatnicima Pizzerije Bilbao i pekarnici Temaj na dobroti i susretljivosti kod termina pripreve peciva.
sve što je učinjeno i što smo u Oratoriju naučili stavljamo u zagovor bl. Carla Acutisa. Blaženi Carlo, moli za nas!

KOLAČI ZA CRKVENI GOD
Ukoliko još netko ima nakanu o kirvaju darivati svećenike kolačima, molim da javi u župni ured.

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
Nadbiskupijska zaklade Dr. Nikola Dogan do 10. listopada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Sve potrebne informacije, te dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite na stranici http://caritas.djos.hr/?p=4112 ili skeniranjem QR-kod

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu do kraja veljače 2023. godine ili kasnije, obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak. Tečaj počinje 7. rujna s početkom u 19,30 sati, a održava se srijedom, četvrtkom i petkom kroz dva tjedna. Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Predavanja će biti u velikoj dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca.

TKO PRIPADA ŽUPI
mobilnost vjernika (tuzemstvo ili inozemstvo) često dovodi do zbunjenosti s obzirom na mjerodavnost župa na crkvenom području. Ponajviše je ovo vidljivo kod dijeljenja sakramenata ili izdavanja potrebnih dokumenata za crkveno područje. Osim onih koji se školuju/studiraju, svi koji izbivaju izvan naše župe više od godinu dana, moraju se javiti u župni ured župe na čijem teritoriju su se nastanili. Ta župa postaje im mjerodavna za sve što će ubuduće trebati, te za godišnje plaćanje lukna. Svi vjernici svjedočanstvo o primljenim sakramentima traže u župi gdje su ih primili (gdje su upisani u crkvene knjige). Sve druge potvrde (svjedočanstva o kumovanju kod krštenja/krizme) kao i dogovore za krštenja djece ili nadležnosti za vjenčanje ili što je već potrebno, dogovara se u župnom uredu župe na čijem teritoriju ste nastanjeni.

PODJELA BLAGOSLOVA DJECI KOD PRIČESTI
Kako bi praksa svećenikova blagoslova djece kod pričesti odisala pobožnošću i ljepotom, a napose dostojanstvom, svako dijete koje njegovi najmiliji ne nose u naručju, neka priđe i blagoslov zatraži prekriženih ruku na prsima.

ŽUPNI CARITAS
Zauzetošću volontera naš Župni Caritas podjelu paketa našim potrebitima imat će u utorak i srijedu: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donosite.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

BLAGOSLOV OBITELJI
obitelji koje su došle na ljetni odmor u svoje domove, a tu nisu mogle biti u vrijeme Božićnog blagoslova obitelji, slobodno nam se mogu obratiti u naš župni ured radi dogovora. Rado ćemo vas pohoditi, zazivajući blagoslov na sve vas.

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su nemoćni da dođu na sv. misu.

NAJAVA DOGAĐANJA
nakana molitelja žive krunice u rujnu: da djeca i mladi ne odustaju od dolaska na sv. misu (euharistiju);
2. rujna Prvi petak u rujnu;
3. rujna sv. Grgur Veliki, p.;
4. rujna Prva nedjelja - Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa, te našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
o. Jozaphat Nigimoni Mosa, pastoralni suradnik
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr