Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 21. do 28. ožujka 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane

NEDJELJA 21. ožujka 5. korizmena nedjelja, Gluha nedjelja
7,30 sati + Jelena Bušić
9 sati + Luka i Anica Paradžiković
10,30 sati za sve župljane
18 sati + Mato, Ivo i Mara Sadrić

PONEDJELJAK 22. ožujka
18 sati Za zdravlje Dragice Rebekić

UTORAK 23. ožujka Križni put, 2. utorak sv. Antunu Padovanskom
18 sati Za zahvalu

SRIJEDA 24. ožujka Sv. Katarina Švedska, dj.
18 sati + Luka i Klara Iljić

ČETVRTAK 25. ožujka Blagovijest – Navještenje Gospodinovo - Uskrsna ispovijed u našoj župi
11,45 sati
18 sati + Stjepan i Marta Jovanovac

PETAK 26. ožujka Križni put
18 sati + Ruža i Vinko Bačić

SUBOTA 27. ožujka
9 sati + Kaja Nikolić i Marko Sadrić

NEDJELJA 28. ožujka Cvijetnica –Nedjelja muke Gospodinove
7,30 sati + iz ob Katice Janjić
9 sati +Ilija Galović
10,30 sati +za narod
18 sati +Ivica Marjanović i Kata Josipović

Zbog ispovijedanja po župama, svagdanja ispovijed u župi neće biti moguća. Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se na osobnoj molitvi. 

KRŠTENJE
U našoj župnoj crkvi kršten je:
Šimun Čolić, sin Krešimira i Josipe r. Vidaković.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjena je:
18. ožujka Manda Miličević r. Pejaković (1937.);
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

KUĆNA CRKVA (OBITELJ) - PREKRIVANJE RASPELA
Po uzoru na prošlu godinu, kada nismo mogli imati sv. mise u župnoj crkvi, uprisutnimo u Kućnim crkvama (obiteljima) liturgijske znakove Kristove muke i uskrsnuća. Nastavno na Božićni blagoslov obitelji pokažimo na ovaj način, po znakovima Božje patnje i uskrsne pobjede, želju za Božjim pohođenjem u našim domovima.
Pronađi u svom domu vidljivo mjesto i postavi raspelo koje prekri platnom (ako se nema ljubičasto može ono koje imamo). Drugi korak je da na Cvije-tnicu raspelo ukrasiš cvijećem. Treći je na Veliki petak, a četvrti na Uskrs.

75 PODUPIRATELJA ZA 1 DIJETE
danas poslije sv. misa volonteri našeg župnog Caritasa primat će vaše donacije za Nadbiskupijsku zakladu dr. Nikola Dogan. Svojim darom omogućavamo prikupljanje dijela stipendije za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja. Iz prošlogodišnjeg fonda Zaklade u našoj župi je dodijeljeno 5 učeničkih stipendija. Projekt se ostvaruje tako da 75 donatora darom od 20 HRK prikupi dio sredstva za 1 godišnju stipendiju.

ŽUPNA KATEHEZA
Redoviti katehetski susreti bit će još ovaj tjedan. U velikom tjednu i tjednu poslije Uskrsa katehetskih susreta neće biti.
Bez obzira što katehetskih susreta neće biti, roditelji su pozvani, osobnim primjerom pokazati vlastitoj djeci vjeru u Boga koji trpljenjem po uskrsnuću pobjeđuje smrt. Poučavaj vjerom u obiteljskom dolasku na Cvjetnicu, obrede Velikog četvrtka, Velikog petka, Velike subote te na Uskrs.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za travanj, svibanj i lipanj je u utorak 23. ožujka od 15,30 sati. Svi koji u proteklim mjesecima to već nisu, godišnje mogu upisati DVIJE nakane. Toga dana nakanu mogu upisati samo oni koji osobno dođu, dok sutradan to već možete učiniti i telefonom. Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost i razumijevanje za druge. Svi koji su prethodno upisali svoje dvije nakane ili imaju više od dvije nakane, mogu ih upisati u nevezane koje šaljemo za Đakovo.

13 UTORAKA SV. ANTUNU PADOVANSKOM
druga pobožnost od 13. utoraka sv. Antunu Padovanskom je u utorak 23.
ožujka. Uz oltar sv. Antunu pri kraju sv. mise izmolit ćemo svetčevu krunicu i litanije njemu u čast.

USKRSNA ISPOVIJED
u četvrtak 25. ožujka velika uskrsna ispovijed u našoj župi je prijepodne od 9 do 11:45sati, te poslijepodne od 16 do 18 sati.
U drugim župama dekanata ispovijed je u Gradištu: u ponedjeljak 22. ožujka; u Cerni: u utorak 23. ožujka; u Županji 2: u srijedu 24. ožujka i u Bošnjacima: u petak 26. ožujka.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
zajednički Križni put je utorkom i petkom 30 min prije svete mise. Zbog epidemioloških mjera, kada nema padalina, redovito će biti na vanjskoj Kalvariji. Nemojmo razdvajati križni put od svete mise jer su to nerazdvojna obilježja pobožnosti Korizmenog vremena. Planirajmo i uložimo vrijeme za duhovni rast!
Križ potiče na odvažnost - očevi, majke i djeco u opravdanoj nemogućnosti
dolaska u župnu crkvu, predmolite križni put u svojim obiteljima.

KRIŽNI PUT ZA MLADE
MLADI, u svom korizmenom odricanju nemojte se odreći vjere i volje da svakog Korizmenog petka na vanjskoj kalvariji, pođete Putem križa. Ovoga petka u 20 sati okupit ćemo se u duhu Nadbiskupijskog križnog puta mladih!

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
Prepoznajmo sebe pozvanima, te se poput apostola okupimo oko Isusa, kako bi se u poniznoj vjeri poklonili živom Bogu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje je četvrtkom poslije večernje sv. mise.

BIBLIJSKA URA
Biblija, zapisana Božja riječ, temelj je naše vjere i potrebna je našeg razumijevanja kako bi nam bila izvor svakidašnje mudrosti. Biblijsko-molitveni susret bit će u četvrtak, 25. ožujka s početkom u 19 sati. Uz svećenike i ti budi sudionik na susretu u našem Pastoralnom centru. DOĐI i povedi one koje želiš obogatiti Božjom riječju!

CVIJETNICA
u nedjelju Muke Gospodinove u našoj župi su četiri sv. mise: u 7,30 sati je u župnoj crkvi, a ostale tri: u 9, 10,30 i 18 sati su na vanjskom oltarnom prostoru. Blagoslov maslinovih grančica i ostalog cvijeća je na početku svih svetih misa toga dana.

MASLINOVE GRANČICE - na štandovima naše misijske akcije bit će maslinove grančice koje smo dobili iz Župe Blato na Korčuli. Kako bi im za njihovu dar uzvratili, prilog za grančice možete dati u milostinji toga dana. Prikupljeno ćemo im poslati te se uključiti u Karitativne potrebe njihove Župe. NE nasjedajmo onima koji će se toga dana pojaviti na ulici nudeći nam grančice, a potom isto dobro naplatiti.

MISIJSKA PRODAJA KOLAČA
u nedjelju 28. ožujka, na prijepodnevnim misama naša Misijska skupina prodavat će rukotvorine i paketiće s kolačima. Budimo po toj gesti donositelji Boga u živote naših misija. Budimo donositelji radosti u Misije!!!
za subotu 27. ožujka ispeci i do 16 sati donesi svoj kolač, te se pridruži u pakiranju kolača.

ŽUPNI CARITAS
u Korizmenom vremenu naš Župni Caritas svoja dežurstva imat će svaki utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

ŽUPNA KNJIŽNICA
U župnoj knjižnici UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati posudite zapisanu mudrost kako bi se nadahnuli za osobni rast u vjeri.

BLAGOSLOV OBITELJI I USTANOVA
uz prethodnu prijavu u župnom uredu rado ćemo omogućiti svakoj obitelji i ustanovi. Vrijeme dolaska prilagodit ćemo danu i satu vaših mogućnosti.

NAJAVA DOGAĐANJA
30. ožujka VELIK UTORAK - podjela paketa potrebitima;
1. travnja VELIK ČETVRTAK - Misa Večere Gospodnje;
2. travnja VELIKI PETAK - u 14,30 sati je križni put. Prvi dan devetnice Bo-žjem Milosrđu: krunica i litanije su prije obreda Muke Gospodnje u 18,30 sati;
3. travnja VELIKA SUBOTA - obred blagoslova hrane je u 12 i u 17 sati,
- misa Vazmenog bdijenja u 20 sati.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom ured je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – svetog Josipa i našeg zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.
vlč. Krešimir Iljazović, đ.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr