Misa „Polnoćka“ u našoj župi

U subotu, 2. svibnja 2020. u 0:00 sati u našoj župi služena je sveta misa s pukom – prva nakon 43 dana. U natkrivenom prostoru za misna slavlja na otvorenom posvećenom blagopokojnom kardinalu Franji Kuhariću, misu je predvodio župnik vlč. Robert Jugović, koncelebrirao mu je župni vikar vlč. Noudeviwa Leon Sagbohan, a prikazana je svetom Josipu na čast.

Tijekom kraće homilije, vlč. Jugović se očitovao na znakovitost vremena koje je proteklo bez svetih misa s vjernim pukom, od blagdana sv. Josipa do blagdana sv. Josipa Radnika, a znajući kako je sv. Josip zaštitnik cijele Crkve Božje, naglasio je kako smo i mi u ovom vremenu zasigurno uživali zaštitu ovog svima nama dragog sveca.

Samo misno slavlje kao i prostor gdje je održano, prilagođeno je prema uputama HZJZ-a: od postavljanja dozatora sa sredstvom za dezinfekciju na ulazima u dvorište župe, uklanjanja suvišnih klupa, a označavanjem mjesta sjedenja na ostavljenim, do izostavljanja „ruke mira“ u misnom slavlju te podjele svete pričesti na ruku uz poštivanje propisanih mjera dezinfekcije ruku djelitelja sv. pričesti i stavljanjem zaštitnih maski na lice.

Z. Zadro

polnocka (1)
polnocka (1)
polnocka (2)
polnocka (2)
polnocka (3)
polnocka (3)
polnocka (4)
polnocka (4)
polnocka (5)
polnocka (5)
polnocka (6)
polnocka (6)
polnocka (7)
polnocka (7)
polnocka (8)
polnocka (8)
polnocka (9)
polnocka (9)

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr