Župne obavijesti - 18. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 31. srpnja do 7. kolovoza 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 31. srpnja 18. nedjelja kroz godinu sv. Ignacije Lojolski
8,30 sati + Manda Poredski
10,30 sati za župljane
18,30 sati + Katica i Vid Fajdetić

PONEDJELJAK 1. kolovoza
NEMA SVETE MISE

UTORAK 2. kolovoza Gospa od Anđela (Porcijunkula)
8,30 sati + Vjekoslav i Martin Bačlić

SRIJEDA 3. kolovoza bl. Augustin Kažotić, b. i sv. Bono, mč
8,30 sati + Manda i Pejo Vinković

ČETVRTAK 4. kolovoza sv. Ivan Marija Vianney, prez.
8,30 sati + Petar Kopić

PETAK 5. kolovoza Snježna Gospa - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Prvi petak u kolovozu
8,30 sati + Jozo Ilijić

SUBOTA 6. kolovoza Preobraženje Gospodinovo
8,30 sati + Ivo Đaković

NEDJELJA 7. kolovoza 19. nedjelja kroz godinu Dan molitve za svećenička zvanja
8,30 sati + Žorka Božić i + iz ob. Trlin
10,30 sati za župljane
18,30 sati + iz ob. Bušić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danon prije sv. mise. Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...

Krštenje
Ovaj vikend u našoj župi krštena je:
Rita Paunić, kći Vladimira Paunića i Irene r. Ćibarić.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

Ženidbeni navještaj
U nedjelju 7. kolovoza u župnoj crkvi u Domaljevcu sakramentalno će se vjenčati:
Dejan Vinković (sin Željka i Anke r. Kosić, rođen 1991.) i Lucija Perišić Vinković (kći Mate i Kate r. Petrović, rođena 1994.).
U petak 12. kolovoza u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Marko Jurić (sin Ive i Anice r. Kolik, rođen 1990.) i Martina Topić (kći Ivana i Branke r. Vić, rođena 1992.).
U subotu 13. kolovoza u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Damir Ožvat (sin Janka i Vesne r. Tešija, rođen 1995.) i Valentina Jovanovac (kći Leona i Evice r. Mitrović, rođena 1997.).
U nedjelju 14. kolovoza u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Mario Matijević (sin Ilije i Branke r. Miličić, rođen 1996.) i Ivana Matijević r. Filipović (kći Mirka i Mirjane r. Anić, rođena 2000.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na groblju u Mödlingu (Austrija):
✞ u utorak 26. srpnja sahranjen je Niko Šokić (1941.);
Na našem Gradskom groblju sv. Jurja u Županji:
✞ u četvrtak 28. srpnja sahranjena je Terezija Rožman r. Ćivić (1939.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

Dekreti razrješenja i imenovanja
☞ objavljeni su dekreti o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a odnose se i na svećenike koji djeluju u našoj župi. Razrješenja dosadašnjih službi su s danom 23. kolovoza, a imenovanja i preuzimanje novih službi je s danom 24. kolovoza 2022.
✧ naš župni vikar vlč. Matija Aušić razriješen je službe u našoj župi te nastavlja službu upravitelja župe Vrbanja i službu pastoralnog suradnika u Bošnjacima;
✧ vlč. Željko Grigić razriješen je službe pastoralnog suradnika u našoj župi te je imenovan pastoralnim suradnikom u župi Ivankovo;
✧ za novog pastoralnog suradnika našoj je župi na neodređeno vrijeme dodijeljen redovnik o. Josaphat Ngimonyi Mosha;
✧ također po završetku studija u Rimu vlč. Ivan Benaković, profesor na KBF u Đakovu, dobiva nove službe te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi sv. Luke u Josipovcu i nadbiskupijskim povjerenikom za biblijski pastoral.
Vlč. Matiji i vlč. Željku zahvaljujemo na svemu učinjenom kroz proteklu godinu, na trudu i nastojanju da poput Isusa, Dobrog Pastira, utkaju sebe u duhovni i ljudski rast naše župe. U njihovim novim službama pratimo ih osobnom molitvom, a osobito to vrijedi za našeg novog pastoralnog suradnika o. Josafata.

Susret zajednice Vjera i svjetlo
danas s početkom u 17 sati u našem Pastoralnom centru je mjesečni susret članova, obitelji i prijatelja naše župne zajednice Noa. Pridruži nam se!

Živa krunica
nakana molitelja žive krunice u kolovozu je: za mir i pravednost u svijetu. Dopusti da s Marijom i ti doživiš snagu Duha Svetoga. Odluči te samo uz jednu deseticu krunice postani malenim dijelom velikog molitvenog vijenca.

Gospa od Anđela - Porcijunkula
Gospa od Anđela je titul male crkvice koju je obnovio sv. Franjo Asiški. U toj crkvici Franjo je spoznao Božji poziv i započeo novi redovnički život, ali i preminuo 1216. godine.
Vjernicima je Porcijunkula poznata po oprostu koji je spomen na dan 2. kolovoza kada je sv. Franjo u crkvici doživio ukazanje Isusa i Marije okružene mnoštvom anđela. Tada je Franjo od Gospodina izmolio potpuni oprost svakome tko se o tom danu skrušeno ispovijedi. Za dobivanje ovog oprosta potrebno je: pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, ispovijediti se i pričestiti te moliti na nakanu sv. Oca.

Snježna Gospa – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Obljetnicu posvete bazilike svete Marije Velike, koju naš narod zove Gospa Snježna, istog dana u Crkvi u Hrvata slavimo kao blagdan Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Od Domovinskog rata Gospa Velikog hrvatskog krsnog zavjeta postaje zaštitnica hrvatskih vojnika i branitelja.
Spominjući se najveće vojne pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, kada je oslobođen najveći dio teritorija Lijepe naše, taj dan naš narod slavi kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Proslavimo ga i mi zahvaljujući Bogu na daru slobode u svetoj misi, ali i ne zaboravimo OKITITI NAŠE DOMOVE našom dragom trobojnicom.

Zahvala
Veliko HVALA svima koji se kroz cijelu godinu brinu oko uređenja kapelice sv. Joakima i Ane, kao i na svemu učinjenom kod uređenja prostora i dočeku hodočasnika. Sve vas pratio zagovor tog svetog bračnog para.
Istu zahvalnost izričem i svima vama koji ste u proteklom vremenu po darovanom cvijeću iskazali zahvalu Bogu ili svetima.

Mreža molitelja za svećenička zvanja
i ove, prve nedjelje u mjesecu kolovozu, pozvani smo moliti za svećenička i redovnička zvanja. Pred kraj nedjeljnih sv. misa spomenuti ćemo se Isusovih riječi molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju i zajedno moliti na tu nakanu. Ti se odvaži na ovu nakanu moliti svakog dana i tako se priključiti nadbiskupijskoj mreži molitelja.

Župni Caritas
Zauzetošću volontera, naš Župni Caritas redovitim dežurstvima svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati, otvara vrata kako za potrebite tako i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju uredne donosite.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se

Glas koncila
Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu.

Najava događanja
8. kolovoza sv. Dominik, prez.;
9. kolovoza sv. Terezija Benedikta od Križa, dj. i mč. (Edith Stein);
10. kolovoza sv. Lovro, đ. i mč.;
11. kolovoza sv. Klara, dj.;
12. 13. i 14. kolovoza Trodnevnica je uoči Velike Gospe. Sv. mise su u 19 sati kod kapele Marije Pomoćnice u Gaćancima (križanje ulica V. Nazora i I. Mažuranića). Iznimka je nedjelja 14. kolovoza kada su sve svete mise u župi;
14. kolovoza sv. Maksimilijan Marija Kolbe, prez. i mč.;

Radno vrijeme župnog ureda
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati
– poslijepodne: od 17 do 18 sati
u PETAK 5. kolovoza župni ured ne radi

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa, te našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
vlč. Matija Aušić, ž. vikar / vlč. Željko Grigić, pastoralni suradnik / vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:00 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr