Dekreti razrješenja i imenovanja

objavljeni su dekreti o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a odnose se i na svećenike koji djeluju u našoj župi. Razrješenja dosadašnjih službi su s danom 23. kolovoza, a imenovanja i preuzimanje novih službi je s danom 24. kolovoza 2022.

  • naš župni vikar vlč. Matija Aušić razriješen je službe u našoj župi te nastavlja službu upravitelja župe Vrbanja i službu pastoralnog suradnika u Bošnjacima;
  • vlč. Željko Grigić razriješen je službe pastoralnog suradnika u našoj župi te je imenovan pastoralnim suradnikom u župi Ivankovo;
  • za novog pastoralnog suradnika našoj je župi na neodređeno vrijeme dodijeljen redovnik o. Josaphat Ngimonyi Mosha;
  • također po završetku studija u Rimu vlč. Ivan Benaković, profesor na KBF u Đakovu, dobiva nove službe te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi sv. Luke u Josipovcu i nadbiskupijskim povjerenikom za biblijski pastoral.

Vlč. Matiji i vlč. Željku zahvaljujemo na svemu učinjenom kroz proteklu godinu, na trudu i nastojanju da poput Isusa, Dobrog Pastira, utkaju sebe u duhovni i ljudski rast naše župe. U njihovim novim službama pratimo ih osobnom molitvom, a osobito to vrijedi za našeg novog pastoralnog suradnika o. Josafata.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr