Župne obavijesti - Isus Krist, Kraj svega stvorenja

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 20. studenog do 27. studenog 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA    20. studen.    Isus Krist – Kralj svega stvorenja
7,30 sati    + Ilija, Manda i Ružica Matuzović
9 sati    + Marko i Eva Didović
10,30 sati    za župljane 
18 sati    + Anđa Galović i Mandica Živković

PONEDJELJAK    21. studen.    
NEMA SV. MISE

UTORAK    22. studen.    sv. Cecilija, dj. i mč.
8 sati    + Ante, Luca i Ivo Pejić

SRIJEDA    23. studen.    
18 sati    + iz ob. Spaić (Ižakovi)

ČETVRTAK    24. studen.    sv. Andrija Dung Lac i vijetnams. mč.
18 sati    + Marijan Petrović

PETAK    25. studen.    sv. Katarina Aleksandrijska
18 sati    + Katica Juzbašić

SUBOTA    26 studen.    
8 sati    + Ljuba, Mato i Ana Maršić

NEDJELJA    27. studen.    1. nedjelja došašća
7,30 sati    + Josip Šinka
9 sati    + iz ob. Josipa i Katarine Bučar
10,30 sati    za župljane
19 sati    + Josip i Janja Alberini

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. 
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite.
Prolazeći u tjednu pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj zahvalnosti i osobnoj molitvi!  

KRŠTENJE
Danas su u našoj župi kršteni:
Dane Peršić, sin Danijela Peršića i Ljubice Blaževac r. Jelečević;
Nora Varzić, kći Ivana Varzića i Andree r. Đermanović.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere! 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na groblju sv. Jurja u Županji, sahranjena je:
u utorak, 15. studenog Elizabeta Jurić r. Vrdoljak (1943.).
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

PRODAJA ADVENTSKIH VIJENACA
Članovi Vjere i svjetla župne zajednice Noa, izradili su rukotvorine s kojima prikupljaju sredstava za ljetno hodočašće u Međugorje. Njihovim adventskim vijencima, dekoracijama za vrata, božićnim čestitkama i pšenicom ukrasimo naše domove ili iznenadimo i obradujmo druge. 

AKCIJA JEDNA SVIJEĆA ZA TOPLI DOM
volonteri župnog Caritasa ponudit će vam preostale ručno izrađene svijeće za akciju Jedna svijeća za topli dom. Želja nam je svim potrebitima koji su prijavljeni u župi darivati dva kubna metra drva. Veliko HVALA svima koji ste ostavili svoj dar.
Tvojom dobrotom neka nečiji dom bude topao kroz tjedan dana!

SMOTRA ZBOROVA U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA
danas 20. studenog u 19 sati, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, mješoviti zbor KUU “Kristal-Sladorana”, domaćin je smotre zborova pod nazivom U spomen na žrtve Vukovara. Uz organizatore na smotri sudjeluju gosti iz Cernika, Nove Gradiške, Davora, Slavonskog Broda i naša pjevačka skupina Mustre. Dobro došli!

PROSLAVA SV. CECILIJE
spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja, naš župni mješoviti pjevački zbor proslavit će zajedno s drugim zborovima iz župa Županjskog dekanata u Štitaru 22. studenog sv. misom u 18 sati. 

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
Prihvatimo Isusove riječi: I evo, ja sam s vama u sve dane do – svršetka svijeta, te se u četvrtak poniznom vjerom zajedno poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u nastavku sv. mise.
Vrijeme koje provedete s Isusom u Presvetom Sakramentu najbolje je utrošeno vrijeme na zemlji. Svaki trenutak koji provedete s njime produbit će vaše zajedništvo s njime i učiniti vašu dušu još slavnijom i ljepšom u vječnosti, a donijet će i trajan mir na zemlji. (Sv. Terezija iz Kolkate)

PALJENJE PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE
okupimo se u predvečerje prve nedjelje došašća, u subotu 26. studenog u 
18 sati, na kratko molitveno bdijenje. Ponesimo obiteljske adventske vjenčiće koje ćemo blagosloviti, a onda ćemo na našem župnom adventskom vijencu upaliti prvu svijeću. Pripremu svega potrebnog i sam program animirat će naši Pripravnici prve godine na krizmu.
svake subote, poslije paljenja svijeće, zadržat ćemo se u župnom dvorištu uz topli čaj, a sve vas potičem da ponesete malo suhih kolačića ili slanog peciva. Osobito molim obitelji djece koji su tu subotu zaduženi za pripremu programa: prva subota roditelji pripravnika prve godine na krizmu; druga subota roditelji krizmanika; treća subota roditelji učenika od 1. do 4. r. OŠ i četvrta subota roditelji učenika od 5. do 8. r. OŠ.

NOVA MISNICA SV. JOSIPA
zahvaljujem moliteljima Vjenčića sv. Josipa koji su, u znak zahvale za uslišane milosti, našoj župi darivali zavjetnu misnicu s likom sv. Josipa.

ZORNICE
snaga vjere u vremenu Došašća očituje se po odluci da kroz četiri tjedna, činimo žrtvu u redovitom pohađanju misa zornica u 6 sati. Ovo sveto vrijeme iščekivanje, bdijenja i redovitosti potiče naš duh na Kristoliku osjetljivost prema potrebitima. Tako ćemo u prvom tjednu došašća na zornicama prikupljati priloge za ogrjev našim potrebitim župljanima.

PRIJAVA BOLESNIKA 
molimo članove obitelji, prijatelje i susjede, da sve nepokretne župljane do 28. studenog prijave u župnom uredu za primanje sakramenata. Zbog vlastite savjesti, nemojmo dopustiti da bolesne osobe u svojem trpljenju ne prime milost Isusova dodira. Pohod bolesnicima bit će u prvom tjednu Došašća.

DARIVANJE BOROVA 
za izradu našeg vanjskog adventskog vijenca svake godine netko od vjernika daruje bor ili jelku koji su im u dvorištu nepotrebne. U dogovoru s djelatnicima Čistoće oni će procijeniti mogućnost uklanjanja darovanog drveta. Kako je uskoro Došašće, vi koji bi htjeli darivati bor za navedenu svrhu javite se u župni ured.

PRIJAVA ZA OGRJEV
Molimo naše župljane koji su u potrebi da do 2. prosinca dođu u župni ured i popune prijavu za ogrjev. U dodijeli ogrijeva prioritet su osobe i obitelji bez primanja, odnosno one s najnižim primanjima po članu obitelji. Svakako treba računati kako postoji mogućnost, da zbog ograničenih sredstava, svim prijavljenima navedeno nećemo moći omogućiti.

NARUDŽBA MISNIH VINA
od ovoga tjedna možemo naručiti Misna vina po prigodnom popustu. Moguće je naručiti vino u buteljama bijelo: vrhunski Traminac i Shardonnay (30 HRK) te kvalitetnu Graševinu (25 HRK); kao i crno kvalitetno Cabernet Sauvignon-Frank (30 HRK). Dostava je 2. prosinca. 

MOBITEL U SVETOJ MISI
u posljednjih nekoliko nedjelja primjetno je kako za vrijeme svete mise zvone mobiteli. I normalno svi se okreću i obraćaju tomu pozornost. Jedni se javljaju pod misom, dok drugi sve njih naglas komentiraju.
UZMI SI PRAVILO prije ulaska u crkvu, provjerimo jesu li na tvom mobitelu isključeni tomovi i svi alarmi (podsjeti i druge). Tako čineći bit ćemo sabraniji i druge nećemo ometati.

ŽUPNI CARITAS
Zauzetošću volontera naš Župni Caritas otvoren je za potrebite iz naše župe u utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donesite. 
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

ŽUPNA KNJIŽNICA
župna knjižnica otvorena je u UTORAK i PETAK od 17 do 18 sati. Iskoristimo zapisanu riječ te se nadahnimo za nove korake rasta u vjeri. 
Knjige s preporukom: 1. Dijalog utjehe u nevolji, 2. Carlo Acutis - Gek u raju i 3. Papa Franjo – cjelovita biografija.

KATOLIČKI KALENDARI
dođite na vrijeme te u župnom uredu nabaviti jednolisni i dvanaestolisni kalendare za nadolazeću 2023. godinu.

NAJAVA DOGAĐANJA
29. studenog Adventska biblijska duhovna tribina pod nazivom Razumljivi Isus - protiv besmislene vjere u Boga. Voditelj je prof. biblijskih znanosti vlč. Ivan Benaković;
2. prosinca prvi petak i večernje Euharistijsko klanjanje. Klanjanje za krizmanike je u 19,30, a pripravnike prve godine za krizmu je u 20 sati.
- sv. misu zornicu predslavit će pomoćni biskup Arushe u Tanzaniji mons. Prosper Balthazar Lyimo;
3. prosinca sv. Franjo Ksaverski, prez. 
- u 18 sati paljenje druge adventske svijeće u našem dvorištu;
4. prosinca sv. Barbara, dj. i mč. i Dan molitve za svećenička zvanja
- u 15 sati program za djecu uoči spomendana sv. Nikole.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr