Featured

Predstavljanje knjige „Komunistički progoni i mučeništvo bl. Alojzija Stepinca“ i tribina

U četvrtak, 24. listopada s početkom u 19:30 u Pastoralno-kulturnom središtu bl. Alojzija Stepinca u našoj župi održana je tribina i predstavljanje knjige mons. dr. Juraja Batelje „Komunistički progoni i mučeništvo bl. Alojzija Stepinca“.
Tribinu je otvorio riječima pozdrava nazočnoj publici i predavačima župnik vlč. Robert Jugović. U prvom dijelu tribine o medicinskim dokazima trovanja blaženika od strane komunističke vlasti, teškim metalima u hrani, progovorila je prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med., koja je svoje izlaganje zaključila riječima: „Ovo su nepobitni dokazi da je kardinal Alojzije Stepinac bio sustavno trovan!“.

U nastavku tribine nazočnima se obratio mons. dr. Juraj Batelja, kojega je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić imenovao 7. listopada 1991. promicateljem postupka za proglašenje blaženim i svetim zagrebačkog nadbiskupa dr. Alojzija kardinala Stepinca. On je prezentirao dokumente i rezultate znanstvenih istraživanja koja nepobitno dovode do zaključka da se komunistički režim tadašnje Jugoslavije poslužio toksičkim sredstvima kako bi likvidirali kardinala Stepinca. Osim toga, dr. Batelja prezentirao je nepobrojive dokaze Stepinčeve humanosti te zasluge za spašavanje mnogih života kako hrvatskog, tako i srpskog, židovskog i romskog naroda. Nazočni su mogli vidjeti i mnoge dokumente čije je objavljivanje i čitanje na montiranom procesu protiv kardinala Stepinca bilo zabranjeno.

Na kraju tribine župnik Jugović zahvalio je prezentatorima na njihovoj zadivljujućoj posvećenosti prikupljanju i iznošenju dokumentirane građe o životu, djelu i mučeništvu ovog velikog hrvatskog blaženika.

predstavljanje_knjige (1)
predstavljanje_knjige (1)
predstavljanje_knjige (2)
predstavljanje_knjige (2)
predstavljanje_knjige (3)
predstavljanje_knjige (3)
predstavljanje_knjige (4)
predstavljanje_knjige (4)

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr