Misa „Polnoćka“ u našoj župi

U subotu, 2. svibnja 2020. u 0:00 sati u našoj župi služena je sveta misa s pukom – prva nakon 43 dana. U natkrivenom prostoru za misna slavlja na otvorenom posvećenom blagopokojnom kardinalu Franji Kuhariću, misu je predvodio župnik vlč. Robert Jugović, koncelebrirao mu je župni vikar vlč. Noudeviwa Leon Sagbohan, a prikazana je svetom Josipu na čast.

Tijekom kraće homilije, vlč. Jugović se očitovao na znakovitost vremena koje je proteklo bez svetih misa s vjernim pukom, od blagdana sv. Josipa do blagdana sv. Josipa Radnika, a znajući kako je sv. Josip zaštitnik cijele Crkve Božje, naglasio je kako smo i mi u ovom vremenu zasigurno uživali zaštitu ovog svima nama dragog sveca.

Samo misno slavlje kao i prostor gdje je održano, prilagođeno je prema uputama HZJZ-a: od postavljanja dozatora sa sredstvom za dezinfekciju na ulazima u dvorište župe, uklanjanja suvišnih klupa, a označavanjem mjesta sjedenja na ostavljenim, do izostavljanja „ruke mira“ u misnom slavlju te podjele svete pričesti na ruku uz poštivanje propisanih mjera dezinfekcije ruku djelitelja sv. pričesti i stavljanjem zaštitnih maski na lice.

Z. Zadro

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr