Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI

Od 21. svibnja do 28. svibnja 2023.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane

NEDJELJA    21. svibnja    VII. vazmena nedjelja 
8,30 sati    + Ivan i Marija Bušić (Đukini)
10,30 sati    za župljane 
18,30 sati    + Niko Filipović

PONEDJELJAK    22. svibnja    Sv. Rita, red.
NEMA SVETE MISE

UTORAK    23. svibnja    Sv. Deziderije (Željko), b. i mč. 11. utorak sv. Antunu Padovanskom
18,30 sati     + Damir i Antun Husarek

SRIJEDA    24. svibnja    BDM Pomoćnica Kršćana
18,30 sati    + Đuro i Katarina Golubičić i + Ana Latinac

ČETVRTAK    25. svibnja    
18,30 sati    + iz ob. Vlatka Kovačevića

PETAK    26. svibnja    
18,30 sati     + Ilija i Maria Džoić

SUBOTA    27. svibnja    Duhovsko bdijenje
8,30 sati    + Luka i Ivan Nikolić

NEDJELJA    28. svibnja    PEDESETNICA Duhovi 
8,30 sati    + Vinko Župarić
10,30 sati    za župljane 
18,30 sati    + iz ob. Pere Martića i + iz ob. Galić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. 
Kada vidite upaljeno svjetlo pristupite.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj zahvalnosti i osobnoj molitvi! 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na Gradskom groblju sv. Jurja sahranjeni su: 
u utorak 16. svibnja Pero Lovrić (1934.) i
Ilija Jurić (1940.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine! 

MISIJSKI SUSRET
članovi misijske zajednice svoj susret imat će u utorak 23. svibnja poslije večernje sv. mise.

KATEHETSKI SUSRETI
ovaj tjedan se redovito održavaju Katehetski susreti za sve uzraste. Katehete molim da u postojeće grupe na društvenim mrežama pošalju podsjetnik s terminom susreta.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI
Časteći Mariju, Svibnja Kraljicu, otkrivajmo ono o čemu nas Marija svojim primjerom poučava dok nam za Isusa govori, Što god vam rekne učinite. Uz krunicu BDM prije sv. mise, pred kraj izmolit ćemo Lauretanske litanije.

13 UTORAKA SV. ANTUNU PADOVANSKOM
u utorak pri kraju sv. mise, podno oltara i relikvija sv. Antuna Padovanskog, molimo svečevu krunicu i litanije, a na kraju ćemo primiti blagoslov relikvijom Sveca čitavoga svijeta.

BIBLIJICA - SUSRET ZA DJECU OD 3. DO 6. GODINA
u srijedu 24. svibnja od 17 sati susret je za djecu od 3 do 6 godina. Zbog što kvalitetnije organizacije susreta roditelji dolazak djeteta prijavite katehistici Maji Blumenšajn.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
Prihvatimo Isusove riječi: I evo, ja sam s vama u sve dane do – svršetka svijeta, te se u četvrtak poniznom vjerom zajedno poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u nastavku sv. mise.
Vrijeme koje provedete s Isusom u Presvetom Sakramentu najbolje je utrošeno vrijeme na zemlji. Svaki trenutak koji provedete s njime produbit će vaše zajedništvo s njime i učiniti vašu dušu još slavnijom i ljepšom u vječnosti, a donijet će i trajan mir na zemlji. (Sv. Terezija iz Kolkate)

DUHOVSKO BDIJENJE
Duhovsko bdijenje za sve župljane, a napose za krizmanike i pripravnike za krizmu i sve mlade bit će u subotu 27. svibnja s početkom u 20,30 sati u župnom dvorištu. Uz plamenove upaljenog ognja promišljat ćemo o simbolici silaska Duha Svetoga u plamenim jezicima, onda na apostole, a danas na nas - apostole današnjice. Potaknimo jedni druge i dođimo. 

ISPIT KRIZMANIKA PRED RODITELJIMA
sljedeću nedjelju na svetkovinu Duhova (28. svibnja) poslije večernje sv. 
mise, ovogodišnji krizmanici će pred svojim roditeljima potvrditi dugogodišnju pripravu za sakrament Krizme. Tim činom će pred roditeljima, koji su za njihovu vjeru jamčili kod krštenja, potvrditi početke zrelosti vjere.

ŽUPNI CARITAS
Zauzetošću volontera naš Župni Caritas ima redovito dežurstvo utorkom: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donesite. Ono što donosite ne ostavljajte ispred vrat već za vrijeme dežurstva uručiti volonterima. Dođi i pridruži nam se!

ZLATNA HARFA - ZAHVALA
u ovaj događaj utkano je mnogo truda i ljubavi, a na tome zahvaljujem: dobrim srcima koja su pripremila slatka i slana peciva te su omogućila da se sva djeca koja su bili gosti naše župe osjećaju kao kod kuće; Isusovim Biserima i voditeljici Ivani Marić Damjanović na pripremi i suradnji u organizaciji susreta; Vlatki Gašljević na vođenju programa; župnim animatorima uz vodstvo katehistica Ivane Perišić Juzbašić, Martine Lešić i Ane Džebić; obitelji Zorana Đoića na daru suhomesnatih proizvoda za djecu; katehistici Jeli Baotić i suradnicima na izradi dekoracije za Zlatnu harfu te vlč. Krešimiru na duhovnom nagovoru. Svima veliko HVALA!

BLAGOSLOV DJECE U SV. MISI
svi znamo kako je Isus djecu apostolima stavljao za uzor vjernosti te je na njih polagao ruke. S tom nakanom i danas roditelji donose djecu kako bi od svećenika molili da na njih položi ruke. Želeći istaknuti svetost tog trenutak neka svi koji djecu dovode na blagoslov uvijek ih poučavaju, kako prije dolaska pred svećenika treba prekrižiti ruke, ali i da nakon blagoslova sami učine znak križa.

HODOČAŠĆA 
ĐAKOVO – 30. svibnja mogućnost je hodočašća u Đakovo – Breznicu Đakovačku u Samostan sestara Karmeličanki – Svetište Božjeg Milosrđa u Ovčaru. Polazak je u 7,30 sati ispred župne kuće. Cijena puta je 7 €. Prijave su u župnom uredu do četvrtka, 25. svibnja.
KARLOVAC – 10. lipnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovacu susret je članova Vjenčića Prečistog Srca Josipova. Polazak je u 4 sata ispred župne kuće. Cijena puta je 9 €. Prijavu ubilježite u župnom uredu.
ŠUMANOVCI – 17. lipnja predviđeno je jubilarno hodočašće povodom 650-e obljetnice svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke. Polazak je u 8,30 sati ispred župne kuće. Cijena puta je 6 €. Prijavu ubilježite u župnom uredu.

MOLITVA BL. ALOJZIJE STEPINAC ZA DOMOVINU
Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske! Premda nevrijedni da ti služimo, ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za Gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našeg naroda te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti.
Molimo te usrdno da nam svima uz prijestolje Božanskoga Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama. Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Zato ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao. 
Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života da slavimo ondje Trojedinog Boga uvijeke. Amen.

ŽUPNA KNJIŽNICA
u tjednu koji je pred nama naša župna knjižnica bit će otvorena PONEDJELJKOM i SRIJEDOM od 17,30 do 18,30 sati. Iskoristi ono što je zapisano za osobni rast u vjeri.
GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem možeš pronaći poticaje za osobni duhovni rast.

NAJAVA DOGAĐANJA
29. svibnja sv. Euzebije i Polion, cibalski mučenici. 
31. svibnja Pohod Blažene Djevice Marije – crkveni god u Soljanima;
nakana molitelja žive krunice za lipanj: za duhovne plodove ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika;
od 30. svibnja do 1. lipnja Trodnevnica uoči Svete Krizme. Svete mise su na vanjskom oltarnom prostoru u 19,30 sati;
1. lipnja spomendan sv. Justina, mč.;
2. lipnja prvi petak + večernje klanjanje do ponoći;
3. lipnja sv. misa podjele sakramenta Svete Krizme;

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo župnog ureda je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 
vlč. Krešimir Iljazović, župni vikar                               
vlč. Robert Jugović, župnik
 

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr